FC Hunedoara, în pericol! State susține că a salvat echipa de la depunctare

01 Aug. 2012, 15:31 Stiri
FC Hunedoara, în pericol!** State susține că a salvat echipa de la depunctare

Noul sau viitorul finanțator al FC Hunedoara, Alina State susține că a evitat, la limită, depunctarea echipei în campionatul viitor din cauza unei datorii pe care clubul o avea față de un fost jucător. Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal (FRF) a înștințat pe FC Hunedoara că va fi depunctată cu două puncte dacă până la 31 august nu va vira în contul jucătorului Andraș Kelemen suma de 4.800 lei bani ce reprezintă două salarii restante (ianuarie + februarie 2012 n.r.) pe care acesta trebuia să le primească sezonul trecut conform contractului de joc. Hunedorenii trebuie să prezinte astăzi la FRF dovada că au lichidat litigiul financiar.

„Suma a fost achitată într-un final de mine deși datoria nu a fost făcută de mine. Am trimis pe fax la Federație confirmarea plăți. Vom face recurs și vom anula decizia cu depunctarea pentru că suma s-a achitat în termenul somat”, așa sună mesajul postat pe site-ul suporterilor hunedoreni de Alina State (foto).

State a făcut totalul datoriilor… grosso modo

Însă, și așa pericolul persită asupra lui FC Hunedoara. Gruparea hunedoreană se poate trezi oricând nu cu una ci cu mai multe alte decizii defavorabile ei în care să fie amenințată cu depunctarea deoarece majoritatea jucătorilor susțin că au de primit mai multe salarii restante, prime de joc și alte sume de bani pentru chirii restante de campionatul trecut. „Suma totală a datoriilor pentru 14 jucători este 52.100 RON fără contribuțiile la buget!! Pot apărea surprize din partea jucătorilor care nu s-au prezentat la stadion și care au de primit salarii restante”. a mai afirmat Alina State care nu a luat pus la calcul situația financiară a celor doi antrenori care au pregătit pe FC Hunedoara până în luna iunie: Remus Steop – 700 euro pentru mai + 700 euro pentru iunie = 1.400 euro sau 7.000 euro penalități și Aurel Șunda – clauză de 20.000 euro penalitate pentru neplata ultimului salariu! Atât jucătorii cât și tehnicienii pot oricând să depună memorii la FRF pentru a-și primi drepturile bănești sau a deveni liberi de contract. Un tabel nominal cu sumele de bani solicitate de fotbaliștii (spuse de ei și făcute publice de Alina State n.r.) poate fi consultat pe site-ul: corvinul1921.ro.

Datori și la FRF și la furnizori

Mai mult, FC Hunedoara este pasibilă și să nu fie programată în prima etapă a sezonului 2012-2013 deoarece clubul nu și-a achitat taxele (barem arbitrii și observatori de joc n.r.), pentru ultimele 4 meciuri susținute pe teren propriu în campionatul trecut.
„În rest, știm de la FRF că nu sunt achitate taxele pentru ultimele 4 meciuri, respectiv suma de 12.454, 40 RON”, a mai dezvăluit fanilor State. Acestora se mai adaugă alte datorii pe care clubul le are la diverși furnizori (la serviciile de pază, salvare etc;) și care conform dominșoarei Alina State se învârt în jurul a „82.000 RON la bugetul de stat! La aceasta suma curg penalităț în fiecare zi…”, a atenționat ea.

Toma: „Am lăsat 60.000 lei în contul clubului”

Fostul finanțator al FC Hunedoara, Silvan Toma (foto) admite că jucătorii au de primit câte două salarii fără alte datorii. „Conform convențiilor semnate de jucători ei mai au de primit câte 1.400 de lei adică 700 lei salariul pentru luna mai și alți 700 lei pentru iunie. Atât! Iar cei doi antrenori nu au nicio pretenție financiară. Restul sunt povești. Nu am lăsat nicio datorie la club. Din contră, la 30 iunie în contul lui FC Hunedoara exista suma de 60.000 lei iar vicepreședintele Consiliului Director, Gelu Simoc poate confirma”, a explicat ex-președintele Consiliului Director al FC Hunedoara, Silvan Toma.
În sezonul 2011-2012 FC Hunedoara a fost finanțat de omul de afaceri Silvan Toma al cărui contract de asociere a expirat în 30 iunie 2012.

FC Hunedoara două meciuri într-o zi

FC Hunedoara va debuta astăzi oficial în sezonul competițional 2012-2013. Formația FC Hunedoara va întâlni, în deplasare, echipa Șoimii Pâncota (Arad), în etapa a II-a a Cupei României. Meciul este programat să se dispute pe stadionul comunal din Pâncota cu începere de la ora 17:30. FC Hunedoara se va prezenta la joc cu o echipă formată din juniori republicani antrenați de Nelu Mitrică și Gavril Rus. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Timișoara condusă la centru de Nicolae Drăgoi ajutat la cele două tușe de Călin Radosav și Patricia Samsudean.

Tot astăzi, dar la Moneasa, acolo unde se află în cantonament încă de duminică echipa de seniori a FC Hunedoara va susține o partidă amicală în compania echipei ACS Poli Timișoara. „Returul” va avea loc sâmbătă. La finele săptămânii trecute FC Hunedoara a disputat alte două jocuri test, ambele pe teren propriu, vineri cu Europa Alba Iulia, scor 3-0 și CSO Cugir (foto, Liga a IV-a Alba), scor 2-2. Celelalte rezultate obținute în amicale de FC Hunedoara sunt: 0-0 și 6-1 cu CS Ineu (Liga a IV-a Arad), 1-0 cu FC Caransebeș și 3-2 cu UTA Arad (Liga a II-a), ultimele trei jocuri au fost susținute pe terenul adversarelor.

Articol scris de Sami Tamaș

01 Aug. 2012, 15:31 Stiri
Pe aceeași temă