ACSVM Craiova se mută la Ișalnița! Oficialii au bătut palma și au stabilit planul pentru retur

Marius ANGHEL 24 Jan. 2014, 15:50 Stiri
ACSVM Craiova se mută la Ișalnița!** Oficialii au bătut palma și au stabilit planul pentru retur

Începutul anului 2014 a fost cu răsturnări spectaculoase în fotbalul doljean. Primăria Ișalnița a decis să se implice la nivel mai înalt în fotbal, urmând să preia locul ocupat de ACS Viitorul Municipal Craiova în Liga a III-a, seria 3. Momentan, detaliile tranzacției nu s-au finalizat, însă cert este că CS Ișalnița va renunța la locul din Liga a IV-a Dolj și se va lupta pentru menținerea în al treilea eșalon al țării.

Mutarea echipei ACS Viitorul Municipal Craiova pe stadionul din Ișalnița nu a fost deloc întâmplătoare, autoritățile locale din comună hotărând că pot susține financiar o formație în Liga a III-a. Consiliul Local Ișalnița va avea acțiuni majoritare în cadrul noului club, alături de alți investitori. Este posibil ca și susținătorii de până acum, angajați ai Companiei de Apă Oltenia, să rămână cu un număr redus de acțiuni. În acest sens, președintele ACS Viitorul Municipal Craiova, Dorel Grigorie, a vorbit despre detaliile tranzacției.

„Criza financiară s-a adâncit la clubul nostru și nu mai puteam face față. Am găsit oameni la Ișalnița care vor să investească și este normal ca ei să decidă cine va fi în club de acum înainte. La Compania de Apă nu mai avem fonduri financiare și vom vedea cum se va încheia tranzacția. Este posibil să rămânem noi cu zece la sută sau chiar să preia ei tot clubul. Pe mine mă interesează că se asigură o continuitate clubului, chiar dacă sunt alți acționari”, a afirmat Dorel Grigorie.

Viceprimarul din Ișalnița, Eugen Bălan, a dezvăluit cum va continua ACS Viitorul Municipal Craiova având alți acționari. „Mâine (astăzi – n.r.) vom pleca într-un cantonament de zece zile la Băile Felix. Nu avem perfectate jocuri amicale pentru că toate schimbările s-au produs brusc. Până în vară vom continua cu denumirea ACS Viitorul Municipal Craiova, iar din sezonul viitor se va schimba titulatura. Încă nu s-au stabilit detaliile tranzacției. Totul va fi clar după ce se va întruni Adunarea Generală a Acționarilor. Momentan, avem un lot subțire și sper să realizăm obiectivul, acela de a ne salva de la retrogradare, trebuie să luăm totul treptat”, a precizat Eugen Bălan, viceprimarul Ișalniței.

22 de jucători în lot

Dacă la reunire, ACS Viitorul Municipal Craiova a avut zece jucători, în cantonamentul din Băile Felix vor pleca 22 de fotbaliști: portari: Adrian Surdu, Alexandru Mirea; jucători de câmp: Gheorghe Tănăsie, Marius Popa, Mihai Chiriță, Răzvan Istudor, Emil Nica, Răducu Flori, Alexandru Badea, Ionuț Țucă, Leonard Năstăsie, Daniel Dulvac, Alexandru Varia, Remus Badea, Mădălin Tudor, Constantin Scarlat, Lucian Scarlat, Mihai Flori, Alin Bratoveanu, Cosmin Trică, Alexandru Durac și Marius Brat.

Conducerea administrativă va fi asigurată de interimarii Dumitru Firu și Pavel Badea (coincidență de nume cu consilierul local din Craiova – n.r.), iar pe banca tehnică vor sta: Nicu Năstăsie – director tehnic, Alin Gavrilă – antrenor principal și Ion Preda – antrenor secund. Adrian Mirea va fi tehnicianul centrului de copii și juniori. Directorul tehnic, Nicu Năstăsie, a recunoscut că misiunea echipei va fi foarte grea în acest sezon.

„Vom începe partea a doua a campionatului de la zero. Antrenorul Alin Gavrilă a oprit cei mai buni jucători de la Ișalnița și cu șase de la ACS Viitorul Municipal am întregit lotul. Sper să reușim să ne salvăm de la retrogradare”, a declarat Năstăsie.

Ișalnița renunță la Liga a IV-a

Aflată pe locul nouă în Liga a IV-a Dolj, CS Ișalnița va renunța la competiția județeană și, conform regulamentului, va pierde toate partidele viitoare cu 3-0. „Era foarte costisitor să continuăm și în Liga a IV-a și nici nu avea sens. Vrem să ne concentrăm atenția pe parcursul din Liga a III-a”, a mai spus Eugen Bălan.

În schimb, președintele AJF Dolj, Silviu Bogdan, a fost surprins că CS Ișalnița se va retrage din primul eșalon județean. „Nu știu absolut nimic. La sediul AJF nu a venit nicio hârtie în acest sens. Dacă este real, ne bucurăm că în Liga a III-a vor fi mai multe echipe din județul nostru”, a punctat Silviu Bogdan pentru GdS.

La finalul primei părți a campionatului Ligii a III-a, seria 3, ACS Viitorul Municipal Craiova se află pe locul nouă, cu 17 puncte, la patru lungimi distanță de locul șase, care ar asigura prezența în play-off, și, implicit, echipa nu ar mai avea emoții privind retrogradarea.

Sursa: Gazeta de Sud

Marius ANGHEL 24 Jan. 2014, 15:50 Stiri
Pe aceeași temă