N-au învățat nimic! Mai mulți fotbaliști ai echipei SCM Gloria Buzău, prinși într-o casă de pariuri. Erau îmbrăcați chiar în echipamentul clubului. „O pată urâtă. E ceva foarte grav”

Marius ANGHEL 26 Sep. 2018, 12:33 Stiri

Jucătorii de la SCM Gloria Buzău, echipa de pe locul 3 din Seria 1 a Ligii 3, una printre principalele favorite la lupta pentru promovare alături de Oțelul și Foresta Suceava, n-au învățat nimic din greșelile făcute nu cu foarte mult timp în urmă, în același oraș, la FC Gloria Buzău. Atunci, FRF a dictat împotriva echipei antrenate de Viorel Ion și a multor fotbaliști din lot suspendări și amenzi record pentru fotbalul românesc, fiindcă au aranjat meciuri pentru pariuri. Acum, mai mulți componenți ai lotului actualei echipe din Buzău, înființată în 2017, au fost suprinși într-o casă de pariuri situată chiar lângă stadion.

Fotbaliștii pregătiți de George Timiș și Vasile Tudose au jucat la pariuri și jocuri de noroc, fiind îmbrăcați chiar în echipamentul oficial al echipei, conform buzaul-sportiv.ro. Episodul vine după ce în urmă cu doi ani, mai mulți componenți ai defunctei FC Gloria Buzău au fost suspendați în Dosarul Blaturilor.

Doi dintre componenții actualei secții de fotbal a SCM Gloria Buzău au fost implicați în acel dosar. Este vorba de Gabriel Bobe, atacant, care s-a ales cu o suspendare de șase luni și o amendă de 15.000 de lei și Dorin Burlacu, mijlocaș, cu aceeași sancțiune. Acesta din urmă a fost singurul care a recunoscut că a trucat meciurile pe teren.

Ion Cazan, directorul interimar al clubului, a anunțat că regulamentul echipei nu prevede sancțiuni pentru cei care sunt prinși că joacă la pariuri, pentru sportivii secției de fotbal.

Într-o conferință de presă susținută în luna august, George Timiș, șeful secției de fotbal a SCM, a vorbit despre situația celor doi jucători din lot care în trecut, pe gând evoluau la FC Gloria, au fost condamnați sportiv și pecuniar în „Dosarul Blaturilor”. „Fiecare are o șansă și totul depinde de ei, implicit de ce arată în teren. Din ce am înțeles eu, toți greșeau la vremea respectivă, atât cei din cadrul echipei, cât și cei de pe lângă echipă. Dacă Dorin a recunoscut este pe jumătate iertat. Eu le-am întins o mână. Pentru ei este ceva foarte grav ce s-a întâmplat, este o pată urâtă, poate mulți nu și-au dorit asta. Am evitat discuțiile pe tema asta. Eu sper. Asta este speranța mea. Sper să demonstreze că a fost greșeală, nu doar mie, ci suporterilor buzoieni. Prin joc trebuie să arate că a fost o greșeală. Mă aștept să răspundă în teren, căci multora li s-a pus o pecetă, o ștampilă. Este un moment foarte bun să demonstreze contrariu a tot ce a fost”, a comentat Timiș.

Despre blaturile celor de la Buzău, ProSport a scris pe larg în noiembrie 2015. Ce strigă un antrenor când marchează echipa lui: „Romică, ne-am nenorocit!”. Mecanismul cutremurător al mafiei transfrontaliere a pariurilor, subiectul primei anchete oficiale FRF, care începe luni. Lista blaturilor e uriașă, tot campionatul – compromis

După cinci etape desfășurate în Liga 3, nou-promovata SCM Gloria Buzău ocupă locul 3 în Seria 1, cu 11 puncte, cu două mai puțin decât liderul SC Oțelul Galați, respectiv CSM Focșani.

SCM Gloria Buzău are ca țintă promovarea imediată în Liga a 2-a, e susținută puternic de autoritățile locale, iar sursele spun că echipa are inclusiv sprijin din partea FRF, acolo unde buzoianul Gabriel Bodescu e secretar general adjunct.

Marius ANGHEL 26 Sep. 2018, 12:33 Stiri
Pe aceeași temă