Rapid a primit trofeul de campioană a Seriei a 2-a a Ligii 3. Giuleștenii au sărbătorit în fața a 10.000 de spectatori promovarea în Liga 2

Marius ANGHEL 13 May. 2019, 14:33 Stiri
  • Victoria Rapidului în etapa a 28-a a Ligii 3, 3-0 pe teren propriu cu Unirea Slobozia, a menținut echipa lui Daniel Pancu la opt puncte distanță de a doua clasată CS Afumați (69 de puncte față de 61) și cu două runde înainte de finalul sezonului și-a îndeplinit matematic obiectivul: promovarea în Liga 2.
  • Rapid a câștigat Seria a 2-a a Ligii 3 și este a treia promovată matematic în eșalonul secund, după SCM Gloria Buzău (S1) și Turris Oltul Turnu Măgurele (S3), care își îndepliniseră obiectivul cu cinci, respectiv patru etape înainte de finalul sezonului. CSM Școlar Reșița (S4) și AFK Csikszereda Miercurea Ciuc (S5) sunt foarte aproape și ele să-și asigura biletele pentru Liga 2.

 

După succesul cu Unirea Slobozia, scor 3-0, cu golurile marcate de Cătălin Hlistei (20), Alin Cârstocea (23) și Marian Vlada (63), obținut în fața unui stadion aproape plin, cu 10.000 de spectatori în Regie, Rapid a fost premiată de Federația Română de Fotbal pentru performanța obținută.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, alături de Florin Constantinovici, o legendă a clubului Rapid, care la începutul meciului a și dat, simbolic, lovitura de start, au oferit jucătorilor și staffului clubului alb-vișiniu medaliile și cupa pentru câștigarea Seriei a 2-a a Ligii 3.

Cu o zi înainte, cei de la SCM Gloria Buzău, campionii Seriei 1, au fost premiați de directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, alături de secretarul general adjunct al FRF, buzoianul Gabriel Bodescu.

„Era de așteptat această promovare, ținând cont de lotul de jucători pe care îl au la dispoziție. Partea mai grea abia de acum încolo începe, în Liga 2, unde sunt deja atâtea echipe de tradiție care își doresc să promoveze în prima ligă. E nevoie de o campanie bună de transferuri și sper ca anul viitor, pe  vremea asta, o dată cu inaugurarea noului stadion, să sărbătorească promovarea în Liga 1”, a spus Florin Constantinovici, actual antrenor secund la naționala U21.

În acest sezon, după 26 de etape, Rapid a obținut 22 de victorii, trei egaluri și o înfrângere, având un golaveraj impresionant: 86 de goluri marcate și 15 primite.

Echipa lui Daniel Pancu are cel mai bun atac din Liga 3, cu 86 de goluri înscrise, a doua clasată fiind ACS Fotbal Comuna Recea (Seria 5), cu 83 marcate, și cea mai bună apărare, la egalitate cu SCM Gloria Buzău și Turris Oltul Turnu Măgurele, ambele tot cu câte 15 goluri încasate.

În acest campionat, Rapid mai are de jucat meciuri cu Înainte Modelu (deplasare, locul 7) și Axiopolis Sport Cernavodă (acasă, locul 9).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax foto

Marius ANGHEL 13 May. 2019, 14:33 Stiri
Pe aceeași temă