Știința Miroslava a intrat în vacanță pentru două luni. Concluziile antrenorului Cristian Popovici la final de an, programul iernii și obiectivele pentru anul viitor

Narcis POHOAȚĂ 03 Dec. 2020, 14:26 Liga 3

Știința Miroslava, liderul Seriei 1 din Liga 3, a intrat în vacanță în urmă cu aproape o săptămână. După o masă organizată de club la care au participat jucătorii și stafful, antrenorul Cristian Popovici le-a dat liber elevilor săi pentru următoarele două luni.

Popovici a stabilit și programul iernii, datele meciurilor amicale, urmând ca în perioada următoare să se decidă asupra locației pentru cantonamenul de iarnă.

”Am fixat reunirea pentru data de 27 ianuarie, în zilele de 1, 2 și 3 februarie vom face vizita medicală, iar în perioada 10-20 februarie vom efectua pregătirea centralizată, urmând să stabilim locația. Vrem să jucăm și câteva meciuri amicale, în zilele de 24, 27 februarie, 3 și 6 martie, urmând ca pe 13 să începem returul”, a declarat pentru Liga2.ro antrenorul Cristi Popovici.

Cristi Popovici, mulțumit de parcursul din tur al Științei Miroslava

Știința a încheiat turul pe primul loc în Seria 1, cu 22 de puncte (7 victorii, o remiză și 2 înfrângeri, golaveraj 26-7), la egalitate cu echipele de pe locurile 2 și 3, Foresta Suceava, respectiv Bucovina Rădăuți. Acestea sunt, de altfel, și singurele echipe în fața cărora a cedat liderul Miroslava, cu mențiunea că Știința are avantaj la ”directe” cu Foresta, după 2-1 în deplasare și 0-1 acasă.

Antrenorul Cristian Popovici s-a declarat mulțumit de parcursul echipei, singurul regret venind de la acel eșec suferit pe teren propriu cu Suceava, în prima etapă a returului.

”În poziția asta, de lider al seriei, e clar că suntem mulțumiți. Totuși, am un regret pentru meciul pierdut acasă cu Suceava, când din păcate am avut și noi câteva indisponibilități. E bine totuși că avem meciurile directe favorabile, la egalitate de puncte vom fi în fața lor. A fost un parcurs destul de bun în tur, cu toate că am mai avut un eșec la Rădăuți. Practic, am avut două eșecuri cu echipele aflate la egalitate cu noi, Suceava și Rădăuți”, a mai spus antrenorul Cristi Popovici, care speră să încheie seria tot pe primul loc, iar apoi să atace promovarea la meciurile de baraj: ”Per ansamblu e bine, rămâne de văzut dacă reușim să ne mai întărim în pauza de iarnă, pentru că returul va fi foarte greu. Și în special barajele cu echipele din seria a doua. Important este să ne menținem poziția asta de lideri pentru care am muncit mult cu băieții. Eu de când am venit, în septembrie anul trecut, acesta a fost obiectivul pentru anul în curs, să ne batem la promovare. Vrem să rămânem pe locul 1, asta le spun și jucătorilor, vreau să avem mentalitatea asta de câștigători.”

Popovici mai vrea 3-4 jucători

Experimentatul antrenor al Științei consideră că pentru a nu avea emoții în ceea ce privește promovarea, liderul Seriei 1 ar avea nevoie de trei-patru achiziții în pauza competițională.

”Ne-ar mai trebui trei-patru jucători care să întărească lotul. Nu neapărat în primul 11, pentru că am suferit mult atunci când am pierdut jucătorii din primul 11. Aici nu avem soluții care să se apropie de primul 11. Ne-ar mai trebui un fundaș central, pentru că am doar tineri acolo, dar și atacanți am mai avea nevoie. Promovarea va depinde foarte mult de cum ne vom mișca în această iarnă”, a punctat Popovici.

Campionatul Ligii 3 e programat să se reia la 12 martie 2021, cu etapa a 11-a a sezonului, a doua a returului.

Știința Miroslava dă are în echipă jucătorul care a marcat cel mai spectaculos gol din acest sezon competițional, poate chiar din întreg fotbalul românesc, nu doar din Liga 3.

Clasament Seria 1 Liga 3 după 10 etape:

Foto: Știința Miroslava

https://liga2.prosport.ro/liga-3/povestea-lui-robert-asavoaei-devenit-celebru-si-in-afara-romaniei-dupa-golul-scorpion-a-debutat-la-18-ani-in-liga-1-a-fost-aproape-de-fc-u-craiova-a-dat-probe-d-19159215

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-scorpionul-de-la-miroslava-gol-fabulos-marcat-de-robert-asavoaei-in-meciul-cu-csm-pascani-19158406

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cel-mai-tanar-antrenor-din-primele-trei-esaloane-vrea-sa-readuca-unirea-dej-in-liga-2-in-anul-centenarului-echipei-clujene-dragos-militaru-imi-doresc-sa-promovam-chiar-daca-nu-avem-bugetul-19158217

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-restante-unirea-bascov-si-vedita-colonesti-isi-castiga-ultimul-meci-din-2020-si-aduc-schimbari-in-fruntea-seriei-a-6-a-alte-sase-partide-au-loc-duminica-19158772

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-10-prima-a-returului-si-ultima-programata-in-2020-steaua-joaca-acum-la-balotesti-intre-cele-11-partide-de-astazi-19157229

Narcis POHOAȚĂ 03 Dec. 2020, 14:26 Liga 3
Pe aceeași temă