Al doilea club din Liga 3 cu numele de Inter se retrage din campionat. Orașul din județul Botoșani care rămâne fără a doua echipă în mai puțin de un an

Marius ANGHEL 18 Jan. 2016, 16:39 Stiri
Al doilea club din Liga 3 cu numele de Inter se retrage din campionat.** Orașul din județul Botoșani care rămâne fără a doua echipă în mai puțin de un an

După FC Caransebeș și FC Bihor Oradea din Liga 2, alte două echipe din ligile naționale ale României sunt aproape să se desființeze sau retragă în această iarnă din campionatele aflate în desfășurare. Problemele de la Inter Olt Slatina, liderul din Seria a III-a a Ligii 3, erau cunoscute de ceva timp și era așteptată retragerea lor în această iarnă, însă despre intențiile conducătorilor de la Inter Dorohoi nu se știa nimic.

Patronul echipei Inter Dorohoi, Gheorghi Rotaru, este decis să retragă echipa din campionatul Ligii 3, anunță btonline.ro. Astfel, orașul Dorohoi ar putea să rămână fără a doua echipă de fotbal ce activa la nivel național în mai puțin de un an. În a doua parte a sezonului trecut, FCM Dorohoi abandona competiția din Liga 2.

Omul de afaceri intenționează să rămână doar cu formația din Liga a 5-a Botoșani și cu grupele de juniori ale clubului Inter Dorohoi. Toți jucătorii echipei de Liga a 3-a vor fi transferați la formația satelit, aceasta urmând să aibă ca obiectiv promovarea în Liga a 4-a. Rotaru s-a arătat nemulțumit de faptul că nu a existat o implicare mai mare a autorităților locale și a agenților economici pentru salvarea fotbalului din al doilea municipiu al județului Botoșani. E un motiv asemănător pentru care anul trecut Victor Mihalachi renunța la FCM Dorohoi.

„Nu cred că voi continua pentru că nu merită. Nici acum nu s-au semnat actele pentru stadion. Este un inginer de la primărie care îi amenința pe băieți că îi dă afară de pe stadion. Nu știu care este explicația. Au ținut prea mult la FCM Dorohoi, au fost prea legați de echipa asta, le-a căzut așa de drag încât trebuie să țină doliu doi-trei ani. Nu am înțeles. Am o echipă în Liga a 5-a, care e pe locul doi acum. Voi aduce la această echipă toți jucătorii de la Liga a 3-a. Categoric vom intra în Liga a 4-a. I-am rugat pe băieți să facă școala de antrenori pe la Chișinău. Când vom avea antrenor și condiții să jucăm la Dorohoi, vom merge din nou la baraj pentru Liga a 3-a”, a declarat Gheorghi Rotaru pentru btonline.ro.

Inter Dorohoi a încheiat turul campionatului Ligii 3 pe locul 13 din 14 în Seria I. În 13 etape, Inter a acumulat doar șase puncte.

Marius ANGHEL 18 Jan. 2016, 16:39 Stiri
Pe aceeași temă