Dragoș, eroul meciului cu Știința: „UTA trebuie să fie prima. Asta ne dorim, asta se va întâmpla”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Nov. 2014, 13:11 Actualizat: 02 Nov. 2014, 13:15 Stiri

Blondul atacant al echipei UTA Bătrâna Doamnă sosit de la Olimpia Satu Mare s-a bucurat sâmbătă de primele goluri din campionat. N-au fost primele reușite ale lui Petrică Dragoș în stagiunea 2014-2015, el a mai marcat și în Cupa României (în 3-0 cu Mama Mia și în 3-2 cu Național Sebiș). Chiar dacă nu înscrisese în campionat, Dragoș s-a numărat printre remarcați, iar în ultima rundă reușea un asist prețios la Motru pentru golul lui Ousmane.

Contra Turceniului, scor 4-1, fotbalistul în vârstă de 25 de ani a intrat în ultima jumătate de oră și a liniștit meciul cu golurile marcate în minutele 75 și 86. L-a înlocuit pe autorul primul gol. „Și Rus muncește enorm, a avut realizări, dar l-am simțit și pe Dragoș dornic să-și facă simțită prezența. A avut un asist la Motru, acum a reușit să înscrie și merita, muncește mult. Se așteaptă să vină cu plusul, mă bucur pentru el și sper să ne fie nouă tot mai greu să alcătuim primul unsprezece”, a comentat antrenorul Roland Nagy.

– Petrică, ai spart gheața și în campionat!
– Mă bucur că am reușit să înscriu. Am avut niște probleme medicale, care au continuat cu unele dureri, dar acum sunt bine, sănătos. Echipa merge bine, câștigă și suntem pe podium. Așteptăm următoarele meciuri!

– Turceniul a fost un adversar greu, deși UTA a câștigat la scor clar.
– Incomod. Se mobilizează foarte bine toți când vin la Arad. Dar e OK, învingem, am prins încredere și suntem acolo, la bătaie cu echipele de pe primele două locuri.

– Ce spui de Sebiș și Mama Mia?
– Două echipe bune ale campionatului. Nu întâmplător sunt sus, dar UTA, la finalul campionatului, trebuie să fie pe primul loc. Pentru că asta ne dorim și așa se va întâmpla!

– Urmează Ineu, Mama Mia și Hunedoara.
– Trei victorii! Suntem pe un drum bun. În aceste 3 meciuri vrem 9 puncte!

UTA Bătrâna Doamnă a câștigat meciul de pe teren propriu din etapa a 10-a în fața echipei Știința Turceni, scor 4-1. Pentru arădeni au marcat C. Rus (7), Botiș (30) și Dragoș (75, 86), în timp ce pentru Știința a înscris Miculete (13).

Formația arădeană este pe locul 3 în Seria 4 a Ligii 3, având un punct mai puțin decât Nuova Mama Mia Becicherecu Mic și Național Sebiș, primele două clasate.

Roland Nagy: „A patra victorie, dar trebuie mai multă dezinvoltură!”

UTA a reușit a patra victorie la rând, iar contra Turceniului a avut cea mai bună reprezentare la capitolul golurilor marcate în acest campionat. Scorul pare edificator, însă alb-roșiii n-au avut chiar misiune simplă contra arțăgoșilor gorjeni.

„Un adversar tipic zonei, cu fotbaliști rapizi și preocupați de joc, careau revenit atunci când situația le-a permis. Golul l-am primit din nimic, a fost lipsă de concentrare, apoi lucrurile s-au cam precipitat. Dar încet-încet am crescut presiunea, nu s-a pus problema să nu luăm toate punctele”, a remarcat Roland Nagy, care a avut și nemulțumiri, în ciuda scorului categoric: „A fost a patra victorie consecutivă, însă sunt și minusuri: n-am fost calmi și n-am avut dezinvoltura așteptată. Am avut 1-0 și 2-1, dar n-am reușit să liniștim jocul, să jucăm ce ne interesează. Rămân 3 puncte bune, parcursul e important, vrem să-i dăm continuitate”.

Viorel Cojocaru: „UTA, echipă foarte bine așezată”

Trupa din Turceni n-a fost chiar pradă ușoară pentru utiști, deși arădenii au depășit, pentru prima dată în campionat, baremul de 3 goluri marcate. În primul act, gorjenii au fost destul de tăioși, mai ales după ce au reușit să riposteze cu 1-1. Golul căpitanului Botiș a picat la timp, detașarea și controlul cvasi-total survenind de-a lungul actului secund.

Antrenorul Științei, Viorel Cojocaru (foto mic), avea să admită superioritatea alb-roșie. „Un meci bun, contra unei echipe foarte bine așezate, care și-a văzut de joc. Până la urmă, experiența și valoarea individuală și-au spus cuvântul. La 1-1, sincer mi-aș fi dorit mai mult. Dacă băieții aveau mai multă încredere… Rezultatul e cam mincinos”, a comentat tehnicianul, de părere că încă e devreme pentru a indica o favorită la primul loc: „Campionatul e destul de lung…”.

Ghinion teribil pentru Adrian Voicu: „La ultimul sprint…”

Fundașul dreapta al arădenilor, Adrian Voicu, a primit o lovitură teribilă de la geamăna rea a Fortunei când mai erau doar câteva minute până la primul fluier al meciului cu Știința Turceni.

După încălzire, utiștii și vizitatorii au intrat la vestiare, pentru a reveni pe gazon împreună cu brigada de arbitri. Dar echipele erau tot pe tunel și la ora 14,02. Misterul a fost lămurit abia când Codru Grădinariu l-a chemat urgent de pe bancă pe medicul Zsolt Nagy. Problema era la Voicu, care a trebuit să abandoneze, iar în locul lui a intrat rapid Adrian Popa.

„Mi-a troznit glezna la ultimul sprint”, a dezvăluit fostul căpitan al Argeșului, trist după ce a trebuit să ia loc în tribună. La prima vedere, Voicu are nevoie de o săptămână de pauză.

„Cursă”, înlocuitorul său, s-a achitat bine de sarcini.

Sursa: Sport Arad
Foto: Viorel Muscă

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 02 Nov. 2014, 13:11 Actualizat: 02 Nov. 2014, 13:15 Stiri
Pe aceeași temă