Piedică de la rivali. „U” Cluj a fost frânată de CFR II, în primul meci din Liga a 3-a. Dorin Goga a deschis scorul în jocul cu peste 6000 de spectatori

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 26 Aug. 2017, 22:48 Stiri
  • Dorin Goga a deschis scorul pentru U Cluj, în timp ce pentru echipa secundă a „feroviarilor” a marcat Alexandru Petruș, în minutul 88.
  • 6200 de suporteri au asistat la semi-derby-ul Clujului între Universitatea și CFR II, în prima etapă a Ligii 3, Seria 5.


Marșul Universității Cluj spre prima ligă trece prin „infern”. Un „infern” care înseamnă ligile inferioare. După meciurile cu comunele limitrofe din Liga a 4-a, formația condusă de Ioan Ovidiu Sabău și-a reînceput drumul reconstrucției în Liga a 3-a. Primul meci aici i-a adus în față echipa secundă a rivalei din oraș, CFR. Un meci care n-a putut fi numit un derby, dar nici indiferența nu a creat în oraș.

6200 de spectatori în Liga a 3-a

Așadar, un semi-derby, pregătitor pentru „alb-negri”, care speră să reapuce derby-urile adevărate din Liga 1, cu prima echipă a CFR-ului.

Favorita clară: Universitatea Cluj. Acolo joacă fotbaliști mult mai celebri. Goga, Giurgiu, Abrudan, Lemnaru sau Albuț s-au confruntat cu niște puști ai CFR-ului cu întăriri timide de la prima echipă, de genul Horj sau Chiriță.

Ca de obicei, atmosfera de meci mare, una rar întâlnită în România. 6200 de oameni la un meci în Liga a 3-a!!! Peste majoritatea partidelor din Liga 1 ca asistență. Galeria cântă, U Cluj vrea cu orice preț promovarea, dar nu se poate detașa de un adversar ce pare mult inferior.

Golul dezamăgirii „studenților”

Se încheie o repriză cu puține ocazii, iar apoi Dorin Goga marchează ca pe vremuri în Liga 1. La vinclu, din lovitură liberă de la peste 20 de metri (57). E bucurie mare, „alb-negrii” mai ratează câteva ocazii, dar în final dezamăgire. CFR II marchează cu capul, la una dintre puținele acțiuni ofensive ale oaspeților, prin Alex Petruș, jucător care se antrenează cu echipa lui Dan Petrescu. Golul vine în minutul 88 și CFR le strică debutul în Liga a 3-a celor de la Universitatea. Nu și visul. Visul revenirii continuă la U Cluj.

UNIVERSITATEA CLUJ – CFR CLUJ II  1-1
Dorin Goga 57′ / Alexandru Petruș 88′

„U” Cluj: Albuț – Takacs, Abrudan, Onicaș, Irimie (R. Moldoveanu 46) – Giurgiu (cpt.), Micaș – Hordouan (Hațiegan 81), Goga, Rz. Greu (B. Lemac 76) – Lemnaru (Oct. Ursu 53)
Rezerve neutilizate: Dinu, Manu, Cordoș
Antrenor: Marius Popescu

CFR 2: Rus – Roș, Horj, Bereki (C), Al. Chiriță (Băican 64) – Hetea (Ster 53), Petruș, Giurgean, C. Petruș (Pârv 53) – Pop, Cazan
Rezerve: Farcaș, Coți, Dat, Petrila
Antrenor: Gheorghe Barbu

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
Foto: fb Universitatea Cluj (Silviu Cristea)

Marius ANGHEL, Vlad MĂCICĂȘAN 26 Aug. 2017, 22:48 Stiri
Pe aceeași temă