S-au stabilit meciurile optimilor Cupei României. Csikszereda și Turris Oltul au picat cu adversari cu nume în fotbalul românesc. CS Mioveni și „U” Cluj vor avea și ele jocuri grele

Marius ANGHEL 28 Sep. 2018, 11:28 Stiri
S-au stabilit meciurile optimilor Cupei României.** Csikszereda și Turris Oltul au picat cu adversari cu nume în fotbalul românesc. CS Mioveni și

În această dimineață, la Casa Fotbalului, a avut loc tragerea la sorți a meciurilor optimilor Cupei României, fază care se va desfășura în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2018. Jocurile vor avea loc într-o singură manșă, eliminatorie.

Cele două echipe din Liga 3 rămase în competiție, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și Turris Oltul Turnu Măgurele au picat să joace împotriva a două cluburi importante din România, Dinamo, respectiv U Craiova.

Și cele două reprezentante ale Ligii 2, CS Mioveni și Universitatea Cluj, capi de serie la tragerea la sorți, au avut „noroc” tot de aversari din prima ligă, deși ar fi putut pica inclusiv cu Csikszereda sau Turris Oltul. Mioveniul va primi vizita celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, în timp ce „U” o va întâlni pe Astra.

Iată programul complet al optimilor:

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Dinamo
Dunărea Călărași – FCSB
CS Mioveni – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Turris Oltul Turnu Măgurele – U Craiova

Gaz Metan Mediaș – CFR Cluj
Universitatea Cluj – Astra
Politehnica Iași – Viitorul
FC Hermannstadt – FC Voluntari


 

Tragerea la sorți pentru stabilirea celor opt meciuri din faza optimilor de finală are loc vineri, de la ora 11:00, la Casa Fotbalului. În această fază a Cupei au rămas în competiție 12 echipei din Liga 1, două din Liga 2 și altele două din Liga 3. Jocurile vor avea loc în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2018.

FCSB este ultima echipă care a obținut calificarea în optimile de finală ale Cupei României, ediția 2018/2019, după ce abia a trecut cu 1-0 de Unirea Alba Iulia, joi seară, la Zlatna, pe singurul stadion cu nocturnă din județul Alba. Celelalte cluburi care au trecut mai departe în cupă sunt: FC Voluntari, AFK Csikszereda Miercurea Ciuc, U Craiova, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Dinamo, CS Mioveni, Universitatea Cluj, FC Hermannstadt, Dunărea Călărași, Politehnica Iași, Viitorul, CFR Cluj, Astra, Gaz Metan Mediaș și Turris Oltul Turnu Măgurele.

Cele 16 cluburi calificare în această fază a competiției vor fi repartizate în două urne. În prima se vor menține cele care s-au aflat în aceeași postură și la tragerea la sorți pentru 16-imi, dar vor apărea și FC Voluntari și CFR Cluj, care le-au eliminat pe FC Botoșani, respectiv Chindia Târgoviște, acestea din urmă fiind foști capi de serie.

În urna B se vor afla doar patru cluburi: Sepsi, Dunărea Călărași, Turris Oltul Turnu Măgurele, respectiv AFK Csikszereda Miercurea Ciuc.

La tragerea la sorți se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B și, în continuare, echipele rămase în urna A vor fi grupate între ele.

Componența celor două urne pentru tragerea la sorți este următoarea:

URNA A – echipele care au ajuns în optimile Cupei României din sezonul precedent, plus două excepții:

FCSB
U Craiova
Astra
Gaz Metan Mediaș
Viitorul
Dinamo

Politehnica Iași
FC Hermannstadt
CS Mioveni
Universitatea Cluj
FC Voluntari
– i-a luat locul Botoșaniului
CFR Cluj – i-a luat locul Chindiei

URNA B – celelalte echipe care s-au calificat în faza optimilor de finală:

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Dunărea Călărași
Turris Oltul Turnu Măgurele
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc

Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art. 30, alin. 5.1 din ROAF, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar.

Meciurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie 2018 cu începere de la ora 16:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit ulterior.

Jocurile din optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.


 

Rezultatele înregistrate în 16-imi:

VEZI DESFĂ‚ȘURAREA MECIURILOR DE MARȚI

marți, 25 septembrie, ora 16:00
FC Voluntari – FC Botoșani 2-1 / cronica meciului
marți, 25 septembrie, ora 16:30
AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Energeticianul 2-1
marți, 25 septembrie, ora 18:45
Sportul Snagov – U Craiova 0-2 / cronica meciului
marți, 25 septembrie, ora 19:00
ASU Politehnica Timișoara – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe  3-5 după loviturile de departajare (1-1 după 90 și 120 de minute, 2-4 la lovituri de departajare) / cronica meciului
marți, 25 septembrie, ora 21:30
Dacia Unirea Brăila – Dinamo 1-3 / cronica meciului

VEZI DESFĂ‚ȘURAREA MECIURILOR DE MIERCURI

miercuri, 26 septembrie 2018
16:00 | UTA Arad – Politehnica Iași   6-8 după loviturile de departajare (2-2 după 90 de minute, 3-3 după 120 de minute, 3-5 la loviturile de departajare) / cronica meciului
16:30 | Sporting Liești – CS Mioveni   0-3
16:30 | CSM Slatina – Dunărea Călărași  0-2
16:30 | Progresul Spartac – Universitatea Cluj  0-1 / cronica meciului
16:30 | Academica Clinceni – FC Hermannstadt  0-2
18:45 | Concordia Chiajna – FC Viitorul  0-3 / cronica meciului
21:30 | Chindia Târgoviște – CFR Cluj   0-1 / cronica meciului

VEZI DESFĂ‚ȘURAREA MECIURILOR DE JOI

joi, 27 septembrie 2018
16:00 | Luceafărul Oradea – AFC Astra   1-5
16:30 | Bucovina Rădăuți – Gaz Metan Mediaș 8-9 după loviturile de departajare (1-1 după 90 și 120 de minute, 7-8 la loviturile de departajare)
18:45 | Rapid – Turris Oltul Turnu Măgurele    0-2 / cronica meciului
21:30 | Unirea Alba Iulia – FCSB   0-1 / cronica meciului

Foto: Sorin PANĂ‚ (Sportul Ilustrat)

Marius ANGHEL 28 Sep. 2018, 11:28 Stiri
Pe aceeași temă