Fotbaliștii SCM-ului sunt neplătiți de cinci luni. Primăria dă vina pe legislație

Mihai Andries 26 Feb. 2015, 11:09 Stiri
Fotbaliștii SCM-ului sunt neplătiți de cinci luni.** Primăria dă vina pe legislație

Deși Primăria Pitești a alocat suma de 5 miliarde de lei vechi pentru SCM Pitești, situația rămîne în continuare tensionată la echipa de fotbal finanțată de autoritățile locale. Primarul interimar Cornel Constantin Ionică spune că problemele au apărut pentru că legislația FRF nu permite trecerea unei e­chi­pe de pe o societate pe alta, la jumătatea campionatului, ci doar la sfârșitul sezonului. Edilul spune că jucătorii lui Adrian Dulcea sunt neplătiți de câteva luni bune și încearcă să găsească soluții pentru continuarea activității.

„Am făcut tot posibilul pentru a ajuta echipa de fotbal. Am distribuit fonduri din buget către SCM Argeșul Pitești. Am încercat să transferăm echipa de fotbal la SCM Pitești, unde este baschetul, handbalul și voleiul, dar regulamentul FRF nu permite trecerea echipei de pe un club pe altul la jumătatea campionatului. Nu putem plăti salariile jucătorilor, deși avem banii alocați. Căutăm sponsorizări să ne achităm de obligațiile pe care le avem față de acești copii care au terminat turul de campionat pe primul loc. Suntem vai de noi că nu am găsit încă soluții! Noi nu am putut să-i ajutăm mai deloc pînă acum. Din ce știu eu, jucătorii sunt neplătiți de cel puțin trei luni. Cred că în curînd se fac 5 luni. A mai apărut acum și treaba cu primarul de la Buzău, Constantin Boscodeală, ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, care a dat bani la echipa de fotbal Gloria Buzău. Decizia nu este definitivă. Oamenii s-au speriat și nu vor să semneze să dea drumul la bani. Din vară, lucrurile sunt clare și la SCM Pitești. Vom putea da bani conform legii, pentru că echipa va trece la SCM Pitești. Pnă acum, am dat bani cu miloaga. Am avut o discuție și cu Telu Stancu despre situația echipelor din Liga 2, care pică una cîte una pentru că legile nu sunt clare” a declarat primarul Piteștiului

Așteaptă posibilul investitor

Cornel Ionică a vorbit la conferința de presă de ieri a Primăriei Pitești și despre posibilul investitor de la SCM Pitești: „Domnul consilier Gheorghe Dinescu mi-a spus că are pe cineva care este interesat să investească la SCM Pitești. Am anunțat Consiliul Local de această intenție și am anunțat și în presă acest lucru. Acest investitor nu a apărut încă, dar ar fi o soluție bună ca această echipă să facă performanță. Sper ca în cîteva zile să ne întîlnim cu el și să clarificăm lucrurile”.

Fotbaliștii de la SCM Pitești vor disputa, mâine, de la ora 15, pe terenul sintetic al stadionului Nicolae Dobrin, ultimul joc de verificare din această perioadă de pregătire. Echipa pregătită de Adrian Dulcea va întîlni pe Petrolul Potcoava, echipă din divizia județeană Olt, care a terminat prima parte a sezonului pe locul 2. Confruntarea cu oltenii este ultimul test înaintea primului meci din retur cu Sporting Roșiori.

Nu sunt la potențial maxim

Antrenorul celor de la SCM Pitești spune că jucătorii săi mai trebuie să se pună la punct cu pregătirea. „Din punct de vedere fizic, nu suntem în regulă. În acest moment, suntem cam la 60 – 70% din potențial. Sper ca pînă la ora meciului cu Sporting Roșiori să fim cam la 90% din potențial. Eu cred că putem regla lucrurile din mers și voi încerca să îi duc pe băieți la un stadiu optim”, a spus Adrian Dulcea.

Sursa: Curierul Zilei

Mihai Andries 26 Feb. 2015, 11:09 Stiri
Pe aceeași temă