CSM Moinești coboară în Liga a IV-a

Marius ANGHEL 17 Jul. 2014, 20:07 Stiri
CSM Moinești** coboară în Liga a IV-a

Fotbal/ Problemele financiare continua sa mature fotbalul bacauan

In urma cu doar un sezon, se batea pentru accederea in liga secunda! Cu Sorin Trofin in calitate de antrenor-jucator, cu Petrariu in poarta, cu Apostu la mijloc si cu un cuplu de atacanti alcatuit din Edi Tismanaru si Gabi Darie. O invingea de doua ori pe Sport Club Bacau (un fabulos 4-2 pe „Letea”, urmat de un 2-1 acasa, in retur) si isi câstiga renumele de echipa-revelatie care dispune de un atac-mitraliera. Din acel CSM Moinesti ce avea aspiratii de B a ramas, astazi, doar numele. Si, bineinteles, antrenorul, Sorin Trofin fiind un tehnician entuziast gata oricând sa o ia de la capat. De jos. Din Liga a IV-a. Da, da, din liga a patra!

Cerere depusă la AJF

Desi pe teren si-a câstigat fara probleme dreptul de a evolua in continuare in C, gruparea moinesteana se confrunta cu mari probleme financiare. Jucatorii sunt cu drepturile salariale la zi, insa viitorul echipei la nivel de liga a treia este serios periclitat de conditiile economice. Din acest motiv, marti, conducerea CSM Moinesti a trimis Asociatiei Judetene de Fotbal Bacau o cerere de inscriere a echipei conduse de Sorin Trofin in campionatul Ligii a IV-a. Jucatorii moinesteni spera, in continuare, intr-o minune (financiara), care sa le permita permanenta in Liga a III-a, insa, in acest moment, ei se afla mai aproape ca oricând de esalonul patru.

Du-se-s cam toate!

Nu este pentru prima data când CSM Moinesti se desparte de Liga a III-a din cauza problemelor financiare. Ultima data s-a intâmplat in 2008, când moinestenii, pregatiti la vremea respectiva de Sorin Condurache au promovat din Liga a IV-a, dar nu s-au putut inscrie in campionatul Diviziei C din cauza lipsei banilor. Si daca la acea vreme, 2008, judetul Bacau se putea lauda cu doua divizionare B, FCM Bacau si FC Stiinta si nu mai putin de cinci formatii care-si câstigasera dreptul de a activa in C (FCM II, FC Willy, Pambac, Aerostar, plus CSM Moinesti), astazi, viitorul fotbalului bacauan este girat de un singur nume. Care, paradoxal, nu este al Sport Clubului, grupare ras-finantata de Consiliul Local Bacau, dar aflat aproape de colaps, ci al divizionarei C Aerostar. Cum cântau irisii in urma cu mai bine de un sfert de veac: „Tot zbor”.

Sursa: Deșteptarea

Marius ANGHEL 17 Jul. 2014, 20:07 Stiri
Pe aceeași temă