Fotbal pentru „Mau” la Săcele! Cele mai importante echipe brașovene participă la a doua ediție a turneului organizat în memoria lui Marian Măuță

Marius ANGHEL 08 Dec. 2017, 15:50 Stiri
Fotbal pentru

Au trecut patru ani de la moartea fostului fotbalist Marian Măuță. Familia și prietenii lui „Mau” organizează sâmbătă a doua ediție a Memorialului „Marian Măuță”, turneu care va avea loc la Sala de sport a Liceului „George Moroianu” din Săcele. Turneul se anunță unul spectaculos, ținând cont de echipele care vor fi prezente: AFC Hărman, Cetate Râșnov (ambele Liga a 3-a), AS „SR” Brașov, Precizia Săcele, Olimpic Zărnești, ACS Steagu Roșu (toate Liga a 4-a Brașov), Nemere Ghelința (Liga a 4-a – Covasna), dar și „Prietenii lui Măuță”, o echipă care se anunță marea favorită a turneului pentru că are în componență nume cunoscute din futsal, cum ar fi Radu Burciu, Paul Isac, Radu Răzvan, Adrian Călugăreanu, Marius Nicodim, dar și foștii fotbaliști Dragoș Cristean, Francisc Marton și Marin Constantin.

„Vă așteptăm la un spectacol fotbalistic de neuitat în memoria lui Marian Măuță”, spune Adrian Marin, cumnatul lui Marian Măuță, cel care împreună cu managerul Preciziei Săcele, Aurel Bărbuță, organizează acest turneu.

Un turneu al prieteniei

Tragerea la sorți a meciurilor a avut loc la începutul acestei săptămâni și a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a oficalului Preciziei. „Am dorit să facem totul la vedere, să nu lăsăm loc de interpretări”, a spus Bărbuță.

Cele opt echipe au fost împărțite în două grupe. În grupa A au fost repartizate Precizia Săcele, Prietenii lui Măuță, ACS Steagu și AS „SR” Brașov, iar în grupa B vor juca Olimpic Zărnești, AFC Hărman, Cetate Râșnov și Nemere Ghelința.

„Am invitat cele mai bune echipe din fotbalul brașovean, astfel că suntem convinși că va fi cel mai puternic turneu organizat la Săcele. Va fi un turneu al prieteniei, în care orgoliile din campionat nu-și au rostul și chiar invit suporterii să vină în număr cât mai mare la sală”, a încheiat oficialul Preciziei.

Dan Bona: „Măuță a fost ca și copilul meu”

Antrenorul echipei Cetate Râșnov, Dan Bona, a fost coleg un sezon cu regretatul Marian Măuță (1994), dar l-a și antrenat în mai multe rânduri la Precizia Săcele (2004-2006), Unirea Tărlungeni (2006-2007) și Corona Brașov (2010-2011). Timp de două sezoane (2011-2013), Marian Măuță a fost secundul lui Bona la Corona.

„Măuță a fost ca și copilul meu. Am fost colegi la Tractorul, l-am antrenat la Precizia Săcele, Unirea Tărlungeni și Corona și cu mine a început și cariera de antrenor. Un adevărat caracter și un om deosebit. Nu-mi vine să cred că au trecut patru ani de la moartea sa. Sper să fie un turneu reușit, cu jocuri spectaculoase”, a spus Dan Bona.

Și Andrei Șanta a lucrat cu Marian Măuță la FC Brașov. „Când mă gândesc la Măuță îmi aduc aminte de un gol incredibil marcat de el într-un meci cu Sportul Studențesc. A fost un jucător util, care dădea întotdeauna totul pe teren”, a spus Șanta.

Mihai Stere, antrenorul Preciziei, a fost coleg cu Măuță la FC Brașov. „Am fost colegi la FC Brașov. Marian Măuță a fost un fotbalist cu suflet mare, plecat prematur dintre noi”, declara Stere.

„Era normal să onorăm cu prezența acest turneu organizat în memoria lui Marian Măuță”, a spus și Petre Lucian.

Patru ani fără Măuță

Marian Măuță, fostul jucător al FC Brașov, a murit pe 24 noiembrie 2013 la Spitalul Județean din Brașov la doar 37 de ani. În urmă cu 16 ani, în perioada când evolua la FC Brașov, lui Măuță i s-a depistat, în urma unui control medical efectuat la București, o malformație la inimă. A suferit în Israel o intervenție chirurgicală pe cord unde i s-a montat un stent. A continuat apoi să joace fotbal pe propria semnătură la echipe din eșaloane inferioare. A jucat la Tractorul Brașov, Sportul Studențesc, FC Brașov, FC Bihor, Pandurii, FC Vaslui, Corona, Unirea Tărlungeni, CSM Făgăraș, Precizia Săcele și AFC Hărman.

Programul turneului:

Ora 9.30: Precizia Săcele – ACS Steagu Roșu
Ora 10.05: Prietenii lui Măuță – AS „SR” Brașov
Ora 10.40: Olimpic Zărnești – Cetate Râșnov
Ora 11.15: AFC Hărman – Nemere Ghelința
Ora 11.50: Precizia Săcele – AS „SR” Brașov
Ora 12.25: Prietenii lui Măuță – ACS Steagu Roșu
Ora 13.00: Olimpic Zărnești – Nemere Ghelința
Ora 13.35: AFC Hărman – Cetate Râșnov
Ora 14.10: Precizia Săcele – Prietenii lui Măuță
Ora 14.45: AS „SR” Brașov – ACS Steagu Roșu
Ora 15.20: Olimpic Zărnești – AFC Hărman
Ora 15.55: Nemere Ghelința – Cetate Râșnov

De la ora 16.30 sunt programate meciurile de clasament, iar câștigătoarele grupelor vor juca finala, programată în jurul orei 18.15.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 08 Dec. 2017, 15:50 Stiri
Pe aceeași temă