Ghighilicea, golgheter la Motru. Ce îl motivează pe mijlocaș și pe cine vede favorite la promovare din Seria a IV-a

Marius ANGHEL 09 Dec. 2015, 15:56 Stiri

Jucător de bază în trupa lui Ion Alecu, mijlocașul de 22 de ani Claudiu Ghighilicea a izbutit să înscrie de trei ori pentru Minerul Motru în turul campionatului Ligii 3, reușind să impresioneze încă de la primele jocuri în tricoul gorjenilor. Severineanul s-a impus ca titular prin prestațiile sale, dar și prin determinarea din teren, lucru ce a dus la atragerea atenției mai multor echipe cu pretenții de promovare din Seria a IV-a.

Mai jos puteți citi un interviu cu Ghilighicea în care vorbește despre prestația sa din acest tur de campionat, despre Minerul Motru și adversarele din Seria a IV-a.

– La ce vârstă ai început fotbalul?
– Am început fotbalul la vârsta de 11 ani, la Școala de Fotbal Gică Popescu din Craiova, sub comanda domnului profesor Paul Răducanu.

– Ai bifat trei reușite în acest tur de campionat pentru Minerul Motru…
– Da, mă bucur că am reușit să marchez trei goluri. Îmi doresc să nu mă opresc aici pentru că vreau să-mi ajut echipa cât mai mult. Avem nevoie de puncte, să urcam în clasament.

– Ai reușit să le intri la suflet spectatorilor încă de la sosirea ta aici. Ce părere ai despre asta?
– Sincer să fiu, nu mă asteptam să se întâmple acest lucru într-un timp atât de scurt, însă sunt foarte încântat de atitudinea celor care vin să ne vadă la treabă. Sper să nu-i dezamăgesc niciodată. Acest lucru, pentru mine, este foarte important.

– Prin prestațiile tale meci de meci ai atras atenția și celorlalte cluburi din această serie.
– În primul rând, faptul că domnul profesor Alecu are încredere în mine mă motivează enorm. Îmi doresc să-mi fac treaba cât mai bine la Motru. Am contract cu ei și mă simt bine la această echipă. Consider că aici pot să cresc în valoare.

– Cum ai putea descrie atmosfera din vestiar?
– Este una plăcută, suntem un grup foarte unit, în care noi, cei tineri, avem ocazia să ne antrenăm și să jucăm alături de fotbaliști care au experiența Ligii 1, precum Tobă, Cruceru sau Nicușor Bănică.

– În Drobeta Turnu Severin, orașul tău natal, nu mai exstă nicio echipă de fotbal, în niciun eșalon național.
– Așa este! Din păcate, la Severin, politica a ucis nu doar fotbalul, ci sportul în general. E trist. Din acest motiv s-a și desființat, iarna trecută, fosta mea echipă, Minerul Mehedinți, dar și celelalte, gen FC Drobeta sau Gaz Metan Severin! Acum, pentru mine, este foarte important să profit de șansa pe care o am aici la Motru, de a face performanță.

– Care echipe se bat la promovare în această serie, din punctul tău de vedere?
– După părerea mea, lupta pentru promovare se dă între Național Sebiș și Metalurgistul Cugir. Sunt cele mai puternice echipe din această serie!.

– Cum a fost anul 2015 pentru tine și ce îți dorești pentru anul 2016?
– Anul ăsta a fost bun pentru mine, am fost ferit de accidentări, am putut să joc, să dau randament, iar pentru 2016 îmi doresc să fiu sănătos, să pot să muncesc și mai intens pentru a putea face încă un pas în cariera mea.

  • Minerul Motru a încheiat turul Ligii 3, ediția 2015-2016, pe locul 9 în Seria a IV-a, cu 18 puncte, la egalitate cu rivala Pandurii II Târgu Jiu. Liderul seriei este ASU Poli Timișoara, cu 34 de puncte.

 

Articol și foto de Valentin PĂ‚TRU (Motru)

Marius ANGHEL 09 Dec. 2015, 15:56 Stiri
Pe aceeași temă