România U18 a trecut cu 2-0 de Țara Galilor U18 în primul meci de la „Roma Caput Mundi”. Atacantul Brașovului a fost ratangiul naționalei

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 28 Feb. 2017, 10:45 Stiri
România U18 a trecut cu 2-0 de Țara Galilor U18 în primul meci de la

Selecționata Under 18 a României a debutat, ieri, cu o victorie la turneul „Roma Caput Mundi”. Tricolorii au câștigat cu 2-0 meciul împotriva reprezentativei similare a Țării Galilor, iar printre jucătorii care au evoluat s-au numărat și șase convocați de la echipe din Liga 2 sau 3.

Dima, care a fost și căpitan, Chindriș, Trușescu, Lazăr, Chifu și Moldoveanu au început ca titulari meciul cu Țara Galilor, însă doar Lazăr și Moldoveanu au fost integraliști. Aioani, portarul Chindiei, nu a fost utilizat, în timp ce George Ganea nu a fost folosit în acest prim joc din cauza unei accidentări.

România a deschis scorul încă din minutul 16, prin fundașul echipei SCM Pitești Andrei Trușescu, iar cel mai periculos jucător a fost noul atacant al Brașovului, Robert Moldoveanu, care a ratat trei oportunități de a înscrie. În repriza secundă, Ion Gheorghe (55), mijlocașul lui Dinamo, a majorat diferența pe tabelă. Moldoveanu (63) a irosit o nouă mare situație de gol, singur cu portarul, în timp ce Ion Gheorghe (69) a prins un șut bun de la 20 de metri, însă nu l-a putut învinge din nou pe portarul advers.

Selecționerul Adrian Boingiu a folosit următorii jucători: Sil. Costache – Haruț, Cr. Dima (cpt.)(Yasin 60′), Andr. Chindriș (Cherteș 73′), Trușescu (D. Iacob 84′) – Chifu (Podină 60′), R. Lazăr – I. Gheorghe, L. Gheorghe, Popan (Sîntean 60′) – R. Moldoveanu. Rezerve neutilizate: Aioani – Ganea.

Lotul convocat de selecționerul Adrian Boingiu:

portari: Silviu Costache (Concordia Chiajna), Marian Aioani (Chindia Târgoviște);
fundași: Dan Berci (SS Juve Stabia), Andrei Chindriș (Academica Clinceni), Constantin Dima (Metalul Reșița), Liviu Gheorghe (SC Dinamo), Denis Haruț (ACS Poli Timișoara), Cristian Podină (ACS Poli Timișoara), Andrei Trușescu (SCM Pitești), Denis Iacob (Vigor Perconti);
mijlocași: Rareș Lazăr (CS Mioveni), Narcis Popan (ACS Poli Timișoara), Carlos Cherteș (ASA Târgu Mureș), Daniel Chifu (AFC Hermannstadt), Ion Gheorghe (SC Dinamo), Hamed Yasin (Pandurii Târgu Jiu);
atacanți: George Ganea (Virtus Entella Chiavari), Robert Moldoveanu (FC Brașov), Andrei Sîntean (ACS Poli Timișoara).

La turneu participă opt echipe care sunt repartizate în două grupe, iar cele două formații care se vor afla pe primul loc vor disputa finala competiției.

Grupa A: CR. Lazio, Țara Galilor, Grecia, România.
Grupa B: Albania, Anglia, Italia, Malta.

Marți, de la 15:00, România U18 va întâlni echipa similară a Greciei.

Foto: FRF

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 28 Feb. 2017, 10:45 Stiri
Pe aceeași temă