Scandal în ligile inferioare! „Formațiile din C nu pot să plătească TVA-ul baremurilor!”

16 Mar. 2012, 11:28 Liga 3
Scandal în ligile inferioare!** „Formațiile din C nu pot să plătească TVA-ul baremurilor!

Noile baremuri de arbitraj stabilite de CCA au adus un val ne nemulțumiri președinților de cluburi din Liga a III-a și nu numai. Motivul e simplu, cum majoritatea echipelor sunt susținute de la bugetul local, acestea nu-și permit să plătească TVA-ul impus acum în baremuri.

„Nu suntem de acord cu plata în plus a 24% la baremul de arbitraj, pentru că 90% din cluburile de Divizia C nu sunt plătitoare de TVA. Noi am fost de acord să vină arbitrii direct la meci, putem pune bani pentru masă dar nu vrem nicio mărire acum. Bugetul local e stabilit la începutul anului și nu putem merge acum să mai cerem bani”, a declarat Cristian Bobar, membru în CEx. al FRF, pentru liga2.ro.

Acesta a fost contactat pe această problemă de majoritatea președinților din Liga a III-a, fie telefonic, fie prin fax. „S-au primit peste 60-70 de faxuri la federație legat de această problemă”, spune reprezentantul cluburilor de Liga a III-a și președintele lui Școlar Reșița.

Reprezentanții cluburilor din „C” în Comitetul Executiv nici nu au fost la ședință!

O situație ciudată e că în ședința din 29 februarie, când Comitetul Executiv al FRF a aprobat modalitatea de achitare și cuantumul indemnizațiilor de arbitraj. Celor doi reprezentanți ai C-ului, lui Cristian Bobar și Ștefan Stana, le expiraseră mandatul în CEx., prin urmare aceștia nu au participat la ședință și au fost puși în fața faptului împlinit.

„Nu există nicio bază legală. Nouă nu ni s-a prezentat nimic, ne-am trezit cu aceste baremuri. La ședința la care am participat în 29.02 am discutat dar nici nu s-au supus la vot aceste decizii. Eu cu Stana nu am participat la acea ședintă pentru că nu mai aveam mandat. Nu s-a consultat nimeni cu noi”, a adăugat Bobar.

„Cluburile din Divizia C au grijă de fiecare leuț și sunt societăți non-profit. Suntem de acord cu o creștere dar aceasta să vină la începutul sezonului”, a conchis Bobar.

„Toți sunt nemulțumiți”

Dacă unii conducători de cluburi doresc să rămână anonimi și arată cu degetul către Ion Crăciunescu, alții și-au spus păsul fără probleme.

„Toate cluburile sunt nemulțumite, și noi am trimis o adresă la federație, ca majoritatea cluburilor. E o plată în plus și pentru echipa de fotbal feminin din prima ligă”, a spus Constantin Nedela, președinte la Millenium Giarmata (C5) și la clubul CFR Timișoara, care are și echipă de fete.

„Și până acum baremurile erau mari. Am discutat cu domnul Bobar această nemulțumire. Până cumpărăm o minge de fotbal pentru copii ne trezim deja că avem de plătit un miliard de lei pentru altele”
, spune și Marian Trăiculescu, conducătorul celor de la Flacăra Făget (C5).

946,40 lei trebuie să primească un arbitru de centru din Liga a III-a, suma cuprinde contribuțiile către bugetul statului, inclusiv TVA-ul. Începând cu sezonul competițional 2012 / 2013, baremurile de arbitraj vor fi mărite cu 12% la Liga 2 și 3.

Articol scris de Cornel BIHOLARI

16 Mar. 2012, 11:28 Liga 3
Pe aceeași temă