FOTO | Proiectul unui nou stadion în Bacău, readus în actualitate. Investiția s-ar ridica la 120 de milioane de euro, iar capacitatea arenei ar fi una importantă

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2023, 19:46 Liga 3

Primăria Bacău face un demers important, la prima vedere, în ceea ce privește demolarea Stadionului Municipal Bacău și construirea unuia nou. Localnicii nu se pot entuziasma însă prea tare, pentru că, la nivel verbal, există interes de mai bine de doi ani, dar până acum nu s-a concretizat nimic.

Stadionul Municipal Bacău, adus din nou în discuții pentru a fi reconstruit

Anul 2024 este unul electoral, iar poate că acest context a fost luat în calcul de municipalitatea din Bacău în momentul în care a anunțat o dezbatere publică pentru demolarea actualului stadion și construirea unuia nou, care va avea loc la începutul săptămânii următoare, la 25 aprilie.

Informațiile fac și presa locală să nu fie prea încrezătoare în ceea ce privește proiectul. Conform Deșteptarea, pe hârtie e unul pompos, în valoare de 120 de milioane de euro. E vorba de un complex sportiv la standarde internaționale, cu un stadion care va fi folosit, în eventualitatea în care va fi construit, pentru meciurile de fotbal și rugby, dar va dispune și de pistă pentru atletism.

 

Proiectul care prevede și reconstruirea Stadionului Municipal Bacău, în valoare de 120 de milioane de euro

Proiectul complexului sportiv mai dispune de hotel cu restaurant, sală de conferințe, centru SPA cu bazin de înot, dar și terenuri în aer liber pentru mini fotbal, handbal, baschet și tenis. Stadionul ar urma să aibă în jur de 20.000 de locuri și s-ar încadra în Categoria 4 UEFA. În plus, tribunele ar fi acoperite.

Corpul de cazare și baza de antrenamente vor aduce polului sportiv funcțiunile și dotările necesare sportivilor de mare performanță și nu numai, fiind extrem de util în perioadele de cantonamente. Corpul de cazare va funcționa similar cu un hotel, având toate dotările necesare pentru un hotel de minimum 3 stele. Vor fi disponibile 48 de camere duble, 4 apartamente, zonă de SPA cu piscină de 20x10m, sauna, camere de masaj, cabinet medical, sala de fitness, vestiare conectate la terenurile de antrenamente, sala de conferințe cu capacitatea de 187 de locuri, zona de recepție, sala de mese, bucătărie proprie”, precizează sursa citată, care punctează că în discuțiile de anul trecut s-a estimat investiția la aproximativ 120 de milioane de euro.

Praf în ochi pentru cetățeni? Vine anul electoral, iar discuțiile pentru un nou stadion nu sunt de actualitate

Stadionul Municipal Bacău a mai fost subiectul unor discuții în privința reconstruirii, dar până acum nimic concret. Nu s-au găsit fonduri pentru ca planul să fie demarat, iar proiectul aflat în ”ceață” va dispune, dacă se va și concretiza cândva, și de pistă.

Municipalitatea a apelat, în urmă cu mai bine de un an, la o companie specializată care să efectueze un studiu de fezabilitate. Este aceeași care s-a ocupat de stadioanele ”Ion Oblemenco”, ”Cluj Arena”, ”Arcul de Triumf”.

Părea demersul un pas în față? Era dificil de spus și atunci, iar pesimismul multora s-a confirmat în cele din urmă, întrucât în ultimii ani au tot avut loc astfel de proceduri, trei mai exact. Practic, bani aruncați pe fereastră, care nu au dus la o evoluție pozitivă a unui posibil proiect demarat.

Cum anul 2024 va fi unul electoral, e posibil ca municipalitatea să fi readus în discuție această idee fantezistă tocmai pentru a atrage atenția cetățenilor. De-a lungul anilor, principala problemă în acest caz a fost cea a fondurilor.

Acum, proiectul va fi supus unor dezbateri, dar la prima vedere nu a fost regândit pentru ca șansele de a fi pus în practică să fie mai mari, cu gândul reducerii costurilor sub 120 de milioane de euro.

  • FOTO decembrie 2021- Stadionul Municipal Bacău

Municipiul Bacău are două echipe în Liga 3, CSM și Aerostar

În acest moment, cele mai bune echipe ale Municipiului Bacău sunt CSM Bacău și Aerostar Bacău, ambele aflate în Liga 3. CSM Bacău evoluează în Seria 1 și chiar a reușit calificarea în play-off-ul competiției. După trei meciuri în grupa pentru promovare e pe ultima poziție, a 4-a, cu 36 de puncte, în urma a două eșecuri și o victorie.

Aerostar Bacău e în aceeași situație în Seria 2, fiind tot pe ultimul loc, cu 34 de puncte, în urma a trei eșecuri.

Cele două echipe joacă sâmbătă, 22 aprilie, în runda a 4-a a play-off-ului.

Foto: Deșteptarea și Sport Studio

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-4-din-play-off-si-play-out-19-meciuri-se-disputa-astazi-doua-echipe-si-au-obtinut-biletul-pentru-primul-baraj-de-promovare-19267426

https://liga2.prosport.ro/liga-3/szilard-suto-colectie-de-injuraturi-in-liga-3-19267544

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-meci-amical-cu-muscelul-campulung-elite-19267522

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tensiuni-la-kse-targu-secuiesc-jozsef-gazda-unul-dintre-cei-mai-longevivi-antrenori-din-liga-3-a-fost-demis-hienele-s-au-luptat-pentru-os-19267395

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fc-bihor-oradea-vizitata-de-un-important-conducator-din-italia-gianluca-nani-19267380

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-dinamo-sustine-schimbarea-legii-sportului-cea-care-poate-ajuta-steaua-presedintele-clubului-din-stefan-cel-mare-sportul-romanesc-trebuie-sa-se-modernizeze-19266722

Răzvan STÎNGĂ 22 Apr. 2023, 19:46 Liga 3
Pe aceeași temă