Revenire în Liga 3 pentru Costin Lazăr. Antrenorul a semnat și are obiectiv salvarea de la retrogradare

Andrei PASCU 15 Feb. 2024, 18:33 Liga 3
Revenire în Liga 3 pentru Costin Lazăr. Antrenorul a semnat și are obiectiv salvarea de la retrogradare

Antrenorul Costin Lazăr și-a găsit o nouă echipă, la mai puțin de patru luni de la ultima experiență, de la AFC Câmpulung Muscel. ”Principalul” de 42 de ani a bătut palma și a fost prezentat de un alt club din Liga 3, Gloria Băneasa, ocupanta locului 7 în Seria 3 din Liga 3.

La noua sa echipă, Lazăr are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, după ce la AFC Câmpulung Muscel a avut un parcurs bun din vară și până în octombrie, când a fost reziliat contractul. Era pe locul 1 în Seria 5 și părea să se va lupta pentru promovare.

Revenire în Liga 3 pentru antrenorul Costin Lazăr

Lazăr a fost prezentat de noua sa echipă, joi, 15 februarie 2024. Trebuie să mențină clubul constănțean în Liga 3, pentru că, de exemplu, față de penultimul loc, Progresul Fundulea, are doar două puncte avans, iar față de ultima clasată, FC Voluntari 2, are șase puncte în față.

De la startul sezonului actual de Liga 3, AFC Câmpulung Muscel a disputat alături de Costin Lazăr primele 10 etape ale sezonului regular din divizia a treia, înregistrând opt victorii și două eșecuri și fiind pe locul 1 din 10 echipe. După ultimele cinci runde programate în 2023, AFC Câmpulung Muscel a căzut pe locul 2, dar la egalitate cu locul 1, Olimpic Zărneşti.

Costin Lazăr a pregătit ultima dată AFC Câmpulung Muscel

După câteva luni de pauză, Costin Lazăr s-a înțeles cu Gloria Băneasa, formație care a fost nevoită să caute variantă de ”principal” după demisia lui Eugen Trică. De altfel, clubul din Liga 3 are de primit bani de la Trică, jumătate din cei dați antrenorului pe perioada în care au colaborat, fiindcă fostul mijlocaș a rupt unilateral acordul pentru a merge la CSM Alexandria, în Liga 2.

BUN VENIT, COSTIN LAZĂR!
Fostul fotbalist cu 32 de selecții in echipa națională este noul antrenor principal al Gloriei Băneasa”, a comunicatul succint al clubului Gloria Băneasa.

Fostul rapidist a pregătit mai multe echipe din Liga 3 până acum

Anterior experienței de la clubul din Câmpulung Muscel, Costin Lazăr a demisionat în luna aprilie a anului trecut de la Cetatea Turnu Măgurele, deși nu a fost departe de accederea în play-off-ul Seriei 6 din Liga 3 în stagiunea trecută. În vara lui 2022, Lazăr a reușit chiar să promoveze formația din județul Teleorman în Liga 3 și a fost, ulterior, la un pas de accederea în grupa pentru lupta la promovare.

Până să semneze cu Cetatea Turnu Măgurele, unde a bifat prima experiență ca antrenor principal, Costin Lazăr a lucrat la desființata Mostiștea Ulmu, atunci în Liga 3, unde ocupa funcțiile de antrenor secund și jucător.

Chiar a fost aproape de promovarea în Liga 2 cu fosta Mostiștea Ulmu. A jucat barajul împotriva formației Unirea Slobozia, dar a pierdut ambele manșe cu același scor, 0-2 (în sezonul 2019/2020).

Apoi, după cum aminteam, în 2021 a preluat chiar Cetatea Turnu Măgurele.

Gloria Băneasa, în lupta pentru salvarea de le retrogradare

Gloria Băneasa iernează pe locul 7 din 10 echipe în Seria 3 a Ligii 3. Formația din județul Constanța a acumulat 16 puncte în 15 etape și este la egalitate cu Axiopolis Cernavodă, însă aceasta are un golaveraj mai bun.

În această serie, pe locurile calificabile în play-off, cu trei runde înainte de finalul sezonului regular, se află CS Afumați (36 puncte), Dunărea Călărași (35 de puncte), Agricola Borcea (27 de puncte) și LPS HD Clinceni (26 de puncte).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-victorie-la-scor-in-amicalul-cu-sr-brasov-19299728

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-bun-de-plata-catre-fosta-echipa-la-care-a-antrenat-19299761

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-victorie-la-scor-in-amicalul-cu-sr-brasov-19299728

https://liga2.prosport.ro/liga-3/minerul-ocna-dej-a-adus-doi-jucatori-de-la-uta-19299744

Andrei PASCU 15 Feb. 2024, 18:33 Liga 3
Pe aceeași temă