Campioana Iașiului a promovat în Liga 3, însă nu știe dacă poate participa în competiție. „Noi sperăm să jucăm și să intrăm în istoria acestei comune”

Autori: Marius ANGHEL, Narcis Pohoață Publicat: 29 Jun. 2016, 12:03 Actualizat: 29 Jun. 2016, 12:04 Stiri

Campioana județului Iași, Siretul Lespezi, a produs una dintre marile surprize ale meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Echipa pregătită de Tiberiu Beceru a obținut promovarea în al treilea eșalon după o dublă victorie cu favorita Gauss Răcăciuni, campioana Bacăului.

După succesul cu 2-1 de la Pașcani, Siretul s-a impus și în returul de la Bacău, cu 1-0, unicul gol fiind marcat de golgeterul Andrei Dandu, în minutul 70. Astfel, Siretul reușește o promovare istorică în Liga a III-a la capătul unui sezon de vis în care a câștigat, în premieră, titlul de campioană a județului și Cupa României, faza locală.

Antrenorul Tiberiu Beceru spune că obiectivul echipei sale nu a fost promovarea, dar se bucură că a intrat în istoria comunei de lângă Pașcani. „Am realizat o performanță uriașă și suntem mândri. Această promovare reprezintă un rezultat de excepție nu doar pentru comuna Lespezi, ci și pentru fotbalul ieșean. Noi nu am avut ca obiectiv promovarea. Ne-am propus să câștigăm titlul și Cupa României și să aducem la Lespezi o echipă de liga a treia, iar suporterii noștri s-au bucurat de acest lucru. A fost un an de vis pentru noi. Am câștigat titlul în premieră, am luat prima Cupă din istoria clubului, iar acum am reușit o promovare nesperată în Liga a III-a. Suntem foarte bucuroși cu toții și ne bucurăm de moment”, a declarat antrenorul Tibi Beceru.

Primarul decide

Ieșenii nu știu încă sută la sută dacă vor juca în liga a III-a, așteptând ca primarul comunei să ia o decizie în acest sens. „Deocamdată nu știm ce va fi, urmează să vedem ce decizie va lua domnul primar. Cert este că va fi foarte greu. Ai nevoie cam de 100.000 de euro pentru a face față în liga a III-a. Dacă în liga a IV-a deplasările le făceam într-o oră, acum va fi cu totul altceva. Este alt nivel. În plus, avem nevoie de șase jucători sub 19 ani în lot, iar trei să fie titulari. Trebuie să completăm lotul. Noi sperăm să jucăm în Liga a III-a și să intrăm în istoria acestei comune. Peste ani, locuitorii de aici își vor aminti că această echipă a jucat în liga a treia la fotbal”, a adăugat Beceru.

Secretul ieșenilor

Tehnicianul spune că omogenitatea și forța grupului au fost atu-urile echipei sale în fața unui adversar puternic, cu multe valori individuale. „Am învins o echipă foarte bună a Bacăului, cu mulți jucători care au activat în primele două ligi cum ar fi Bojescu, Dediu, Întuneric, Boghean, Dobârceanu, Ramon Gheorghe, Marian Tănase și alții. Erau favoriți la calificare, chiar s-au bucurat la tragerea la sorți când au auzit că vor juca cu noi. Nimeni nu se aștepta să piardă. Sincer, după meciul tur, când noi am câștigat cu 2-1, a apărut îngrijorarea la Bacău. Chiar dacă am învins la limită, am jucat foarte bine, scorul a fost oarecum mincinos. Este supărare mare la Bacău pentru că și-au pus mari speranțe în acest baraj. Chiar dacă echipa din Bacău a avut multe individualități, noi am plusat cu unitatea grupului. Suntem un grup unit, omogen, avem cam același nucleu de un an și jumătate, iar acest lucru s-a văzut”, a completat tehnicianul echipei din Lespezi.

Lotul echipei Siretul Lespezi care a reușit promovarea în Liga a III-a:

Portari: Curcă Daniel, Tudosca Vasile, Nour Bogdan;
Fundași: Ursuleasa Florin, Neculau Daniel, Darea Andrei, Chelaru Ovidiu, Cojocaru Ștefan, Radu Daniel;
Mijlocași: Davidoaia Marius, Bucovanu Ciprian, Atănăsoaie Alexandru, Rusu Bogdan, Melinte Răzvan, Cârjă Codruț, Toma Cătălin, Slabu Marius, Toader Petrică;
Atacanți: Acatrinei Cătălin, Dandu Andrei, Văleanu Bogdan, Moisă Fernando.
Antrenor-jucător: Beceru Tiberiu.

Articol scris de Narcis POHOAȚĂ‚

Autori: Marius ANGHEL, Narcis Pohoață Publicat: 29 Jun. 2016, 12:03 Actualizat: 29 Jun. 2016, 12:04 Stiri
Pe aceeași temă