EXCLUSIV | Meciurile turului 4 al Cupei României. Toate echipele din Liga 2 au fost incluse în acest tur, mai puțin Ripensia, eliminată deja în faza anterioară. Petrolul a avut noroc

Marius ANGHEL 26 Sep. 2017, 18:23 Stiri
EXCLUSIV | Meciurile turului 4 al Cupei României.** Toate echipele din Liga 2 au fost incluse în acest tur, mai puțin Ripensia, eliminată deja în faza anterioară. Petrolul a avut noroc

Liga2.ro vă prezintă, în exclusivitate, meciurile turului 4 al Cupei României, ediția 2017/2018, jocuri programate să aibă loc, într-o singură mansă, eliminatorie, pe 3-4 octombrie 2017, de la ora 14:30.

Departamentul Competiții al Federației Române de Fotbal a stabilit astăzi, 26 septembrie, meciurile turului 4 al Cupei. Din această rundă au intrat în competiție cele 18 echipe calificate din faza a treia plus restul de 18 cluburi din Liga 2.

Printre cele mai importante echipe care au obținut calificarea din turul 3 în 4 se numără Petrolul Ploiești, Universitatea Cluj, CSM Școlar Reșița sau Știința Miroslava, aceasta din urmă fiind una dintre cele două formații din Liga 2 care au evoluat în Cupă încă din faza anterioară. Cealaltă, Ripensia Timișoara, a fost eliminată de Voința Biled, singurul club din Liga a 4-a care încă e în competiție.

Acestea sunt echipele calificate din turul 3: Sănătatea Cluj, Industria Galda, Voința Biled, Agricola Borcea, Unirea Slobozia, Sporting Liești, CSM Focșani, AFC Hărman, Știința Miroslava, Universitatea Cluj, Aerostar Bacău, AFCM Alexandria, ACSO Filiași, ACS Șirineasa, CSM Școlar Reșița, Șoimii Lipova, Performanța Ighiu și Petrolul Ploiești.

Din turul 4 al acestei ediții a Cupei României, FRF urmează să premieze participantele. O victorie va aduce în cont 3.000 de euro, în timp ce pierzătoarea va încasa doar 1.000 de euro.

Două meciuri între echipe de Liga 2 și unul între echipe de Liga 3

Meciurile, împărțite în mod egal, pe durata a două zile, au în componență, aproape în totalitate, o echipă din Liga 2, în afară de trei jocuri.

Este vorba despre partida Agricola Borcea – Petrolul Ploiești, dintre două echipe de Liga 3, însă care participă în această ediție a Cupei, faza națională, în calitate de câștigătoare a Cupei României, faza județeană, Prahova, respectiv Călărași, deci de echipe de Liga 4, așa cum vor plăti și baremul de arbitraj. Petrolul va fi oaspete.

Cealaltă echipă cu nume din Liga 3, Universitatea Cluj, a picat împotriva Olimpiei Satu Mare, însă va fi gazda partidei și la ce lot și antrenor are e favorită la calificare.

Celelalte două sunt jocuri în care se vor întâlni echipe de Liga 2: Metaloglobus București – Sportul Snagov și CS Balotești – CS Afumați, asta deoarece unul dintre criteriile FRF pentru stabilirea partidelor a fost cel zonal. Iar cele patru formații au fost relativ apropiate. Asta cu toate că Snagov e mai aproape de Balotești, iar Bucureștiul de Afumați și nu invers, sau, Petrolul din Ploiești ar fi putut întâlni Snagovul în loc de Borcea, dar așa nu l-ar fi putut evita pe Valeriu Răchită, antrenorul Sportului.

După cum puteți observa mai jos, excluzând meciurile de la București și Balotești, toate echipe din Liga 2 au calitate de oaspete, deoarece vin dintr-o competiție superioară adversarelor pe care le vor întâlni.

Următoarea fază a Cupei României, după stabilirea celor 18 câștigătoare ale turul 4, este șaisprezecimile de finală. Aceste meciuri în care vor intra și cele 14 cluburi din Liga 1 vor avea loc în perioada 24-26 octombrie 2017.

Iată și programul meciurilor din turul al patrulea al fazei naționale a Cupei României:

3 octombrie, ora 14:30
Aerostar Bacău – Foresta Suceava
CSM Focșani – Știința Miroslava
Agricola Borcea – Petrolul Ploiești
Unirea Slobozia – Dunărea Călărași
AFCM Alexandria – Academica Clinceni
ACSO Filiași – FC Argeș
CSM Școlar Reșita – Pandurii Târgu Jiu
Universitatea Cluj – Olimpia Satu Mare
Sănătatea Cluj – Luceafărul Oradea

4 octombrie, ora 14:30
Sporting Liești – Dacia Unirea Brăila
Metaloglobus București – Sportul Snagov
CS Balotești – CS Afumați
AFC Hărman – Chindia Târgoviște
ACS Șirineasa – CS Mioveni
Voința Biled – ASU Politehnica Timișoara
Șoimii Lipova/Național Sebiș* – UTA Arad
Performanța Ighiu – ASA Târgu Mureș
Industria Galda – AFC Hermannstadt

*Șoimii Lipova sau Național Sebiș, deoarece echipa din Sebiș, care a pierdut meciul din turul 3 cu Șoimii (1-2), a contestat dreptul adversarei din județ de a evolua în Cupă după regulile unei echipe de Liga 4, ea fiind în acest moment în Liga 3. Conducătorii Naționalului susțin că nicăieri în regulamentul FRF nu e specificat, negru pe alb, că echipa câștigătoare de fază județeană a Cupei, cazul echipei Șoimii, are drepturi de Liga 4. De exemplu, baremul de arbitraj de la acest meci dintre Șoimii Lipova și Național Sebiș a fost echivalat unuia pentru o gazdă din Liga 4, Sebișul n-a contestat acest lucru, însă contestă calitatea Lipovei, precizând că ea face parte acum din Liga 3. Totuși, Național Sebiș omite faptul că Șoimii Lipova nu ar fi participat în această ediție de Cupă, chiar dacă ea acum joacă în Liga 3, ca nou-promovată, și e în competiție tocmai pentru că a câștigat Cupa în calitate de echipă de Liga 4. De exemplu, SC Oțelul sau SSC Farul, cluburi nou-promovate în Liga 3, dar care nu au câștigat Cupa României pe fază județeană, Galați, respectiv Constanța, nu au fost incluse în această ediție a Cupei României, faza națională. Comisia de Disciplină și Etică continuă în același ritm al ei și amână să dea un verdict mai repede.

REZULTATELE înregistrate în TURUL 1TURUL 2 și TURUL 3, ziua 1 și ziua 2

 


 

Reguli ale Cupei României:

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se vor disputa prelungiri și, dacă egalitatea va persista, se vor executa lovituri de departajare.

Până în faza 16-imilor, echipa gazdă are obligația asigurării costurilor de organizare, cu excepția baremurilor de arbitraj care vor fi suportate în procente egale 50%-50% de către ambele echipe. Echipa gazdă are obligația de a achita baremul de arbitraj în întregime, echipa oaspete având obligația de a achita ulterior către clubul gazdă jumătate din valoare.

Pentru faza a patra a Cupei României, în meciurile în care echipa gazdă este câștigătoare a fazei județene a Cupei României baremurile de arbitraj sunt nete, în cuantum de 940 RON, după cum urmează:
– Arbitru: 340 RON
– Arbitru asistent (1 și 2): câte 300 RON

În meciurile în care echipa gazdă evoluează în Liga 3, cu excepția câștigătoarelor fazei județene a Cupei României, baremurile de arbitraj sunt nete, în cuantum de 1.996 RON, după cum urmează:
– Arbitru: 764 RON
– Arbitru asistent (1 și 2): câte 601 RON

În meciurile în care echipa gazdă evoluează în Liga 2, baremurile de arbitraj sunt nete, în cuantum de 4.660 RON, după cum urmează:
– Arbitru: 1.630 RON
– Arbitru asistent (1 și 2): câte 1.330 RON
– Al patrulea arbitru: 370 RON

Pentru faza a patra a Cupei României, se vor achita baremuri de observare, al căror cuantum net este:

– pentru un club câștigător al fazei județene: 600 RON (observator de joc 300 RON și observator de arbitri 300 RON)
– pentru un club care evoluează în Liga 3, cu excepția câștigătoarelor fazei județene a Cupei României: 1.000 RON (observator de joc 500 RON și observator de arbitri 500 RON)
– pentru un club evoluează în Liga 2: 2.500 RON (observator de joc 1.250 RON și observator de arbitri 1.250 RON)

Jocurile din Liga 1, Liga 2 și Liga 3, campionatul de fotbal feminin, precum și cele din Cupa României (faza națională) pot începe numai dacă la teren sunt prezenți medicul delegat și medicul echipei gazdă.

În faza națională a Cupei României, în toate jocurile se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători pe toată durata celor 90 de minute regulamentare de joc. Totodată, va fi permisă efectuarea unei a patra înlocuiri de jucători numai în reprizele de prelungiri și doar în situația în care celelalte trei schimbări au fost efectuate pe durata celor 90 de minute regulamentare de joc.

Echipele din Liga 1, Liga a 2-a și Liga a 3-a, participante la jocuri din Cupa României, sunt obligate să respecte dispozițiile privind numărul minim de jucători sub 21 de ani, respectiv 19 ani pentru cluburile de Liga a 3-a pe tot parcursul competiției astfel:

– Echipele din Liga 1 sunt obligate să respecte condițiile mai sus menționate în toate jocurile din cadrul Cupei României;
– Echipele de Liga a 2-a și Liga a 3-a sunt obligate să respecte regulile anterior menționate dacă joacă cu echipe din aceeași categorie competițională.

În situația în care cluburile de Liga a 2-a și/sau Liga a 3-a joacă cu o echipă de nivel superior ambele echipe vor trebui să respecte regulile respective astfel cum sunt acestea prevăzute pentru clubul de categorie superioară (de ex. dacă o echipă de Liga a 3-a joacă cu una de Liga a 2-a, atunci ambele echipe vor trebui să folosească pe toată durata partidei numărul minin de jucători prevăzut pentru cluburile de Liga a 2-a).

– Prin excepție de la situațiile de mai sus prevăzute, în cazul în care una din echipe este de nivelul Ligii a 4-a sau inferior, niciuna dintre echipele participante la jocul respectiv nu va trebui să respecte regulile anterior amintite.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile din Cupa României, se aplică următoarele reguli:

a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceeași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea excluderii și retrogradării lor în eșalonul imediat inferior din campionatul în care participă.

Iată și datele de disputare ale celorlalte runde ale ediției 2017-2018 a Cupei României, faza națională:

Șaisprezecimi de finală: 25 octombrie 2017
Optimi de finală: 29 noiembrie 2017
Sferturi de finală: 28 februarie 2018
Semifinale (tur): 18 aprilie 2018
Semifinale (retur): 9 mai 2018
Finala: 27 mai 2018

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 26 Sep. 2017, 18:23 Stiri
Pe aceeași temă