Cluburile de fotbal pot fi despăgubite pentru pierderile financiare cauzate de coronavirus. Răzvan Burleanu: „Am solicitat asta Ministerului Tineretului și Sportului”

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 18:47 Stiri
Cluburile de fotbal pot fi despăgubite pentru pierderile financiare cauzate de coronavirus.** Răzvan Burleanu:

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat, după videoconferința pe care a avut-o în cadrul Comitetului Executiv al UEFA, că dorește ca toate cluburile de fotbal care au suferit pierderi financiare din cauza coronavirusului să fie despăgubite de statul român.

Burleanu susține că a solicitat Ministerului Tineretului și Sportului să accepte solicitarea pe care FRF a făcut-o, cu privire la o compensarea financiară. Acesta a dat exemplul Danemarcei.

„Am solicitat Ministerului Tineretului și Sportului crearea unei scheme financiare de ajutor pentru a compensa organizatorii de evenimente sportive cu peste o mie de participanți, care au fost anulate sau suspendate din cauza izbucnirii COVID-19. Sub această schemă, organizatorii de competiții sportive ar avea dreptul de a fi compensați pentru pierderile suferite ca și consecință a anulării sau suspendării evenimentelor pentru care, de exemplu, biletele au fost deja vândute.

Menționez că o măsură similară a fost aprobată pe 12 martie de Comisia Europeană pentru Danemarca”, a spus Răzvan Burleanu.

„Fotbalul se va relua, cu porțile închise, doar în momentul în care vom fi siguri că siguranța și sănătatea jucătorilor și a staffului nu sunt în pericol. Suporterii vor putea să revină pe stadion doar atunci când vom fi siguri că nu există niciun risc pentru aceștia. Siguranța și sănătatea înainte de toate. Vreau să invit pe această cale pe toți membrii fotbalului românesc la solidaritate, unitate, toleranță și responsabilitate în zilele următoare”, a mai declarat Răzvan Burleanu.

Fotbalul din România rămâne suspendat pe durata stării de urgență. Când trebuie să se termine toate competițiile, situația licențierilor și problemele sportive și financiare au fost alte subiecte despre care a vorbit Răzvan Burleanu.

Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 17 Mar. 2020, 18:47 Stiri
Pe aceeași temă