Comprest, învinsă la debut de Juventus

21 Aug. 2009, 23:27 Stiri

Comprest GIM, formația care la începutul verii a cucerit titlul de campioană a Bucureștilor, iar mai apoi s-a impus în barajul de promovare, a debutat azi în Liga a III-a.

Partida de pe teren propriu cu Juventus a fost o reeditare a meciului din turul II al Cupei României. Ca și atunci, echipa antrenată de Ionuț Șoană s-a înclinat în fața mult mai experimentatei sale adeversare, însă nu fără luptă.

Jocul a început în nota de dominare a oaspeților, care au expediat primul șut spre poarta lui Stegărescu imediat după fluierul de start, Chirvase trimițând o torpilă din afara careului. Peste alte câteva minute a venit rândul lui Calintaru să încerce vigilența portarului gazdelor, însă acesta a fost la post și a scos de sub transversală mingea trimisă din lovitură liberă.

 

Apoi meciul s-a echilibrat și nu au mai fost faze iminente de a marca, până în minutul 36 când Dobre a luat o acțiune pe cont propriu pe partea dreaptă, s-a jucat practic cu apărarea Comprestului și i-a pasat în fața porții goale lui Fătu, atacantul îndeplinind o simplă formalitate. Același Fătu putea mări avantajul Juventusului, însă șutul său din afara careului a fost deviat și mingea a șters bara din stânga lui Stegărescu.

 

La reluare, antrenorul Șoană a făcut două modificări, trimitându-i în teren pe Bușcă și Nemțescu, însă nici nu a început bine repriza și Juventus a lovit din nou. O lovitură liberă de pe partea stângă a atacului oaspeților, care nu anunța mare lucru a fost transformată în gol de Motan, rămas fără marcaj, vârful oaspeților lovind mingea cu spatele, fără să îi mai acorde replică lui Stegărescu!

 

Acest al doilea gol parcă a avut darul să trezească gazdele din amorțeală și mutarea de la pauză a lui Șoană, Buscă (’57) a inițiat o cursă similară cu a lui Dobre de la primul gol, însă micuțul atacant a preferat să nu paseze și să îl învingă de unul singur pe Rădulescu. Reușita a pus pe jar asistența formată din aproximativ 200 de spectatori, iar Comprest a apăsat mai tare accelerația, preluând controlul ostilităților.
 

În numai două minute gazdele ar fi putut întoarce rezultatul, însă în această partidă norocul nu a fost de partea lor, Bușcă și Lucescu (’71 și ’73) nimerind transversala în situații în care Rădulescu nu mai putea interveni. Până la final s-a jucat pe contre, ambele echipe trecându-și în cont ocazii bune de a marca, dar rezultatul nu s-a mai modificat.

 

Echipa pregătită de Ionel Augustin a câștigat primele trei puncte, în timp ce Comprest a arătat că poate să spere la mai mult și în niciun caz nu va fi o victimă sigură în Liga a III-a.

 

articol și foto de Florin ALBOIU

21 Aug. 2009, 23:27 Stiri
Pe aceeași temă