Știința Miroslava, pregătită de start în 2021. Cristian Popovici: ”Suntem cel puțin la nivelul turului, dacă nu chiar mai bine.” Ce spune despre meciul cu Dante Botoșani, transferurile iernii și rezultatele din amicale

Narcis POHOAȚĂ 11 Mar. 2021, 18:33 Liga 3
Știința Miroslava, pregătită de start în 2021. Cristian Popovici: ”Suntem cel puțin la nivelul turului, dacă nu chiar mai bine.” Ce spune despre meciul cu Dante Botoșani, transferurile iernii și rezultatele din amicale

Liga a 3-a se reia în acest weekend, cu meciurile etapei a 11-a, a doua a returului. Liderul Seriei 1, Știința Miroslava (22 de puncte), va juca pe teren propriu cu Dante Botoșani, locul 8 după 10 etape, cu 9 puncte.

Antrenorul liderului, Cristian Popovici, spune că echipa sa este pregătită de start și admite că Șiința poate arăta mai bine în retur decât în prima parte a campionatului, după transferurile realizate în această iarnă.

Cristian Popovici: ”Au venit mai mulți jucători care pot face parte din primul 11”

În ciuda bilanțului negativ din amicale – 2 victorii și 3 înfrângeri, antrenorul Cristian Popovici este optimist și spune că mai puțin l-au interesat rezultatele, cât testarea mai multor sisteme de joc și integrarea noilor transferuri în echipă.

”Ca forță a echipei suntem cel puțin la nivelul de la finalul turului, dacă nu chiar mai bine. Au venit mai mulți jucători care pot face parte din primul 11, cum sunt portarul Sima, Viorică, Assane, Aboubacar sau Durell. Rezultatele din amicale poate nu au fost convingătoare, dar am căutat în aceste meciuri să rulez tot lotul de jucători, am jucat în diferite sisteme, să văd în care suntem mai performanți, am schimbat mai mulți jucători, să le dau polivalență, să știu exact ce soluții am cu fiecare jucător în parte”, a declarat, pentru Liga2.ro, antrenorul Cristian Popovici, care a vorbit și despre jucătorii nou-veniți: ”La primul meci, cel cu Dante Botoșani, Viorică și Assane nu vor juca, după ce s-au accidentat în meciurile amicale, astfel că în mare parte vom avea pe teren scheletul din tur. Ceea ce nu este tocmai rău, pentru că am terminat turul pe primul loc și înseamnă că ne putem bate pentru primele două poziții. Cei doi ar fi putut face parte din primul 11, dar vor reveni săptămâna viitoare. Portarul Sima este titular, are calități foarte bune. Își dorește foarte mult să joace, pentru că la Mioveni a fost mai mereu rezervă, era greu să se impună în fața lui Iustin Popescu, portar foarte bun. Asta își dorește, să aibă continuitate, să apere foarte bine în returul acesta la noi și să revină la liga a doua cu tot cu echipa a noastră sperăm. De asemenea, fundașul central Durell are o calitate foarte bună și am mai adus un vârf de atac, Aboubacar, care poate fi o soluție. Este un jucător de talie, masiv, un vârf pivot de careu care ne poate ajuta, are și calitate tehnică.”

În ceea ce-i privește pe cei doi absenți la meciul cu Dante, accidentările lui Viorică și Assane nu sunt grave și vor reveni la antrenamente săptămâna viitoare. Viorică a avut mâna în gips după o fractură ușoară la cot, în timp ce Assane a suferit o întindere de ligamente, iar de luni va fi din nou pe teren.

Meciul de debut în 2021 pentru Știința Miroslava, cu Dante Botoșani: ”Sperăm să nu avem probleme nici cu COVID-UL”

Cristian Popovici a vorbit și despre primul meci oficial al anului, cel de sâmbătă, cu Dante Botoșani, pe care Știința trebuie să-l câștige pentru a-și menține prima poziție.

”E firesc să ai emoții, e prima etapă, dacă mai ținem cont și de faptul că am fost nevoiți să ne pregătim pe terenuri cu noroi sau pe sintetic. Eu mi-aș dori să prindem forma cât mai repede, dar în prima etapă există riscul să nu ai chiar evoluția pe care ți-o dorești, la primul meci oficial. Sperăm totuși să nu se întâmple lucrul acesta și diferența de puncte, de valoare să se materializeze printr-o victorie a noastră. Sperăm să nu avem probleme nici cu COVID-UL, un alt factor care poate influența rezultatele în tur. Va avea un rol important, își va pune cu siguranță amprenta. Și în turul campionatului au fost câteva meciuri decise cu 3-0 după amânările unor partide care nu s-au jucat ulterior”, a mai spus Popovici.

Stabilitate financiară la echipa din Miroslava

Legat de partea financiară, tehnicianul Științei a precizat că la Știința este liniște, iar jucătorii se pot concentra doar la fotbal, fără să aibă grija banilor.

”Din punctul acesta de vedere suntem bine. Suntem plătiți la zi, există o stabilitate care asigură și un confort asupra lotului. Este liniște în vestiar, toți băieții sunt preocupați de ceea ce le cer eu, nu trebuie să aibă alte frământări”, a punctat antrenorul liderului Seriei 1 a Ligii 3.

Transferuri realizate de Știința Miroslava în această iarnă:

Valentin Sima: Portar, 23 de ani, vine de la CS Mioveni. Are peste 30 de meciuri în Liga a 2-a.
Adrian Viorică: Atacant, 29 de ani, a mai jucat la Miroslava în Liga a 2-a. În perioada 2017-2019, Viorică a marcat 14 goluri pentru Știința.
Mbengue Assane: Fundaș senegalez, 22 de ani. A mai jucat în România la Lugoj, în 2019.
Aboubacar Gakou: Atacant malian, 27 de ani, a mai jucat în ligile inferioare din România.
Durell Bilendo Duma: Fundaș central francez, 21 de ani.

Rezultatele înregistrate de Știința Miroslava în meciurile amicale:

Știința – Foresta Suceava 0-4
Știința – Poli Iași Under 19 4-0 (goluri Mocanu, Aboubacar, Nemțanu și Sandu)
Știința – Sporting Juniorul Vaslui 1-2 (Viorică)
Știința – Sporting Juniorul Vaslui 0-1
Știința – CSM Bacău 4-1 (Asofiei, Mocanu, Munteanu, Asăvoaei)

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiinta-miroslava-s-a-despartit-de-jan-turita-ajuns-la-alta-echipa-din-seria-1-a-ligii-3-echipa-lui-cristian-popovici-si-a-luat-portar-de-la-cs-mioveni-19166381

Narcis POHOAȚĂ 11 Mar. 2021, 18:33 Liga 3
Pe aceeași temă