Chindia a câștigat la Pitești și a luat prima opțiune la promovare. Dulcea nu se dă bătut: „O să dăm Bacalaureatul săptămâna viitoare”

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 12:18 Stiri
Chindia a câștigat la Pitești și a luat prima opțiune la promovare.** Dulcea nu se dă bătut:

Fotbaliștii de la SCM Pi­tești au ratat șansa de a rămâne pe primul loc al seriei a treia și de a lua o opțiune importantă pentru promovare, după înfrânge­rea de sâmbătă seară de pe propriul teren cu Chindia Târgo­viște. Echipa pregătită de Adrian Dulcea a lăsat o impresie destul de plăcu­tă, chiar dacă a pierdut cu 1-0 această întâlnire care în mare măsură poa­te decide formația care va face pasul în liga secundă.

Puștii Piteștiului nu au fost cu nimic mai prejos decât fotbaliștii experimentați ai târgoviștenilor și nu­mai ghinionul a făcut ca alb-violeții să obțină punct sau puncte în a­ceastă dispută. Alb-violeții au avut cele mai mari ocazii de gol ale meciului, însă Zeița Fortuna nu a fost alături de ei. Dâmbovițenii au deschis scorul după zece minute prin Dani Popa, care a profitat de faptul că Dumitrache l-a scăpat din marcaj și a trimis cu capul în poartă. Argeșenii s-au aruncat în atac după primirea golului, iar ocaziile de gol nu au întârziat să apară. Neagu și Mihai Stancu au fost foarte aproape de a restabili egalitatea până la pauză, însă intervențiile portarului și imprecizia la finalizare a făcut ca târgoviștenii să intre cu avantaj la cabine.

Partea secundă a întâlnirii a fost la discreția gazdelor, care și-au creat multe ocazii de gol. Cei mai aproape de egalare au fost Dumitrache și Marcu, însă portarul Chindiei a fost salvat de fiecare dată de bară. Piteștenilor le-a fost refuzat un 11 metri clar, după ce un fundaș târgoviștean a respins mingea cu încheietura mâinii, însă centralul Marian Barbu s-a făcut că nu vede și a lăsat jocul să continue.

Meciul s-a terminat cu victoria Chindiei, care nu a arătat mare lucru la Pitești. Fotbalul a fost nedrept cu puștii lui Dulcea, care, după ce au arătat în te­ren, meritau cel puțin un punct.

SCM Pitești: Vlăsceanu – Dima, Dumitrache, Marincău (min. 83 Naciu), Pîslaru – Boboc, Alexe (min. 63 Marcu), Neagu, David – Dalu (min. 59 Albu), Stancu. Antrenor: Adrian Dulcea.

Chindia Târgoviște: Gîrlea – Pătru, Vătavu, Matei, Dinu – Anton, Voinea (min. 86 Ispas), Parghel, Cherchez (min. 76 Ilie) – Dobre (min. 73 Grigore), Popa (min. 86 Cernea). Antrenor: Nicu Croitoru.

Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș), Ionel Dumitru (Prahova), Cristan Geambazu (Bușteni).
Observatori FRF: Radu Petre (București), Decu Crîngașu (Ploiești).
Cartonașe galbene: Dumitrache/Dobre, Matei.

Filmul meciului:

# Min. 7: Lovitura liberă de la 20 m, executată de Neagu, este reținută de Gîrlea în doi timpi.
# Min. 10: 0-1- Dobre centrează foarte bine din corner, iar Dani Popa, nemarcat, îl învinge din șase metri pe Vlăsceanu, cu o lovitură de cap.
# Min. 18: Gîrlea respinge greșit o minge până la Stancu, care din poziție favorabilă trage peste poartă.
# Min. 23: Șutul lui Neagu este respins de sub transversală de Gîrlea.
# Min. 43: Marincău șutează din afara careului, Gîrlea respinge greșit în față, iar Stancu, singur cu portarul, din 6 m, trage peste poartă!
# Min. 48: David trimite din vole puțin peste transversală.
# Min. 51: Dalu șutează în forță de la marginea careului, peste poarta lui Gîrlea.
# Min. 52: Popa scapă singur cu Vlăsceanu, însă portarul argeșenilor blochează cu piciorul.
# Min. 70: Gîrlea este salvat de bară la șutul lui Dumitrache din interiorul careului.
# Min. 74: Șutul lui Dumitrache trece prin fața porții tîrgoviștenilor, în­să niciun fotbalist argeșean nu era în zonă.
# Min. 77: Popa rămâne din nou singur cu Vlăsceanu, dar trage peste.
# Min. 81: Marcu trimite în bară, deși avea aproape toată poarta în față!

Dulcea: „Continuăm lupta până la capăt”

Adrian Dulcea, antrenorul celor de la SCM Pitești, nu dezarmează după acest eșec. Principalul grupării din Trivale spune că elevii săi vor continua luptra pentru promovare până în ultima etapă a campionatului. Oficialul grupării din Trivale consideră că nu a fost nicio diferență între echipa sa și cea a Târgoviștei, care era considerată de specialiști ca principala favorită la promovare: „Am simțit pe propria piele că fotbalul este nedrept. Felicit echipa oaspete pentru victorie, dar consider că am realizat un joc foarte bun. Cu o mai mare concentrare la finalizare, puteam câștiga acest joc. E păcat, pentru că am avut un parcurs bun, un parcurs de 15 etape fără înfrângere. Din păcate, am ratat tocmai examenul de Bacalaureat, având în vedere echipa tânără pe care o folosim. O să dăm Bacalaureatul săptămâna viitoare și o să continuăm lupta până la capăt, chiar dacă Chindia a devenit favorită la promovare. În momentul în care am pornit la drum, nu am plecat cu gândul promovării. Acest gând l-am realizat pe parcurs. Continuăm lupta până la capăt. Vom arăta că modul în care am învățat să jucăm fotbal este unul foarte bun. Acești jucători merită să evolueze mai sus de Liga a treia. Chindia poate fi oprită pentru că sunt și alte echipe care pot încurca echipa din Târgoviște în această serie. Mai sunt destule meciuri de jucat. E clar că a luat o opțiune importantă. A câștigat pe un teren unde nu mai pierdusem din etapa a doua. Chindia nu m-a surprins cu nimic. Jucătorii sunt dezamăgiți pentru că veneam după o perioadă foarte bună în care am arătat lumii că putem fi băgați în seamă și era un examen al maturității sportive. Le pare rău că am pierdut și nu neapărat în plan financiar, pentru că nu a existat în acest sens nici o discuție în ultimele nouă luni la acest club, ci pentru că pierdem din punct de vedere sportiv. Era o oportunitate foarte bună pentru ei ca să facă pasul spre o divizie superioară și să arate că au valoare ca fotbaliști. Felicit jucătorii pentru modul în care au abordat acest campionat, la fel și acest meci. Nu ne este foarte ușor. Avem o motivație din punct de vedere sportiv. Nu e ușor să ai o continuitate din a­cest punct de vedere”.  

Croitoru: „Am fost ocrotiți de noroc”

La finalul meciului de la Pitești, antrenorul Chindiei, Nicu Croitoru, a recunoscut că e­chipa sa a avut mare noroc. Tehnicianul târgoviștenilor consideră că prin această victorie echipa sa a luat o importantă opțiune pentru promovare: „Au fost anumite momente în care am fost ocrotiți de noroc pentru că Piteștiul a avut câteva ocazii importante. Astăzi punctele au contat cu adevărat și mă bucur că am reușit să le obținem. Miza a fost extrem de importantă și pentru noi, și pentru adversar. Și-a pus amprenta asupra jocului. Din punct de vedere al spectacolului sportiv, am rămas puțin datori. Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că mai sunt multe etape. SCM este o echipă care îmi place. I-am mai urmărit, mi-au plăcut și în turul campionatului. O echipă în care, dacă se va avea răbdare, va crește și va crește frumos”.

Sursa: Curierul zilei

Marius ANGHEL 06 Apr. 2015, 12:18 Stiri
Pe aceeași temă