Progresul Spartac, în finala pentru promovarea în Liga 2! A remizat cu SC Popești Leordeni în retur, dar Andrei Erimia a fost emoționat la final: ”E superb, e fără cuvinte. E tensiune mare, dar e și bucurie mare”

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2022, 15:43 Liga 3

Progresul Spartac a trecut la limită de SC Popești Leordeni în semifinala pentru barajul de promovare în Liga 2 (1-0 în tur, 1-1 în retur) și s-a calificat în ultimul act, unde va da peste CS Tunari, care a trecut de CS Afumați, cu 5-2 la general. Antrenorul Progresului Spartac a vorbit despre remiza de sâmbătă.

Progresul Spartac, calificare în finala barajului pentru Liga 2! Reacția lui Andrei Erimia 

Andrei Erimia și-a găsit cu greu cuvintele la finalul partidei retur jucate de Progresul Spartac pe teren propriu, oferind o scurtă declarație chiar în fața tribunei unde fanii echipei sale au stat. I-a aplaudat pe suporteri, iar apoi a analizat partida cu SC Popești Leordeni, dar și ce urmează în finală.

Ținând cont de faptul că Progresul Spartac este o echipă care investește în jucătorii tineri, Erimia a fost mândru de faptul că marcatorii din cele două manșe, Matei Andrei în tur și Ionuț Costea în retur, sunt tineri, din generația 2004.

Andrei Erimia: ”Mă simt superb, ca de obicei, e fără cuvinte”

Referitor la duelul cu CS Tunari din finala pentru promovarea în Liga 2, Andrei Erimia a declarat că va fi una dificilă, mai ales că se dispută tot în dublă manșă.

Mă simt superb, ca de obicei, e fără cuvinte. E o tensiune prea mare, e greu să mă exprim acum, dar e bucurie mare. Am gândurile amestecate, dar îmi pare bine că am marcat două goluri în jocurile semifinale, iar ambele reușite au venit din partea jucătorilor născuți în 2004. Jucători de 17 ani, ceea ce mă bucură, pentru că sunt crescuți de noi și uite că ne răsplătesc.

Proiectul nostru dă roade, surprinzător poate pentru mulți, pentru că în meciuri de baraj te aștepți ca jucătorii cu experiență să fie decisivi, însă de data asta nu a fost așa. Aici mă refer însă la golurile marcate, pentru că toți băieții au fost fantastici și Dănilă, Edi, toți fundașii. Au fost fantastici!

Nu știu care a fost cel mai bun jucător, dar am văzut spirit de echipă, așa am ieșit învingători. Cred că asta e cel mai important, asta ne definește ca și club, ca echipă și ne-a ajutat să ajungem până aici. Sunt experiențe care îi maturizează pe jucători, mai ales când joacă cu tribunele pline.

(N.r. – Despre finala cu CS Tunari) În primul rând felicit Tunari. Părerea mea a fost de la început că toate cele patru echipe au fost echilibrate și nu aveam așteptări de la vreuna ca fiind mare favorită. Au fost meciuri disputate și drept dovadă Tunari a câștigat. Jucăm din nou cu ei, vor fi meciuri disputate, vom încerca să ne pregătim cât putem de bine.

Cu siguranță vom avea fani la Tunari, ne vor susține”, a declarat Andrei Erimia la finalul returului Progresul Spartac – SC Popești Leordeni.

  • Andrei Erimia a utilizat în returul cu SC Popești Leordeni jucătorii: Progresul: Ciontoș – Alexandrescu, E. Radu, Parfeon – Vlad, S. Matei, Purice (Grigore 60’), Lixandru – Dițu (Șandru 72’), Petcu (Costea 60’) – Tudorache (M. Andrei 87’);

CS Tunari a trecut destul de ușor de CS Afumați, pentru a juca finala cu Progresul Spartac

În privința formației din Tunari, ea a reușit să acceadă în ultimul act al barajului pentru promovarea în Liga 2 după ce a trecut cu 5-2 la general (3-2 în tur, 2-0 în retur) de CS Afumați. Progresul Spartac și CS Tunari au fost adversare în Seria 4 a Ligii a 3-a. Prima a terminat sezonul regular pe locul 1, cu 50 de puncte, iar formația din Tunari a terminat pe 2, cu 39 de puncte.

Așa s-a terminat și play-off-ul Seriei 4 a Ligii a 3-a, tot cu echipa lui Andrei Erimia pe primul loc, urmată de CS Tunari. În privința ultimului meci direct dintre cele două, acesta a avut loc la 14 mai, în etapa a 8-a a play-off-ului, iar Progresul Spartac s-a impus, pe teren propriu, fără probleme, cu scorul de 3-0.

Partida Progresul Spartac – SC Popești Leordeni, scor 1-1, și declarația lui Andrei Erimia

Foto și video: Progresul Spartac 

https://liga2.prosport.ro/liga-3/astazi-aflam-cele-10-echipe-care-se-vor-califica-in-faza-finala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-meciurile-incep-la-ora-1730-19233199

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-mai-slabe-din-liga-3-echipele-care-au-retrogradat-la-finalul-acestui-sezon-unirea-alba-iulia-dinamo-2-arges-2-sau-sticla-ariesul-turda-cele-mai-importante-nume-din-lista-rusinii-19233303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cele-cinci-baraje-care-vor-decide-echipele-promovare-in-noul-sezon-de-liga-2-cand-au-loc-meciurile-19233297

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-ultima-etapa-din-play-out-dinamo-2-spulberata-in-trivale-de-arges-2-se-decid-ultimele-sase-retrogradate-in-liga-4-azi-se-mai-joaca-trei-meciuri-19233097

Răzvan STÎNGĂ 29 May. 2022, 15:43 Liga 3
Pe aceeași temă