S-au stabilit meciurile turului IV al Cupei României. Toate echipele din Liga 2 sunt în competiție. Vezi care e clubul cel mai norocos

Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 14:30 Stiri
S-au stabilit meciurile turului IV al Cupei României.** Toate echipele din Liga 2 sunt în competiție. Vezi care e clubul cel mai norocos

Federația Română de Fotbal a stabilit astăzi, 26 septembrie, programul celui de-al IV-a tur al fazei naționale a Cupei României, ediția 2016/2017. În această fază a competiției au fost introduse și restul echipelor din campionatul Ligii 2, 16 la număr, pe lângă cele 18 formații care s-au calificat din turul III. În plus, SC Bacău, care joacă acum în Liga 3, și FCM Baia Mare, care s-a desființat în vară, au fost introduse în joc.

Dintre echipele care activează acum în Liga 2 se regăsesc în turul IV doar 19 dintre ele după ce Metalul Reșița a fost eliminată încă din turul II. Foresta Suceava, Unirea Tărlungeni și CS Afumați au jucat și în turul III, acolo de unde au obținut calificarea mai departe.

Turul IV al Cupei are în alcătuire 18 meciuri formate din 19 echipe din Liga 2, 14 din Liga 3, 2 din Liga 4 (CS Păulești și Internațional Bălești) și una care s-a desființat (FCM Baia Mare).

După cum se poate observa mai jos, Metalurgistul Cugir e cea mai norocoasă echipă. Clubul din Alba care s-a calificat în acest tur după ce pierdea cu 9-0 la ACS Fotbal Comuna Recea, dar câștiga la „masa verde” fiindcă adversarii au făcut patru schimbări, va trece în faza V a competiției fără să joace, deoarece în acest tur FRF a pus-o să joace cu FCM Baia Mare, echipă care s-a desființat. Astfel, Metalurgistul Cugir va câștiga pentru a doua oară consecutiv la „masa verde”.

Între cele 17 meciuri care vor avea loc, în patru se întâlnesc direct echipe din campionatul Ligii 2: ASU Poli cu Șoimii, Sepsi cu FC Brașov, Juventus cu Clinceni și Afumați cu Berceni.

Meciurile din acest tur sunt programate să se desfășoare pe durata a trei zile, 4-6 octombrie, de la ora 14:30, într-o singură manșă, eliminatorie. În caz de egalitate după 90 de minute de joc se dispută prelungiri și, dacă egalitatea persistă, se execută lovituri de departajare.

Programul turului al patrulea al Cupei României:

marți, 4 octombrie, ora 14:30
SC Popești Leordeni (IF) – CS Balotești (IF)
Avântul Reghin (MS) – Olimpia Satu Mare (SM)
Național Sebiș (AR) – Luceafărul Oradea (BH)
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (TM) – UTA Bătrâna Doamnă (AR)
Metalosport Galați (GL) – SC Bacău (BC)
Internațional Bălești (GJ) – CNS Cetate Deva (HD)
Aerostar Bacău (BC) – Foresta Suceava (SV)
ASU Poli Timișoara (TM) – Șoimii Pâncota (AR) (foto)

miercuri, 5 octombrie, ora 14:30
Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (CV) – FC Brașov (BV)
SCM Pitești (AG) – Chindia Târgoviște (DB)
Știința Miroslava (IS) – Dacia Unirea Brăila (BR)
Juventus București (B) – Academica Clinceni (IF)
CS Afumați (IF) – ACS Berceni (IF)
Dinamo București II (B) – Dunărea Călărași (CL)
Viitorul Domnești (IF) – Unirea Tărlungeni (BV)

joi, 6 octombrie, ora 14:30
CS Păulești (PH) – CS Mioveni (AG)
ACSO Filiași (DJ) – CSM Râmnicu Vâlcea (VL)

METALURGISTUL CUGIR (AB) – FCM BAIA MARE (MM) – nu se dispută, deoarece echipa oaspete s-a desființat.


 

Până în șaisprezecimi, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj care vor fi suportate în procente egale, 50-50%, de către ambele echipe. Echipa gazdă are obligația de a achita baremul de arbitraj și observare în întregime, echipa oaspete având obligația de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare.

Pentru faza a IV-a a Cupei României, baremurile de arbitraj sunt nete, iar cuantumul acestora este:

– pentru un club organizator din Liga 4 sau mai jos: 940 RON (arbitru 340 RON, fiecare arbitru asistent câte 300 RON)
– pentru un club organizator din Liga 3: 1.966 RON (arbitru 764 RON, fiecare arbitru asistent câte 601 RON)

În conformitate cu art.31.15 din ROAF, echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

Conform art.54, pct.2 din ROAF, jocurile din Liga 1, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În caz de litigiu, competența soluționării aparține Comisiei de Disciplină a FRF.

În conformitate cu prevederile articolului 12 din regulamentul de disputare a Cupei României, modificat prin decizia Comitetului de Urgență din 18 august, echipele din Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispozițiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției (condiții privind numărul și vârsta jucătorilor fiind stabilite de art.45 din prezentul regulament pentru fiecare categorie competițională), astfel:

– echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României.
– echipele din Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională. În situația în care cluburile din Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă în cadrul Cupei României cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă din Liga a 3-a joacă cu o Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minim de jucători prevăzut pentru cluburile din Liga a 2-a)
– în situația în care una dintre echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipe participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.

  • Începând cu această ediție, în Cupa României este permisă efectuarea a doar trei schimbări de jucători pe meci

 

Asociațiile județene de fotbal, respectiv Asociația Municipală de Fotbal București, sunt obligate să comunice prin fax la FRF – Direcția Competiții (021/302.91.93) rezultatele jocurilor din faza a IV-a, în termen de 24 ore de la terminarea meciurilor.

Iată și datele de disputare ale celorlalte runde ale ediției 2016-2017 a Cupei României, faza națională:

26 octombrie 2016 – Șaisprezecimi de finală
14 decembrie 2016 – Optimi de finală
29 martie 2017 – Sferturi de finală
26 aprilie 2017 – Semifinale (tur)
17 mai 2017 – Semifinale (retur)
27 mai 2017 – Finala

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Emanuel Titus ILIESI (druckeria.ro)

Marius ANGHEL 26 Sep. 2016, 14:30 Stiri
Pe aceeași temă