Progresul Spartac a găsit o soluție pentru ca jucătorii să revină la antrenamente. Antrenorul propune pregătire în grupuri mici: „Astfel avem posibilitatea să ținem echipa în priză”

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 17 Mar. 2020, 12:31 Liga 3
Progresul Spartac a găsit o soluție pentru ca jucătorii să revină la antrenamente.** Antrenorul propune pregătire în grupuri mici:

Progresul Spartac vrea să reia pregătirea cât mai repede, iar antrenorul principal Andrei Erimia a găsit cea mai bună soluție. Omul care a dus echipa pe primul loc în Seria 3 a Ligii 3 vrea ca în următoarele zile să facă o ședință la club și să propună varianta antrenamentelor în grupuri mai mici. În acest moment, jucătorii se pregătesc individual. Au primit program personalizat.

Progresul Spartac vrea să promoveze în eșalonul secund la finalul sezonului actual, iar pauza impusă de coronavirus poate afecta echipa. Jucătorii au făcut o stagiune foarte bună până acum, Progresul fiind pe primul loc în seria din care face parte, la lupta cu CSM Slatina.

„Așteptăm și noi clarificări în zilele imediat următoare. Jucătorii au primit, fiecare, programe de pregătire individuală pentru această perioadă pe care o traversează acasă. Ne gândim, chiar, că am putea reveni la treabă în câteva zile. Poate ne-am putea antrena în grupe mici și astfel am avea posibilitatea de a ține echipa în priză”, a precizat Andrei Erimia, citat de gsp.ro.

Clubul bucureștean s-a decis să investească și în infrastructura sportivă. Planurile Progresului sunt de viitor, iar baza de pregătire pe care o va face la 1 Decembrie va fi una care cuprinde tot ce are nevoie o echipă care se vrea profesionistă. Vor fi amenajate două terenuri (unul natural și unul sintetic) dotate cu instalații de nocturnă, dar și spații de vestiare. În proiect se află și dezvoltarea centrului de copii și juniori al clubului, obligatoriu din sezonul următor și pentru echipele din Liga 2.

Progresul Spartac se situează pe prima poziție în Seria 3, cu 37 de puncte după 16 meciuri. Lupta pentru promovare va fi una foarte disputată, întrucât locul 2, ocupat de CSM Slatina, are același punctaj. În disputa pentru primul loc la finalul sezonului intră și echipa care închide podiumul, Flacăra Moreni, care acumulează 30 de puncte.

În singura etapă jucată în 2020, Progresul Spartac a trecut fără emoții pe teren propriu de SR Brașov, cu 4-0.

Articol scris de Răzvan STÎNGĂ‚

Foto: Progresul Spartac

 

Marius ANGHEL, Răzvan STÎNGĂ 17 Mar. 2020, 12:31 Liga 3
Pe aceeași temă