Punctul de vedere al clubului Aerostar Bacău după ce FRF a prezentat planul pentru ”înghețarea” sezonului de Liga 3, plan care duce echipa moldoveană direct în Liga 2

Marius ANGHEL 09 May. 2020, 17:51 Liga 3
Punctul de vedere al clubului Aerostar Bacău după ce FRF a prezentat planul pentru ”înghețarea” sezonului de Liga 3, plan care duce echipa moldoveană direct în Liga 2

Aerostar Bacău este una dintre beneficiarele planului unic prin care Federația Română de Fotbal vrea să ”înghețe” acest sezon de Liga 3. Sezonul 2019/2020 va fi suspendat definitiv, nimeni nu va retrograda, însă, în schimb, promovarea în Liga 2 va fi determinată pe baza unui criteriu care nu încântă toate echipele implicate în lupta pentru accederea în eșalonul secund. Nu va fi cazul și în Seria 1 a Ligii 3, acolo unde formația moldoveană are un avans de șapte puncte față de a doua clasată Foresta Suceava, echipă nemulțumită, de exemplu, de propunerea expusă de Răzvan Burleanu și care va fi supusă aprobării în Comitetul Executiv.

  • Criteriul pentru stabilirea unei echipe care să promoveze din fiecare serie a Ligii 3 este următorul: ”Din Liga 3 în Liga 2 vor promova 5 echipe, astfel: echipele de pe locul 1 din fiecare serie sau, dacă diferența dintre locul 1 și locul 2 din fiecare serie în parte este egală sau mai mică de 3 puncte, învingătoarea dintre primele două clasate dintr-un baraj disputat în două manșe”.

Aerostar Bacău (Seria 1) și U Craiova 1948 SA (Seria 4) îndeplinesc criteriul de promovare directă, deoarece au șapte, respectiv 13 puncte avans față de a doua clasată din seria din care fac parte, Foresta Suceava, respectiv Șoimii Lipova.

Aerostar Bacău: ”Preferăm să nu emitem judecăți de valoare cu privire la o posibilă promovare în Liga 2”

Conducătorii echipei băcăuane, de exemplu, au citit articolul prezentat de Liga2.ro despre planul expus de Răzvan Burleanu în videoconferința cu reprezentanții echipelor din Liga 3 pentru ”înghețarea” sezonului și determinarea echipelor promovate și precizează că așteaptă hotărârea Comitetului Executiv al FRF, dacă aprobă sau nu, pentru a-și spune punctul de vedere față de promovarea în Liga 2.

Bineînțeles, Aerostar este avantajată de acest plan, astfel că își permite să se abțină în acest moment, atât la a lăuda FRF pentru decizie, cât și pentru a critica, deși n-ar avea un motiv pentru a face acest lucru.

”Analizând cele precizate și având în vedere:
– faptul că cele prezentate sunt numai concluzii rezultate în urma propunerilor enunțate în videoconferință;
și
– faptul că nu există o hotărâre definitivă a comitetului executiv FRF;
C.S Aerostar Bacău preferă să nu emită judecăți de valoare cu privire la o posibilă promovare în L2.
Vom reveni cu mai multe informații ce vizează promovarea în liga secundă, după ce comitetul executiv FRF va lua o decizie definitivă”, scrie Aerostar pe pagina sa oficială de Facebook.

E un răspuns decent în această situație în care alte cluburi, ca Foresta Suceava, de exemplu, se simt discriminate de unica propunere făcută de FRF pentru acest sezon al Ligii 3.

Aerostar Bacău este liderul Seriei 1 a Ligii 3 după 16 etape desfășurate dintr-un total de 30, poziție ocupată în 14 runde, și e la o distanță de șapte puncte față de a doua clasată Foresta Suceava, principala contracandidată în lupta pentru promovare.

În acest sezon, Foresta Suceava a învins de două ori Aerostar Bacău. Prima dată a făcut-o în Cupa României, unde s-a impus cu 2-1 pe Areni și a eliminat formația băcăuană din competiție, iar în turul campionatului Ligii 3 a trecut cu 1-0 de Aerostar, tot pe Areni.

Dacă va obține promovarea directă, Aerostar Bacău va reveni în eșalonul secund, după ce în vara trecută retrograda din Liga 2 după doar un sezon petrecut la acest nivel.

Foto: Aerostar Bacău

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-razvan-burleanu-a-prezentat-planul-de-incheiere-a-sezonului-in-liga-3-si-cum-va-arata-noua-editie-aerostar-sobozia-si-fc-u-craiova-sunt-direct-promovare-celelalte-doua-19131832

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-frf-ingheata-campionatul-ligii-3-si-schimba-formatul-barajului-promovarii-din-liga-4-care-e-situatia-promovarii-si-retrogradarii-din-liga-3-si-cum-ar-putea-ajunge-mai-no-19131781

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-se-considera-discriminata-de-frf-dupa-ce-a-propus-inghetarea-sezonului-de-liga-3-si-a-desemnat-aerostar-bacau-ca-promovata-andrei-ciutac-eu-de-ce-sa-nu-joc-19131853

Marius ANGHEL 09 May. 2020, 17:51 Liga 3
Pe aceeași temă