Ieșenilor le priește Crângul buzoian! După Rapid, Poli Iași a eliminat-o la Buzău și pe Metalul și s-a calificat în sferturile Cupei României

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 31 Oct. 2019, 17:06 Stiri

Poli Iași s-a calificat în sferturile Cupei României după ce a trecut fără să forțeze, în deplasare, de divizioara a 3-a Metalul Buzău, scor 3-0 (1-0). Popadiuc și Hațiegan au marcat primele lor goluri pentru echipa ieșeană.

La o lună distanță după ce învingea Rapid cu 1-0, în 16-imile Cupei României, Poli Iași a revenit, astăzi, în Crâng, pentru duelul din optimi cu divizionara a treia Metalul Buzău. Meciul nu s-a jucat însă pe stadionul Gloria, ci lângă el, pe micuța arenă „Cornel Negoescu”, dotată cu teren sintetic. Și a obținut o nouă calificare, de această dată în sferturi, după o victorie concludentă cu 3-0 (1-0), obținută fără să forțeze.

Doar patru schimbări față de meciul cu CFR Cluj

Chiar dacă avea în față un adversar mult inferior, din al treilea eșalon, Mihai Teja nu a vrut să riște și a trimis în teren o formulă ce a conținut șapte dintre titularii cu care Iașiul învingea liderul CFR Cluj, luni, la Botoșani, în campionat. Doar patru modificări operate în formula de start de către tehnician, care a apelat și la o improvizație, cu „închizătorul” Breeveld coborât stoper în locul lui Diallo.

Popadiuc și Hațiegan, la primele goluri pentru Poli Iași

Prima ocazie a partidei a aparținut Iașiului, Loshaj trimițând puțin alături, cu un șut de la marginea careului, în minutul 10. După acest moment, Buzăul a trecut de două ori pe lângă deschiderea scorului. Mai întâi prin Bardaș (15), care a ratat de puțin întâlnirea cu balonul centrat din dreapta de Iacob, apoi prin Pădineanu (16).

Iașiul a revenit în atac și în minutul 20 a deschis scorul prin Doru Popadiuc, aflat la primul său gol pentru echipa din Copou. Bine servit de Bălan în partea dreaptă, mijlocașul ieșean a marcat cu un șut frumos, la colțul lung, deschizând drumul echipei sale către faza sferturilor.

Același Popadiuc a contribuit și la golul 2, marcat de Ovidiu Horșia, în minutul 50. Acesta din urmă și-a făcut un frumos cadou cu ocazia aniversării de ieri și a dus scorul la 2-0, cu o execuție superbă, un șut lobat, din colțul stâng al careului, peste portarul buzoian.

Gazdele au avut șansa relansării partidei prin Daniel Stan, care a șutat în bară, în minutul 67, după care Iașiul a închis tabela în minutul 82. Bălan l-a găsit cu o pasă excelentă pe Carlone, intrat în repriza secundă, acesta a scăpat singur cu portarul Toader, i-a pasat în stânga lui Hațiegan (și el intrat în partea a doua), care a îndeplinit o simplă formalitate.

3-0 rezultat final și Poli merge în sferturile Cupei României după al doilea succes în doar patru zile, ieșenii având un moral excelent înaintea unui duel foarte important în campionat, pe terenul Astrei.

METALUL BUZĂ‚U – POLITEHNICA IAȘI 0-3
Doru Popadiuc 20′, Ovidiu Horșia 49′, Iuliu Hațiegan 81′

Toader – R. Oprea, Grăjdan (Vișteanu 86′), Șt. Păun, D. Mihai (P. Benga 62′) – Bardaș, Ispir (cpt.), D. Stan, I. Spătaru – Pădineanu (Cez. Mihalache 63′), Alin Iacob
Rezerve neutilizate: Sil. Crețu – M. Manea, Rz. Tănase, S. Sava
Antrenor: Valentin Stan

Codrea – Cabral, Breeveld, Ov. Mihalache (cpt.), S. Șerban – Franc. Cristea (Carlone 63′), Loshaj, Passaglia (Devesa 75′) – Horșia (Hațiegan 56′), Ad. Bălan, Popadiuc
Rezerve neutilizate: Târnovanu – Gallego, Bădic, Bîrnoi
Antrenor: Mihai Teja

Stadion: „Cornel Negoescu” sintetic (Buzău – Buzău); Arbitru: Horia Gabriel Mladinovici (București); Asistenți: Gabriel Sabin Stroe și Romică Bîrdeș (ambii din Pitești); Rezervă: Adrian Illyeș (Ploiești); Observatori: Nicolae Marodin (București) și Decu Crângașu (Ploiești).

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚
Capturi foto: TelekomSport

Marius ANGHEL, Narcis POHOAȚĂ 31 Oct. 2019, 17:06 Stiri
Pe aceeași temă