Adversari imposibili pentru SC Bacău, FCM Baia Mare, FC Brașov și FC Viitorul II în optimile Cupei. Tragerea la sorți are loc miercuri

Marius ANGHEL 28 Sep. 2015, 23:55 Stiri
Adversari imposibili pentru SC Bacău, FCM Baia Mare, FC Brașov și FC Viitorul II în optimile Cupei.** Tragerea la sorți are loc miercuri

Federația Română de Fotbal a anunțat luni, 28 septembrie, componența urnelor pentru tragerea la sorți a optimilor de finală ale Cupei României, ediția 2015-2016. Stabilirea jocurilor din această fază a competiției va avea loc, miercuri, de la ora 13:00, la Casa Fotbalului.

În optimile Cupei s-au calificat și patru echipe din ligile inferioare, una din Liga 3 (FC Viitorul II) și trei din Liga 2 (SC Bacău, FCM Baia Mare, FC Brașov). Acestea fac parte din urna C și vor fi împerecheate cu cei mai tari adversari pe care ar fi putut să-i întâlnească, adică primele clasate din sezonul trecut al Ligii 1. Steaua, ASA Târgu Mureș, CFR Cluj, Astra și Petrolul sunt formațiile care vor da peste grupările din ligile inferioare.

Echipele care au trecut de faza șaisprezecimilor de finală au fost repartizate în trei urne, astfel:

URNA A

FC STEAUA BUCUREȘTI
ASA TÂRGU MUREȘ
CFR CLUJ
AFC ASTRA
FC PETROLUL

URNA B

DINAMO BUCUREȘTI
FC BOTOȘANI
PANDURII TÂRGU JIU
CSMS IAȘI
FC VIITORUL
CONCORDIA CHIAJNA
ACS POLI TIMIȘOARA

URNA C

FC VIITORUL II (Liga 3)
SC BACĂ‚U (Liga 2)
FCM BAIA MARE (Liga 2)
FC BRAȘOV (Liga 2)

La tragerea la sorți, se vor grupa echipe din urna A cu echipe din urna C (4 jocuri) și, în continuare, o echipă rămasă din urna A cu o echipă din urna B (un joc). Cele 6 echipe rămase în urna B se vor grupa între ele.


 

REZULTATELE PRIMULUI TUR AL CUPEI ROMÂNIEI

REZULTATELE TURULUI II AL CUPEI ROMÂNIEI

REZULTATELE TURULUI III AL CUPEI ROMÂNIEI

REZULTATELE TURULUI IV AL CUPEI ROMÂNIEI

REZULTATELE TURULUI V AL CUPEI ROMÂNIEI

VEZI REZULTATELE înregistrate marți în 16-imi

VEZI REZULTATELE înregistrate miercuri în 16-imi

VEZI REZULTATELE înregistrate joi în 16-imi


 

 

Jocurile din șaisprezecimile, optimile și sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri și, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

În jocurile la care participă echipe din Liga 2 sau Liga 1 se pot efectua maximum trei înlocuiri de jucători.

În privința numărului maxim de jucători extracomunitari folosiți în jocurile de din Cupa României, se aplică următoarele reguli:
a) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din aceiași categorie, se aplică regulile stabilite pentru categoria respectivă;
b) dacă într-un joc se întâlnesc echipe din categorii diferite, se aplică regulile stabilite pentru categoria superioară.

În cazul jocurilor desfășurate într-o singură manșă, pe terenul uneia dintre echipe, cheltuielile se efectuează de clubul organizator, iar după scăderea cheltuielilor de organizare, suma rămasă se va repartiza fiecărei echipe în proporție de 50 la sută din beneficiul net. Dacă din încasări nu rezultă beneficiu, fiecare club va suporta în mod egal acoperirea cheltuielilor. Beneficiul fiecărei echipe va fi achitat în termen de cel mult 15 zile de la data disputării jocului.

Echipele programate în Cupa României nu pot renunța la jocuri și nici nu pot disputa jocuri amicale în zilele în care au fost programate, sub sancțiunea eliminării lor din campionatul în care participă.

Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în perioada 27-29 octombrie, cu începere de la ora 14:30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit de Comitetul de Urgență al FRF.

Marius ANGHEL 28 Sep. 2015, 23:55 Stiri
Pe aceeași temă