Motivat de ratarea promovării, Nicolae Dică vrea să continue la SCM Pitești. „Voi face o echipă și mai puternică”

Marius ANGHEL 31 May. 2016, 16:38 Stiri
Motivat de ratarea promovării, Nicolae Dică vrea să continue la SCM Pitești.**

Nicolae Dică vrea să continue și în sezonul viitor de Liga 3 la SCM Pitești, chiar dacă echipa nu a reușit să promoveze în liga secundă. Tehnicianul grupării din Trivale spune pentru ziarul argeșean Curierul zilei că este convins că în următoarea ediție de campionat va reuși să ducă echipa în cel de-al doilea eșalon valoric al fotbalului românesc.

– Care sunt concluziile după acest retur de campionat?
– Este frustrant să pierzi promovarea la un gol diferență. Băieții merită felicitați, pentru că au făcut 36 de puncte din 39 posibile. Din păcate, cele 36 de puncte făcute de noi nu au fost de ajuns ca să promovăm. Suntem triști, dar ieșim cu capul sus din această luptă. Îmi pare rău pentru grupul care s-a creat aici, la Pitești, că nu am reușit să îndeplinim obiectivul. Mă bucur că am avut șansa de a antrena acești băieți de super-caracter. Acest lucru l-au dovedit pe teren. Fotbalul nu se termină aici pentru mine ca antrenor și pentru ei ca jucători.

Cum comentezi zvonurile legate de bugetul foarte mare pe care l-ai avut la dispoziție în acest retur?
– Eu când am venit în iarnă am dat afară 17 jucători care aveau un fond de salarii lunar de 23.000 lei. Am adus 15 jucători, iar fondul de salarii a crescut la 26.000 lei pe lună. Am promis că echipa va juca un fotbal de calitate, cu o posesie foarte bună a balonului. Am ajuns să ne batem la promovare până în ultima secundă, deși, la finalul turului, distanța dintre locul I și noi era de 9 puncte. Am reușit să recuperăm acest handicap de puncte, dar, din păcate, diferența s-a făcut la rezultatele directe între noi și CS Afumați.

– Vei rămâne la SCM Pitești?
– Eu îmi doresc să continui proiectul pe care l-am început aici, însă acest lucru depinde și de ce își dorește conducerea clubului. Dacă voi avea aceleași condiții care mi s-au oferit în acest an, voi continua la SCM Pitești, pentru că acest oraș merită echipă în Liga a II-a. Fotbalul piteștean trebuie să revină în Liga I, acolo unde îi este locul și voi face tot ce ține de mine să îndeplinim acest obiectiv.

– Jucătorii aduși de tine vor mai continua și în sezonul viitor?
– Îmi doresc ca jucătorii pe care i-am avut în acest retur de campionat să rămână alături de mine și să ne batem pentru promovare în sezonul următor. Am avut o discuție cu ei și mi-au confirmat că vor să continue. În afară de aceștia întenționez să mai întăresc lotul cu câteva transferuri. Voi face o echipă puternică cu care să ajungem în Liga a II-a la sfârșitul sezonului următor.

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 31 May. 2016, 16:38 Stiri
Pe aceeași temă