Schimbări importante de lot la SC Oțelul. Gălățenii au adus doi jucători și au renunțat la cinci, în lupta pentru promovarea în Liga 2

Andrei PASCU 21 Jan. 2021, 16:36 Liga 3

SC Oțelul a mutat pentru prima dată pe piața transferurilor în 2021. Gălățenii au adus doi jucători în zona mediană, pe mijlocașii George Bârlădeanu (32 de ani) și Stelian Cucu (31 de ani). Cei doi au fost prezentați oficial de SC Oțelul, joi, 21 ianuarie.

George Bârlădeanu a jucat ultima dată la Sporting Liești, Stelian Cucu la Concordia Chiajna 

Bârlădeanu a jucat ultima dată tot în Liga 3, la Sporting Liești. El are în CV mai multe echipe importante din fotbalul românesc, precum Poli Iași sau fostul club Unirea Urziceni. Cu aceasta din urmă chiar a luat titlul, fiind în lotul Urziceniului în sezonul 2008-2009. A mai jucat la Dunărea Galați, Farul Constanța și chiar Oțelul.

Stelian Cucu a devenit liber de contract după ce a terminat experiența de la Concordia Chiajna. Anterior, mijlocașul de 31 de ani a mai jucat pentru echipe precum Dunărea Călărași sau Chindia Târgoviște.

”SC Oțelul Galați a perfectat primele mutări ale campaniei de transferuri din iarnă prin parafarea unor înțelegeri contractuale cu mijlocașii George Bîrlădeanu și Stelian Cucu. Clubul nostru a semnat contracte cu cei doi fotbaliști gălățeni și își întărește astfel lotul pentru partea secundă a campionatului Ligii 3, seria 2.

George Bârlădeanu (32 ani) evoluează pe postul de mijlocaș dreapta sau mijlocaș ofensiv și a evoluat în tur pentru Sporting Liești (Liga 3), în timp ce Stelian Cucu (31 ani) poate fi folosit atât ca mijlocaș defensiv, cât și fundaș central și vine de la divizionara secundă Concordia Chiajna.

George Bîrlădeanu, născut pe 19 februarie 1988, la Galați, evoluează pe postul de mijlocaș dreapta, dar poate fi folosit și ca mijlocaș ofensiv în spatele vârfului sau chiar atacant. Este format de Dunărea Galați, formație pentru care e debutat în 2004, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru Politehnica Iași, Unirea Urziceni, fiind parte a lotului care a obținut titlul de campioană a României, Farul Constanța, Oțelul Galați (Liga 1 și Liga 3) și Sporting Liești.

Stelian Nicolae Cucu, născut pe 15 septembrie 1989, la Galați, este un mijlocaș defensiv care poate acoperi și postul de fundaș central. A debutat la Dunărea Galați în eșalonul secund în 2005, a fost împrumutat la Concordia Chiajna în sezonul 2010/2011, iar apoi a făcut pasul în Liga 1 la Oțelul. După retrogradarea echipei în divizia secundă a ajuns la FC Botoșani, apoi a mai evoluat pentru Dunărea Călărași, Chindia Târgoviște și în stagiunea actuala din nou la Concordia Chiajna”, se arată în comunicatul emis de ASC Oțelul.

SC Oțelul a renunțat la cinci jucători 

În același timp, SC Oțelul a și renunțat la câțiva jucători, cinci mai exact. În lotul gălățenilor nu se mai regăsesc Marius Matei, Robert Țicămucă, Mihai Manău, Mădălin Grădinaru și Filip Dima.

”SC Oțelul Galați și jucătorul Marius Matei au decis de comun acord, în cursul zilei de astăzi (n.r. – luni, 18 ianuarie), încetarea raporturilor contractuale dintre cele două părți. Fotbalistul mai avea contract cu formația noastră până la finalul acestui sezon.

În turul actualului sezon de Liga 3, Matei a evoluat în 8 meciuri, reușind să marcheze 5 goluri în cele 396 de minute petrecute pe gazon, medie 50 min/meci (…).

În același timp, clubul nostru anunță faptul că jucătorii Robert Țicămucă, Mihai Manău, Mădălin Grădinaru și Filip Dima nu vor mai face parte din lotul pentru retur, aceștia urmând a fi redirecționați către alte echipe unde pot evolua în mod constant. În perioada următoare, mai sunt așteptați doi jucători pentru fortificarea echipe în partea secundă a stagiunii de campionat”, se arată în comunicatele emise de echipa din Galați.

SC Oțelul are programate cinci meciuri amicale 

Antrenorul Petre Grigoraș și stafful au stabilit până acum cinci partide de verificare, până la primul duel oficial din 2021, din Seria 2 a Ligii a 3-a. La aproximativ o săptămână după reunire, 26 ianuarie, SC Oțelul va disputa și cel mai important test, cu echipa din Liga 2, SCM Gloria Buzău.

Apoi, vor urma alte patru amicale cu formații din Liga 3: CSM Râmnicu Sărat (17 februarie și 20 februarie), Sporting Juniorul Vaslui (24 februarie) și Metalul Buzău (27 februarie).

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minaur-baia-mare-continua-campania-de-transferuri-un-atacant-din-liga-1-si-un-mijlocas-de-la-ghiroda-ultimele-noutati-din-lotul-lui-vasile-miriuta-19165768

https://liga2.prosport.ro/liga-3/olimpic-cetate-rasnov-si-a-numit-antrenor-dupa-despartirea-de-romeo-surdu-brasovenii-isi-remaniaza-si-lotul-19165686

https://liga2.prosport.ro/liga-3/industriei-galda-este-ca-si-retrasa-din-campionatul-ligii-3-ce-spune-presedintele-clubului-din-alba-19165672

 

 

 

 

 

 

 

Andrei PASCU 21 Jan. 2021, 16:36 Liga 3
Pe aceeași temă