Echipa lui Bănel Nicoliță, promovare cu chin neașteptat. Adversarii acuză dur arbitrajul. „Remontada” a fost oprită de un penalty inventat

Învinsă cu 4-0 pe teren propriu de CS Făurei, în prima manșă a barajul de promovare în Liga 3, echipa Universității „Dunărea de jos” Galați a fost foarte aproape de o întoarcere incredibilă a situației: a condus cu 4-1 în retur, scor la care gazdele au primit un penalty dat pentru o infracțiune inexistentă.

Echipa lui Bănel Nicoliță, CS Făurei, a promovat după un chin neașteptat în meciul retur, ajutată și de cel puțin o greșeală de arbitraj în favoarea lor, conform spuselor celor de la ACS Universitatea „Dunărea de Jos” (CSU). Jocul s-a terminat cu victorie gălățeană, scor 3-4.

Meciul a început cu o primă decizie de arbitraj contestată de gălățeni, opriți pentru un ofsaid inexistent. Apoi, CS Făurei a deschis scorul prin cel mai bun jucător din partida tur, Stelică Nicoliță, fază la care oaspeții au reclamat un ofsaid, în favoarea deciziei arbitrului asistent invocându-se faptul că mingea a ajuns la atacantul brăilean după o deviere a unui fundaș.

Având 5-0 la general, cei de la CS Făurei s-au crezut cu promovarea asigurată, dar a urmat o cursă nebună de recuperare a celor de la CSU Galați. Până la pauză, se ajunsese deja la 1-3, moment în care Bănel Nicoliță a realizat că intrarea în eșalonul al treilea este în pericol și s-a retras ca fundaș central. S-a ajuns chiar la 1-4, situație în care formația studenților mai avea nevoie de un singur gol pentru a obține promovarea. Au și avut o ocazie uriașă de a-l înscrie, nefructificată de Anastasie, scăpat singur cu portarul.

Iureșul gălățenilor s-a oprit în urma unui penalty, din care s-a făcut 2-4, și această decizie a arbitrului Ovidiu Oprea fiind aprig contestată de echipa oaspete.

„Eram în spatele adversarului, abia dacă l-am atins ușor cu pieptul. Nu se dă niciodată penalti la așa ceva”, a spus Mădălin Hilohi, fundașul gălățean implicat la faza respectivă. Acesta a mai reclamat că Bănel Nicoliță l-a agresat când jocul era oprit, dar a fost iertat de eliminare: „Un jucător de la ei era căzut, noi eram în atac și eu am continuat faza. Bănel a respins în afara terenului, iar apoi mi-a pus mâna-n gât și m-a împins. Era prin minutul 80, la 4-2 pentru noi”.

Adrian Grigoraș, căpitanul echipei din Galați, consideră că promovarea a fost viciată de arbitraj. „Am avut gol valabil în primele două minute, nevalidat. Asistentul a ridicat steagul când mingea intra în poartă, pentru un ofsaid inexistent. Apoi, au dat ei gol la o fază în care Stelică Nicoliță era în ofsaid vreo cinci metri. Un fundaș al nostru a deviat mingea, dar nu o avea sub control, ca să spui că a venit de la adversar. Iar la 4-1 pentru noi, le-a dat penalti aiurea, fundașul nostru abia dacă l-a atins cu pieptul. Arbitrii nu ne-au lăsat să luptăm până la capăt, ei au decis în mare măsură promovata”, a spus Grigoraș.

„Niciodată nu am comentat arbitrajul. Consider că am meritat să promovăm”, a fost replica lui Bănel Nicoliță.

Pentru ACS Universitatea au înscris Chiciuc (două), Grigoraș – penalti, Țuiu, în timp ce pentru Făurei au punctat Stelian Nicoliță, Bănel Nicoliță, din penalty, și Marius Moroianu.

Arbitrii nu ne-au lăsat să luptăm până la capăt, ei au decis în mare măsură promovata
Adrian Grigoraș, căpitanul echipei ACS Universitatea

CS FĂ‚UREI (Brăila) – UNIVERSITATEA DUNĂ‚REA DE JOS GALAȚI (Galați) 3-4 (în tur 4-0)

CS Făurei: Tudor (A. Nicoliță 89) – Grozea, Cotigă, Moroianu, A. Coman – Tudose, B. Nicoliță, Baicu (V. Gheorghe 46), Mâță – Percă, S. Nicoliță

CS Universitatea: Măstăcan – Stancu (Țuiu 20, Perju 77), Morogan, Moise, Hilohi – Ignat (Gârleanu 80), Iacob, Chiciuc, Popov – Anastasie, Grigoraș (Dajboc 86)

Stadion: Orășenesc (Făurei – Brăila); Arbitru: Ovidiu Petru Oprea; Asistenți: Louis George Oprescu și Sebastian Păduraru (toți din Ploiești).

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă