Cupa României | A fost stabilit programul 16-imilor de finală: Petrolul și Mioveni au avut noroc. UTA joacă cu Dinamo, Rapid cu Poli Iași, U Craiova merge la Reșița, „U” Cluj la „FCU”

Marius ANGHEL 12 Sep. 2019, 11:57 Stiri
Cupa României | A fost stabilit programul 16-imilor de finală:** Petrolul și Mioveni au avut noroc. UTA joacă cu Dinamo, Rapid cu Poli Iași, U Craiova merge la Reșița,

Astăzi, la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”, a avut loc tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor din faza șaisprezecimilor de finală ale Cupei României, ediția 2019/2020. Jocurile vor avea loc în perioada 24 – 26 septembrie 2019.

Iată meciurile rezultate în urma tragerii la sorți:

Rapid – Politehnica Iași
Concordia Chiajna – FC Voluntari
Turris-Oltul Turnu Măgurele – Academica Clinceni
Flacăra Horezu – Astra
Ripensia Timișoara – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
FC Botoșani – CFR Cluj
Foresta Suceava – Gaz Metan Mediaș
UTA Arad – Dinamo
CS Făurei – CS Mioveni
Sănătatea Cluj – Viitorul Constanța
U Craiova 1948 SA – Universitatea Cluj
Metalul Buzău – FK Csikszereda
CSM Reșița – Universitatea Craiova
Metaloglobus București – FCSB
Chindia Târgoviște – FC Hermannstadt
Industria Galda – Petrolul Ploiești

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care unul sau mai multe meciuri urmează să fie televizate și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul respectiv va fi programat pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

În 16-imi sunt prezente 14 cluburi din Liga 1, 11 din Liga 2 și 7 din Liga 3.


 

Faza a 4-a a Cupei României s-a încheiat miercuri seară, iar cele 18 echipe calificate în 16-imi sunt următoarele: UTA Arad, Ripensia Timișoara, Turris-Oltul Turnu Măgurele, CS Mioveni, Foresta Suceava, Sănătatea Cluj, U Craiova 1948 SA, Petrolul, Universitatea Cluj, CSM Reșița, Metaloglobus București, Flacăra Horezu, CS Făurei, Industria Galda, Rapid, Concordia Chiajna, FK Csikszereda și Metalul Buzău.

11 echipe din Liga 2 și 7 din Liga 3 au rămas în competiție, iar din faza următoare, a 16-imilor, intră și cele 14 cluburi din Liga 1.

Meciurile din turul următor al Cupei României vor fi stabilite astăzi, 12 septembrie, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului, în sala „Nicolae Dobrin”, acolo unde va avea loc tragerea la sorți. Va fi pentru prima dată în această ediție a competiției în care jocurile se vor decide după tragerea la sorți, până acum FRF stabilind meciurile în funcție de zonele geografice din care erau echipele.

Cele 32 de formații calificate în faza 16-imilor vor fi împărțite în două urne. Prima este rezervată cluburilor care au ajuns în ediția trecută cel puțin până în optimi, iar a doua pentru restul formațiilor calificate acum în 16-imi. La tragerea la sorți se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B și, în continuare, echipele rămase în urna B, în acest sezon doar două, vor juca între ele.

Meciurile din șaisprezecimile de finală vor avea loc în perioada 24 – 26 septembrie 2019, de la ora 16:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit ulterior.

Iată componența urnelor:

URNA A: CFR Cluj, FCSB, Viitorul Constanța, Universitatea Craiova, Astra, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Gaz Metan Mediaș, Dinamo, FC Voluntari, Politehnica Iași, FC Hermannstadt, Universitatea Cluj, CS Mioveni, FK Csikszereda, Turris-Oltul Turnu Măgurele;

URNA B: FC Botoșani, Concordia Chiajna, Chindia Târgoviște, Academica Clinceni, Petrolul Ploiești, Metaloglobus București, Ripensia Timișoara, UTA Arad, Rapid, CSM Reșița, U Craiova 1948 SA, Flacăra Horezu, Foresta Suceava, Sănătatea Cluj, Metalul Reșița, CS Făurei, Industria Galda.


 

REZULTATELE înregistrate în FAZA I a Cupei României

REZULTATELE înregistrate în FAZA a II-a a Cupei României

REZULTATELE înregistrate în FAZA a III-a Cupei României

REZULTATELE înregistrate în FAZA a IV-a Cupei României

Pentru jocurile din optimi, sferturi de finală și semifinale echipele calificate vor fi repartizate în aceleași urne valorice ca și în cadrul șaisprezecimilor, cu excepția prevederilor art. 30, alin. 5.1 din ROAF, tragerea la sorți urmând să se efectueze în mod similar.

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care unul sau mai multe meciuri urmează să fie televizate și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul respectiv va fi programat pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În etapa națională a Cupei României, ediția 2019/2020, vor participa un total de 145 de echipe, calificate astfel: 14 echipe din campionatul Liga 1, 20 echipe din campionatul Liga 2, 69 echipe din campionatul Liga 3 și 42 echipe câștigătoare ale etapei de județ.

Programul etapei naționale este următorul:

Faza I: 31 iulie 2019
– participă 76 de echipe: 42 de echipe calificate din faza pe județ și 34 echipe din Liga 3. Se vor disputa 38 de meciuri.
Faza a II-a: 14 august 2019
– participă 60 de echipe: 38 de echipe calificate din faza I națională și 22 echipe din Liga 3. Se vor disputa 30 de meciuri.
Faza a III-a: 28 august 2019
– participă 54 de echipe: 30 de echipe calificate din faza a II-a națională, 13 echipe din Liga 3 și 11 echipe din Liga 2. Se vor disputa 27 meciuri.
Faza a IV-a: 10-12 septembrie 2019
– participă 36 de echipe: 27 echipe calificate din faza a III-a națională și 9 echipe din Liga 2. Se vor disputa 18 meciuri.
Șaisprezecimile de finală: 24 – 26 septembrie 2019
– participă 32 de echipe: 18 echipe calificate din faza a IV-a națională și 14 echipe din Liga 1. Se vor disputa 16 meciuri.
Optimile de finală: 29 – 31 octombrie 2019
– participă 16 echipe calificate din șaisprezecimile de finală. Se vor disputa 8 meciuri.
Sferturile de finală: 3 – 5 martie 2020
– participă 8 echipe calificate din optimile de finală. Se vor disputa 4 meciuri.
Semifinalele, manșa tur: 21 – 23 aprilie 2020
– participă 4 echipe calificate din sferturile de finală. Se vor disputa 2 meciuri.
Semifinalele, manșa retur: 12 – 14 mai 2020
– participă 4 echipe calificate din sferturile de finală. Se vor disputa 2 meciuri.
Finala: 23 mai 2020
– participă 2 echipe calificate din semifinale. Se va disputa un meci.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FRF

Marius ANGHEL 12 Sep. 2019, 11:57 Stiri
Pe aceeași temă