Echipa Piteștiului domină autoritar Seria a 3-a. După victoria cu Aninoasa a ajuns să aibă 30 de puncte distanță de a doua clasată

Marius ANGHEL 11 May. 2017, 12:22 Stiri

SCM Pitești continuă să rămână singura echipă neînvinsă din liga a treia. Echipa pregătită de Nicolae Dică a obținut, miercuri seară, a 21-a victorie din această ediție de campionat și s-a distanțat la 30 de puncte de ocupanta locului secund, Flacăra Moreni, cu trei etape înainte de finalul sezonului.

  • SCM Pitești, prima promovată matematic din Liga 3, are cele mai multe puncte acumulate în acest sezon (68 puncte, a doua este AFC Hermannstadt cu 62), cele mai multe victorii acumulate (21 victorii, a doua este AFC Hermannstadt cu 20), cele mai multe goluri marcate (69 goluri, a doua este Știința Miroslava cu 61) și cea mai bună apărare (14 goluri, a doua este AFK Csikszereda Miercurea Ciuc și AFC Hărman cu câte 16 goluri primite de fiecare).

 

Echipa pregătită de Nicolae Dică a învins, în etapa a 27-a, intermediară, cu 3-0 pe propriul teren pe FC Aninoasa, formație care în sezonulu trecut le-a interzis argeșenilor visul promovării în liga secundă. Partida cu dâmbovițenii a fost controlată de la un capăt la altul de alb-violeți, care, în afară de cele trei goluri marcate, au mai avut încă șapte-opt oportunități de a marca. De fiecare dată s-a opus portarul Priseceanu, care a reușit astfel să limiteze proporțiile scorului.

Piteștenii au deschis scorul după doar trei minute prin mijlocașul Ionuț Năstăsie, care a trimis cu capul în plasă o centrare de pe stânga. Oaspeții au rămas în zece oameni după un sfert de oră după ce portarul Bărboiu a văzut cartonașul roșu pentru un henț făcut în afara careului, în fața lui Grecu. Argeșenii și-au dublat avantajul pe tabela de marcaj în minutul 20 printr-un eurogol al lui Cotigă, căpitanul marcând cu un șut de la 25 de metri care s-a dus direct în vinclu. Până la finalul primului mitan, Piteștiul a mai marcat o dată prin atacantul Costin Stoica, care scăpat singur spre poartă, l-a executat cu sânge rece pe goalkeperul Aninoasei. Partea secundă a întâlnirii a fost tot la discreția gazdelor, însă portarul Priseceanu a avut cinci-șase intervenții prin care a reușit să limiteze proporțiile scorului.

Dică: „O victorie meritată”

Nicolae Dică, principalul celor de la SCM Pitești își dorește ca echipa sa să rămână neînvinsă până la finalul sezonului. Tehnicianul grupării din Trivale le cere jucătorilor să trateze cu aceași seriozitate și ultimele două partide din acest retur de campionat.

Dică spune că Aninoasa nu a pus probleme echipei sale: „A fost un meci la discreția noastră. Am făcut o primă repriză foarte bună și am reușit să marcăm trei goluri. Am deschis scorul foarte repede, în minutul 3 după care Cotigă a marcat un gol foarte frumos. Am făcut 15-20 de pase, am dus mingea dintr-o parte în alta și a tras din prima, în vinclu de la 25 m. Un gol foarte frumos!. Ceea ce ne-am propus am și realizat. În a doua repriză nu am reușit să mai marcăm niciun gol deși ne-am creat foarte multe ocazii. Cred că am fost previzibili și mai lenți, probabil am intrat în teren și mai relaxați. Nu trebuia să se întâmple asta pentru că la pauză, le-am cerut băieților să joace cu aceași atitudine și să mai marcăm goluri. Știam că Aninoasa este o echipă agresivă, însă atunci când jucăm acasă, terenul este foarte bun. Este un teren mare unde putem să deschidem adversarul care se apără pe ultimii 25-30 de metri. Avem calitate pe faza ofensivă, iar acest lucru se vede. Aninoasa a rămas în zece oameni din prima repriză și nu ne-au pus probleme în această seară. Per total, am făcut un meci bun și am obținut o victorie meritată. Nu suntem încă în vacanță. Le-am spus băieților că vom intra în vacanță după meciul cu Alexandria când se va termina ultima etapă. Noi ne antrenăm la fel și trebuie să jucăm cu aceași atitidine, cu aceași plăcere pentru a câștiga toate meciurile pe care le mai avem de jucat”

Bălașa: „Atât am putut”

La finalul meciului de la Pitești, tehnicianul celor de la FC Aninoasa s-a declarat nemulțumit de jocul echipei sale. Cristi Bălașa nu a uitat nici perioada petrecută la FC Argeș, echipă pentru care a evoluat timp de șase sezoane.

Principalul dâmbovițenilor este convins că SCM Pitești va face o figură frumoasă și în liga secundă dacă va avea în continuare sprijinul autorităților locale: „Am început prost meciul!. Echipa gazdă care are mulți jucători cu calitate a marcat foarte repede primul gol. După ce Bărboiu a văzut cartonașul roșu, meciul era deja pecetluit. SCM Pitești a câștigat pe merit această partidă. Mă așteptam la mai mult din partea jucătorilor mei, dar în momentul când joci cu o echipă care este deja în liga a doua, este foarte greu. Jucătorii noștri atât au putut în acest joc. Proiectul de la Pitești sună foarte frumos. Este foarte important ca băieții de aici să fie susținuți financiar și de acum încolo. Atâta timp cât există liniște financiară și continuitate, Dică împreună cu acești băieți și cu transferurile pe care le va face, sunt convins că Piteștiul va face o figură frumoasă în liga a doua. Am jucat 6 ani la FC Argeș și pot spune că o parte din viața mea este aici pentru că la Pitești am realizat cele mai mari performanțe ca fotbalist. Când am intrat pe teren am avut ceva emoții. Cât timp am apărat culorile alb-violet, am făcut-o cât am putut eu de bine. Am plecat cu capul sus de aici. Aș vrea din tot sufletul ca autoritățile și cei care sunt binevoitori să ajute fotbalul, să vină lângă această echipă și să susțină proiectul lui Dică. Este un antrenor bun și poate face o treabă foarte bună. Atâta timp cât ai un antrenor cu un asemenea CV și o echipă care are în componență jucători care au evoluat și în Liga 1, condițiile care sunt aici, era de așteptat ca SCM Pitești să defileze în această serie. Au promovat pe merit și îi felicit pentru acest lucru. Bravo! Vreau să fie susținut Dică pentru că a făcut o treabă foarte bună aici”.

SCM PITEȘTI – FC ANINOASA 3-0 (3-0)
Ionuț Năstasie 3′, George Cotigă 19′, Constantin Stoica 41′

Dumitrescu – Oancea, Cotigă, Deaconescu, Șerbănică – Panait (Piscanu 62′), Andr. David (Ct. Barbu 68′), I. Șerban, R. Grecu (Zete 73′) – I. Năstăsie, C-tin. Stoica (M. Albu 54′)
Antrenor: Nicolae Dică

Mărboiu – Marina, Neaga, Coman, Pahonțu – Călinescu (Rusu 80′), Ștefan, Maican (Priseceanu 16′), Grigorescu – T. Calofir (Huțușoru 80′), Neguț
Antrenor: Cristian Bălașa
Eliminat: Bărboiu 15′

Stadion: „Nicolae Dobrin” (Pitești); Spectatori: 150; Arbitru: Iuliana Demetrescu; Asistenți: Marius Badea și Ovidiu Dorobanțu (toți din Râmnicu Vâlcea).

Articol scris de Marius DUINEA (Curierul zilei)

Marius ANGHEL 11 May. 2017, 12:22 Stiri
Pe aceeași temă