Minuni în Liga 3: eliminat după ce a degajat o minge departe de poarta sa

Mihai Andries 22 Sep. 2014, 08:34 Stiri
Minuni în Liga 3:** eliminat după ce a degajat o minge departe de poarta sa

De-a lungul anilor, arbitri au luat decizii care de care mai curioase și care au stârnit fie furia celor „pedepsiți”, fie zâmbete sau chiar hohote de râs. O astfel de întâmplare s-a petrecut chiar vineri după-amiază,  în derbyul județului Argeș la nivelul Ligii a III-a, meciul dintre SCM Pitești și Muscelul Câmpulung (0-0).

În minutul 87, căpitanul echipei muscelene, Marius Vaciu, a respins „cu sete” în aut un balon pentru a-l îndepărta cât mai mult de propria poartă și totodată pentru a nu-i da posibilitatea atacantului advers să-l intercepteze și astfel să pună în pericol „perimetrul” pe care el tocmai îl apăra. Reacția centralului Alin Olaru a fost, însă, una cât se poate de curioasă: i-a acordat cartonaș galben fundașului muscelean considerând, probabil, că a încercat să tragă de timp. Și cum era al doilea în meci, căpitanul oaspeților a fost eliminat.

Decizia centralului a stârnit furie pe banca tehnică a oaspeților și zâmbete pe cea a gazdelor, antrenorul Adrian Dulcea și ceilalți oficiali de la SCM fiind și ei surprinși de modul în care a gândit arbitrul vâlcean această fază. La conferința de presă cei doi antrenori n-au vrut să comenteze pe marginea arbitrajului, iar la faza cu pricina s-au rezumat la a zâmbi.

 

Cât despre meciul propriu-zis, acesta s-a încheiat în cele din urmă 0-0, fiind controlat de gazde, care și-au creat numeroase ocazii de a marca. Dar SCM-ul s-a lovit de un Adrian Tănase într-o zi mare, care a „zburat” din bară în bară și a oprit de fiecare dată mingea din drumul ei spre poartă. Atunci când părea că a fost învins, s-a opus bara transversală și astfel Muscelul Câmpulung a încheiat al doilea meci consecutiv fără gol primit, după ce în primele două runde a încasat 8 goluri! La rândul lor, muscelenii puteau da lovitura în partea a doua a meciului prin Mazarache, însă mingea a fost respinsă în extremis de Udeanu. Ar fi fost, cu siguranță, o victorie importantă pentru echipa oaspete, însă, probabil, nedreaptă după cum au decurs lucrurile pe teren.

SCM PITEȘTI: Udeanu – Dima, Marincău, Stancu, Dumitrache, Popescu (min.56 Popescu), Neagu, Alexe (min.75 Naciu), Andrei, Boboc, Albu (min.86 . Marcu). Antrenor: Adrian Dulcea
MUSCELUL: Tănase – Leca, Zaharia, Vaciu, Mălăncioiu, Jenaru (min.88 Dulgheru), Anghelina, Miloși (min.53 Chira), Toader (min.64 I.Andrei), Mazarache (min. 90 Mahu). Antrenor: Alecsandru Popovici
Arbitri: Alin Olaru (Vâlcea) – Doru Zamfir (Slatina), Silviu Andreiu (Buzău)
Observatori: Florin Nicolaescu și Viorel Voicu

 

Articol și video de Bogdan BURHAN (Sport în Muscel)

Mihai Andries 22 Sep. 2014, 08:34 Stiri
Pe aceeași temă