Oficialii Viitorului explică de ce echipa a doua a fost desființată. Motivele sunt surprinzătoare

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 11:16 Stiri
Oficialii Viitorului explică de ce echipa a doua a fost desființată.** Motivele sunt surprinzătoare

Viitorul a postat pe site-ul oficial un comunicat prin care explică motivele pentru care echipa a doua a clubului a fost desființată. Surprinzător, conducerea campioanei spune că juniorii clubului aveau nevoie de un drum mai scurt spre echipa mare.

Gică Hagi a decis să desființeze echipa secundă, cea care activa în Liga 3, deși aceasta consuma în jur de 100.000 de euro pe an. Patronul și antrenorul Viitorului vrea să taie însă din costuri. În același timp, cei mai buni jucători sunt de vânzare. Sunt măsuri menite să echilibreze situația financiară a clubului, care a fost afectată de ratarea calificării în grupele cupelor europene.

De altfel, și Gigi Becali a recunoscut că Gică Hagi vrea să taie din costuri. Însă, într-un comunicat oficial, oficialii Viitorului vin cu alte argumente. Iată comunicatul:

„În urma desființării echipei secunde a clubului, care a dus la apariția unor articole în presa centrală, FC Viitorul face următoarele precizări:

1. După o experiență de trei ani cu echipa secundă s-a constatat că este mai bine ca aceasta să-și întrerupă activitatea din următoarele motive:
– jucătorii juniori din cadrul Academiei aveau nevoie de o altă motivație, de șansa de a face mai rapid pasul către prima formație.
– FC Viitorul a primit numeroase solicitări de la diverse cluburi din primele două ligi care au nevoie de jucători eligibili cu regula FRF privind criteriul de vârstă, mai ales că avem foarte mulți jucători tineri, de certă valoare, convocați constant la loturile naționale.

2. FC Viitorul nu a reziliat niciodată unilateral un contract, indiferent dacă jucătorul a plecat în schimbul unei sume de transfer sau liber de contract. Întotdeauna contractele s-au încheiat pe cale amiabilă, cu acordul ambelor părti”.

După un prim an în Liga 4, FC Viitorul 2 a activat două sezoane în campionatul Ligii 3 după ce a promovat în vara anului 2015. De fiecare dată a fost repartizată în Seria a 2-a. La prima participare a încheiat pe locul 8 din 13, iar sezonul trecut a încheiat pe locul 4 din 14.

Văzută cu cererea de retragere pe masă, FRF a decis rapid refacerea programului Seriei a 2-a pentru ca celelalte echipe să nu aibă de suferit după abandonul Viitorului 2. Satelitul a fost scoasă din serie și în loc de 15 echipe vor rămâne doar 14. IATĂ‚ NOUL PROGRAM al Seriei a 2-a.

Marius ANGHEL 24 Aug. 2017, 11:16 Stiri
Pe aceeași temă