Progresul Spartac e cu un picior în Liga 2 după rezultatul meciului tur cu CS Tunari. Andrei Erimia nu se lasă ”luat de val”: ”E șansa unei generații tinere, iar ei știu asta și vor juca cu mintea, vor juca cu sufletul”

Marius ANGHEL 06 Jun. 2022, 11:19 Liga 3

Progresul Spartac a reușit o victorie concludentă, la cea mai mare diferență de scor, în manșa tur a fazei finale a barajului de promovare în Liga 2, iar echipa din București este ca și urcată în eșalonul secund.

Cu 4-0 s-a impus, sâmbătă, trupa antrenată de Andrei Erimia în fața celor de la CS Tunari, un rezultat surprinzător din mai multe motive. Pentru că meciul a avut loc la Tunari, în cele cinci întâlniri directe din acest sezon de Liga 3 nu s-a înregistrat nicio astfel de diferență de scor, dar și pentru că nimic nu anticipa o astfel de desfășurare având în vedere rezultatele obținute în faza semifinală a barajului de promovare.

În ciuda acestui scor înregistrat în meciul tur, dar și a faptului că partida retur are loc pe teren echipei bucureștene, antrenorul Andrei Erimia nu se consideră deja promovat și își atenționează jucătorii.

Progresul Spartac i-a dat șah-mat Tunariului chiar înainte de pauză

Sâmbăta trecută, pe stadionul din Tunari, Progresul Spartac a dat lovitura înainte de pauză. A lovit chiar de două ori în ultimele minute ale primei reprize, iar la scurt timp după reluarea jocului a mai marcat o dată și a tăiat de tot avântul gazdelor. Ulterior a mai înscris încă o dată și o mai putea face și în ultimele minute, potrivit afirmațiilor antrenorului Erimia, însă și Tunariul a avut mari ocazii de a marca. Portarul Ciontoș a făcut minuni între buturile Spartacului, la o fază chiar respingând de trei ori în doar câteva secunde, sau pe final Vasile Mihai a bătut în zid o lovitură liberă indirectă din doar 6 metri.

Ionuț Costea (43), Alexandru Dițu (45), Eugen Lixandru (52) și Andrei Ohaci (79) au înscris pentru Progresul Spartac cu CS Tunari.

Andrei Erimia: ”Suntem foarte mulțumiți pentru că am reușit un meci foarte bun, poate chiar cel mai bun din acest sezon”

Antrenorul Andrei Erimia nu se lasă ”luat de val” după acest succes pe care îl cataloghează drept ”poate chiar cel mai bun din acest sezon”.

”Ceea ce pot să spun este că suntem foarte mulțumiți pentru că am reușit un meci foarte bun, poate chiar cel mai bun din acest sezon. Exact asta le-am solicitat jucătorilor mei înainte de joc, să ne impunem stilul nostru de joc bazat pe posesie prelungită în jumătatea adversă, ceva ce nu prea am reușit în dubla cu Popești.

La sfârșit am fost puțin supărat pentru că la ultima fază am avut ocazie clară și nici măcar nu am încercat să șutăm la poartă. Nu e cazul să ne pierdem concentrarea, pentru că mai avem încă 90 de minute de jucat. E șansa unei generații tinere, iar ei știu asta și vor juca cu mintea, vor juca cu sufletul, vor juca împreună până vor reuși”, a spus Andrei Erimia, citat de site-ul oficial al clubului Progresul Spartac.

  • Progresul Spartac în meciul tur cu CS Tunari: Ciontoș – Parfeon, Ed. Radu, Andr. Grigore – P. Vlad, Sil. Matei, Purice (M. Andrei 68′), Lixandru (cpt.)(Mih. Șandru 89′) – I. Costea (Ohaci 46′), Dițu (Petcu 76′) – I. Tudorache. Rezerve neutilizate: Lupescu – M. Dumitru, Tong, Oct. Nedelcu, Vl. Alexandrescu.

Două victorii cu 2-0 și trei remize între Progresul Spartac și CS Tunari în campionat

Progresul Spartac și CS Tunari au fost colege în Seria a 4-a a Ligii 3 și s-au întâlnit de cinci ori în campionat în acest sezon, iar rezultatele au fost următoarele: 2-0 în deplasare pentru Progresul, la Voluntari, 1-1 și 2-2 acasă la Progresul, 1-1 la Tunari și 2-0 pentru Progresul pe teren propriu.

Progresul Spartac a fost pe locul 1, cu 63 de puncte, în timp ce CS Tunari a terminat pe locul 2 play-off-ul Seriei a 4-a, cu 57 de puncte.

În faza semifinală a barajului de promovare în Liga 2, CS Tunari a reușit surpriza trecând în dublă manșă de CS Afumați (locul 1 în Seria 3), 3-2 în tur și 2-0 în retur, iar Progresul Spartac a învins cu greu SC Popeşti Leordeni (locul 2 în Seria 3), 1-0 în tur și 1-1 în retur.

Meciul retur al barajului de promovare dintre Progresul Spartac și CS Tunari are loc miercuri, 8 iunie, de la ora 17:30, pe terenul echipei din București.

În 2020, Progresul Spartac pierdea barajul de promovare cu CSM Slatina

Progresul Spartac este la al doilea baraj de promovare în Liga 2 în trei ani. În 2020, în sezonul ”înghețat” de pandemie după 16 etape, echipa din București era pe locul 1 în Seria 3 și juca baraj cu clasata pe locul 2, CSM Slatina.

A fost 1-0 pentru Slatina în deplasare, cât și pe teren propriu, astfel că echipa din județul Olt a promovat în Liga 2, unde a rezistat doar un sezon.

Atunci, Progresul Spartac susținea că oricum nu are condiții pentru a juca în Liga 2.

Foto: Progresul Spartac și CS Tunari

https://liga2.prosport.ro/liga-3/promovarea-in-liga-2-primele-trei-meciuri-tur-din-faza-finala-a-barajului-au-loc-de-la-ora-1600-19234003

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stefan-grigorie-i-a-preluat-atributiile-lui-dan-alexa-la-resita-in-barajul-de-promovare-in-liga-2-cu-dumbravita-lipsa-antrenorului-principal-conteaza-foarte-mult-si-asta-nu-se-pune-la-indoi-19234098

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csc-dumbravita-a-dominat-dar-nu-a-reusit-sa-se-impuna-acasa-in-turul-barajului-cu-csm-resita-cosmin-stan-tot-ei-sunt-favoriti-dar-sansele-noastre-cresc-19234066

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-slatina-a-obtinut-doar-o-remiza-in-mansa-tur-a-barajului-cu-afc-odorheiu-secuiesc-ovidiu-burca-avem-sanse-la-promovare-suntem-pozitivi-suntem-optimisti-meciul-se-va-juca-pana-la-ulti-19234054

Marius ANGHEL 06 Jun. 2022, 11:19 Liga 3
Pe aceeași temă