Robert Elek, mesaj-manifest despre situația ingrată în care a ajuns SR Brașov: ”Suntem mici! Nu ne ajută nimeni! Primăria susține o echipă, iar noi suntem ai nimănui? Reprezentăm Brașovul”

Adi MARICA 25 Oct. 2021, 12:51 Liga 3
  • Jucătorul-antrenor Robert Elek trage un semnal de alarmă la SR Brașov și are un mesaj disperat: ”În sportul brașovean nu mai dictează performanța, ci unii oameni care nu au treabă cu fenomenul! Suferim cu toții, nu mai există fotbal în oraș!”

SR Brașov a pierdut meciul disputat sâmbătă, pe Tineretului, cu KSE Târgu Secuiesc, scor 1-2, și a ajuns la trei înfrângeri consective în campionatul Ligii 3.

Elevii lui Robert Elek și Ioan Naghi sunt pe locul 8 în Seria a 5-a cu doar 8 puncte acumulate în 9 etape, adică la finalul turului.

Jocul de sâmbătă a fost echilibrat în primele 30 de minute, după care finalul primei reprize le-a aparținut oaspeților. Căucă, în trei rânduri, și Burlacu, cel care a respins de pe linia porții, s-au opus deschiderii scorului. Dominarea covăsnenilor s-a concretizat în minutul 44, atunci când Barna Antal a centrat în fața porții, iar Sebastian Iordache a deviat nefericit în propria poartă.

Altă atitudine după pauză

La pauză, Robert Elek a făcut două schimbări. Căucă a ieșit accidentat și a intrat Maxim, iar Avarvarei a fost înlocuit cu Răducan. Brașovenii au ieșit montați de la cabine și au reușit să egaleze în minutul 55 prin Sergiu Șerban, cu un șut plasat, la colțul lung, de la circa 15 metri. Același Șerban a ratat o ocazie mare de a înscrie trei minute mai târziu, șut din 10 metri, dar mingea a trecut peste poartă.

Pe final a intrat și Răchișan, revenit după o accidentare care l-a ținut departe de gazon mai bine de o lună. Barna Antal i-a readus în avantaj pe cei de KSE Târgu Secuiesc, după un contraatac, cu golul marcat în minutul 75.

Până la final, Dragoș Sandu a ratat doua ocazii mari de a egala, Burlacu a cerut penalty, însă punctele au rămas în contul covăsnenilor.

  • SR Brașov: Căucă (Maxim 46 ) – Avarvarei (Răducan 46), Godri, Iordache, Mitu – Burlacu – Vasiloi (Kovacs 65), Vl. Olteanu, Dr. Sandu, Păduraru (Răchișan 74) – Sg. Șerban.

Campionatul Ligii 3 continuă în acest an, iar în etapa viitoare, a 10-a, SR Brașov va juca pe teren propriu cu Sepsi OSK 2 (locul 2), în timp ce KSE Târgu Secuiesc, clasată pe locul 4 la finalul turului, va evolua tot la Brașov, cu Kids Tâmpa, ultima clasată.

Robert Elek, mesaj manifest despre situația de la SR Brașiov: ”Nu putem continua așa, situația este grea”

La finalul meciului, antrenorul Robert Elek era extrem nervos pe arbitraj, iar apoi și-a exprimat nemulțumirea față de condițiile precare de pregătire la echipa suporterilor stegari, cei care consideră că SR Brașov este continuatoarea falimentarei FC Brașov.

”Sunt conștient că traversăm o perioadă extrem de dificilă. Nu dăm vina pe nimeni, singurii vinovați pentru rezultate suntem noi. Probleme sunt și nu sunt deloc mici. Din păcate, simțim această lipsă de implicare a oamenilor și, involuntar, subconștientul lucrează și ne afectează. Nu putem continua așa, situația este grea. Noi plătim deplasări, noi cărăm mingile, noi spălam echipamentul, noi facem eforturi să ajungem la antrenament la Tărlungeni. Susținerea de care avem nevoie nu există. Nu avem parte de condiții decente, nu știm dacă avem bani de teste, nu știm dacă arbitrii sunt plătiți, nu știm nimic! Lucrurile astea apasă pe echipă și din cauza asta avem și arbitrajele astea. În acest meci am avut două penalty-uri clare. Arbitrii au spus că au venit de vineri, s-au cazat și nimeni nu le-a plătit cazarea!!! (n.r. – nu este responsabilitatea clubului organizator cazarea arbitrilor) Noi ce putem să facem? Să le dăm bani? Noi trebuie doar să ne vedem de joc. În situația asta, sunt sigur că o să mai avem înfrângeri, o să mai pierdem poate trei-patru meciuri la rând. Noi ne prezentăm la meciuri așa cum putem, jucăm cu cinci-șase juniori în primul 11!

Suntem mici! Nu ne ajută nimeni! Primăria susține o echipă, iar noi suntem ai nimănui? (n.r. – primăria susține noul FC Brașov din Liga 2, echipă înființată în vară și care a cesionat locul Coronei Brașov) Ce înseamnă asta? Reprezentăm Brașovul. FC Brașov are program 9 ore pe zi la orice baza de antrenament! Fac ei 9 ore antrenament? De ce nu împart cu noi orele? Cu ce am greșit noi? Că ne-am înscris în campionat? Că acești băieții vin și joacă pe câteva sute de lei? O pereche de ghete costă 7-800 lei. Unii dintre jucători au 400 lei salariu, cum să-și cumpere ghete? Chiar așa am ajuns?

Din păcate, în sportul brașovean nu mai dictează performanța, ci unii oameni care nu au treabă cu fenomenul! Suferim cu toții, nu mai există fotbal în oraș! Îmi pare rău pentru ce se întâmplă, dar cineva trebuie să spună lucrurilor pe nume!”, este mesajul manifest al lui Robert Elek.

Foto: SR Brașov

 

 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-9-13-meciuri-incep-de-la-ora-1500-doi-dintre-cei-zece-lideri-au-meci-astazi-19206388

Adi MARICA 25 Oct. 2021, 12:51 Liga 3
Pe aceeași temă