Scandal după Pucioasa – Păulești. Prahovenii îl acuză pe arbitrul central, înscris la AJF Argeș și fotbalist în Dâmbovița, că a tras cu gazdele!

Ionuț MARIN 26 Oct. 2024, 19:21 Liga 3
Scandal după Pucioasa - Păulești. Prahovenii îl acuză pe arbitrul central, înscris la AJF Argeș și fotbalist în Dâmbovița, că a tras cu gazdele!

CS Păulești a pierdut jocul de sub Patrana, 1-2 cu FC Pucioasa, vineri după-amiază, în etapa a 9-a a Ligii 3, iar după final prahovenii au acuzat în termeni duri prestația arbitrului Cristian Anghelina, printr-o postare pe contul lor oficial de Facebook.

Mesajul, postat la o oră după ultimul fluier al lui Anghelina, conține referiri și la jocul din sezonul trecut de pe același stadion, pierdut după ce a avut 2-0, înfrângere pusă tot pe seama arbitrajului.

Arbitrul Cristian Anghelina joacă în Liga 4 Dâmbovița și arbitrează echipe dâmbovițene din Liga 3! E originar din Dâmbovița, dar este înregistrat la AJF Argeș!

Cristian Anghelina (35 ani), născut la Voinești, în județul Dâmbovița, este înregistrat ca arbitru la Asociația Județeană de Fotbal Argeș. Primește regulat delegări în fotbalul de aici, dar din 2017, de când face parte din lotul de Liga 3, a prins și meciuri ale echipelor dâmbovițene, din județul din care se trage.

A arbitrat, doar în acest an, Pucioasa – Plopeni 2-2 (11 mai) și Flacăra – Păulești 3-0 (13 aprilie). Mai mult, Anghelina e jucător legitimat de AJF Dâmbovița în Liga a 4-a, la echipa din comuna natală, Viitorul Voinești. Asta de luna trecută, pentru ca anterior a evoluat – ați ghicit – tot în Dâmbovița, dar în Liga 5, la AS Malu cu Flori (foto, în centru, în luna iulie a acestui an)!

  • A doua zi după ce a arbitrat meciul de la Pucioasa, Anghelina (foto principal, primul din dreapta jos) a jucat pentru Viitorul Voinești, în 13-1 cu FC Lungulețu, în etapa 10 din Liga 4 Dâmbovițe, partidă în care a înscris două goluri, în minutele 24 și 88.

Păuleștiul acuză arbitrajul lui Cristian Anghelina

Giani Stere (32) și Narcis Marina (80) au înscris pentru FC Pucioasa, în timp ce pentru CS Păulești a egalat, la un moment dat, Ikpemwnoghena Yakubu (55), din penalty.

După joc, echipa de lângă Ploiești a numit arbitrajul lui Cristian Anghelina drept unul execrabil și a pus la îndoială integritatea sa.

”Astăzi pierdem la Pucioasa 2-1 în urma unui arbitraj execrabil al centralului, dar nici jocul jucătorilor nostriii nu s-a ridicat la nivelul așteptat.
După un meci la Pucioasa din campionatul trecut în care conduceam la pauză cu 2-0 și a doua repriză, brigada de arbitrii și-a făcut datoria făcând un furt pe fața să întoarcă scorul, astăzi se repetă istoria și zicem ca nu este întâmplător.
Suspiciunea asupra centralului partidei de astăzi se adeverește prin următoarele dovezi: -arbitrul central născut în Voinesti județul Dâmbovița înregistrat la Ajf Câmpulung (n.r. – AJF Argeș, nu Câmpulung)
– de ce înregistrat la AJF Câmpulung ? Acest personaj joacă în liga a6a Dâmbovița
Mai jos avem dovezile concrete. Și totodată de ce nu ne legăm și de cei 2 tusieri care au fost ok ?”, a scris Păuleștiul pe pagina sa de Facebook.

FC Pucioasa, în centrul scandalurilor

De numele celor de la FC Pucioasa, grupare de Liga a 3-a mutată în urmă cu câțiva ani cu tot cu președinte și jucători de la Aninoasa, se leagă mai multe scandaluri, unele chiar cu aspecte penale. În pandemie, soția președintelui Cristian Mitrea, Daniela Mitrea, medic de familie, a fost reținută pentru că a emis documente de vaccinare false, inclusiv pentru jucători de la Pucioasa, dar și pentru antrenorul principal Vasile Bârdeș. Anterior, Liga2.ro a scris despre un meci suspect de aranjament la pariuri într-un cantonament organizat de modesta divizionară C în Antalya, la un stabiliment de cinci stele.

Sezonul trecut, mai multe jocuri din campionat ale celor de la Pucioasa au fost și ele suspectate că ar fi fost trucate la pariuri. În tot acest timp, Primăria Pucioasa spune că nu susține financiar echipa, fiind neclar cum și de către cine este întreținută activitatea.

Pucioasa a scăpat de ultimul loc în Seria 5 a Ligii 3 după victoria cu Păulești

După nouă etape desfășurate în Seria 5 a Ligii 2, CS Păulești ocupă locul 7 din 10, cu 8 puncte, iar FC Pucioasa, în urma acestui succes de vineri, a acumulat 6 puncte și a urcat o poziție, de pe ultima, pe 9.

În etapa 10, CS Păulești joacă în deplasare la CS Blejoi (locul 2, 21 puncte), vineri, de la ora 14:00, iar FC Pucioasa are meci tot acasă, cu Urban Titu (locul 3, 13 puncte), tot vineri, de la ora 14:00.

Foto: Viitorul Voinești, și AS FC Pucioasa

Ionuț MARIN 26 Oct. 2024, 19:21 Liga 3
Pe aceeași temă