EXCLUSIV | Viitor incert la Axintele: toți jucătorii au fost puși pe liber

Mihai Andries 09 Dec. 2014, 01:28 Stiri

O vește surprinzătoare a venit luni seara de la una dintre echipele care aveau gânduri de promovare la începutul actualului sezon al Ligii 3. Astfel, conducerea Viitorului Axintele a reziliat ieri contractele tuturor celor 24 de jucători pe care îi avea în lot, însă toate salariile au fost achitate la zi, inclusiv pe decembrie.

Mutarea făcută de gruparea ialomițeană este una care a luat prin surprindere pe toată lumea, în condițiile în care Axintele era considerată una dintre echipele de top ale eșalonului. Gura târgului spune că unul dintre motivele care au dus la această decizie radicală a fost evoluția modestă din acest tur de campionat, terminat de Viitorul de abia pe locul 5, la opt lungimi distanță de Dunărea Călărași și Delta Dobrogea, ocupantele primelor două poziții din clasament – ambele cu același număr de puncte.

Contactat telefonic, directorul sportiv Marin Dumitrache (foto) a confirmat rezilierea contractelor și a declarat pentru Liga2.ro că viitorul echipei este momentan incert.

„Este adevărat, luni am reziliat contractele tuturor celor 24 de jucători pe care îi aveam. Toți și-au primit salariile la zi, așa că din punctul ăsta de vedere nu există probleme. În ceea ce privește soarta echipei nu pot să vă spun mai multe în acest moment, deoarece nici eu nu știu ce se va face mai departe. Dacă se va mai continua sau nu, îmi este imposibil să vă răspund acum.” a explicat oficialul Viitorului

„Expo cu vânzare” pe Metaloglobus

Chiar dacă jucătorii au fost puși pe liber, ei vor mai juca un ultim meci sub culorile Viitorului. Asta deoarece pentru marți era deja aranjat un amical cu colega de serie, Metaloglobus, partida urmând a se disputa de la ora 13, pe sinteticul grupării bucureștene, aflat vizavi de Cora Pantelimon.

Partida va fi un excelent prilej pentru fotbaliștii Viitorului de a-și demonstra veleitățile în fața celor care vor asista la duelul dintre cele două echipe, în condițiile în care au devenit liberi de contract și pot prezenta un interes sporit pentru cluburile care vor să își astupe găurile din lot în pauza de iarnă.

Jucători interesanți sunt destui începând cu golgheterul Andrei Luca, autor a 8 goluri, cel care este secondat în clasamentul marcatorilor echipei ialomițene de Enciu și ex-petrolistul Adi Ilie, venit în vară la Axintele. Portarii Răduță și Dănciulescu, fundașii Andrei Sava sau Bogdan Matei, mijlocașii Cană și Frangu sunt doar câteva din numele care mai pot atrage atenția cluburilor

Au ratat promovarea la masa verde

Momentul de glorie al echipei din Axintele a fost acum două sezoane, când după un parcurs excelent au ajuns cu un pas în Liga 2. Însă o contestație a celor de la Voluntari împotriva câtorva cluburi din subsolul clasamentului, care nu aveau înscrise în competițiile oficiale cele trei echipe de juniori prevăzute de regulament – acțiune declanșată de gruparea ilfoveană pentru a se salva de la o rușinoasă retrogradare prin depunctarea celor în culpă – a avut ca victimă colaterală și echipa ialomițeană.

Asta deoarece și Gloria Buzău s-a inspirat de la ilfoveni și a făcut o contestație identică împotriva Viitorului, având drept scop sancționarea acestora cu 9 puncte, suficiente pentru a asigura promovarea echipei conduse de Dan Tulpan în detrimentul ialomițenilor. Deși contestația a fost respinsă în cele din urmă din motive juridice, buzoienii au primit o mână de ajutor de la conjudețenii de la CSM Râmnicu Sărat, care au depus la rândul lor o contestație identică împotriva ialomițenilor, încununată cu succes și soldată cu picarea Viitorului pe locul 2 și urcarea Gloriei în eșalonul secund.

Împăcați cu soarta în cele din urmă, ialomițenii au sperat că își vor lua revanșa în sezonul următor, dar Voluntariul, cu o echipă complet schimbată și cu un antrenor nou în persoana lui Adrian Iencsi, a fost imposibil de oprit în cursa spre Liga 2.

Cristi Sava a plecat la timp

Ultima reprezentație din 2014 a celor din Axintele îi va avea pe bancă pe Costel Pană și Ion Nica, cei care au condus echipa începând din etapa a opta, de când primul a fost numit ca principal. Până atunci, de destinele echipei se ocupase directorul tehnic Cristi Sava, ajutat de același Nica, dar tehnicianul a fost ofertat de Viitorul lui Gică Hagi pentru postul de secund și a acceptat să plece la gruparea de Liga 1.

Iată și componența lotului echipei Viitorul Axintele, așa cum a fost anunțată oficial la startul sezonului:

Portari: I. Răduță, Dănciulescu, I. Sava
Fundași: Cioceanu, Bogorodiță, Pavelescu, B: Matei, Oprișan, Mihociu, Andrei Sava, Cristil
Mijlocași: A. Luca, Fl. Petcu, Fl. Dumitrache, A. Tudose, Marele, Cană, Frangu, Al. Gheorghe, M. Croitoru
Atacanți: A. Enciu, Al. Badea, Ciochină, Adi Ilie

Articol scris de Mihai ANDRIEȘ
Foto de Petronel TUDOR și Marius DUMBRĂ‚VEANU

Mihai Andries 09 Dec. 2014, 01:28 Stiri
Pe aceeași temă