Probleme mari de arbitraj la barajul Criș – Șelimbăr 0-2: gol neacordat și eliminare gratuită în dreptul gazdelor! Adrian Abrudean: ”A fost suficient pentru ca balanța să se încline în favoarea lor”

Călin MNERIE 09 May. 2021, 14:53 Liga 3

Crișul Chișineu Criș a cedat pe teren propriu contra Viitorului Șelimbăr, scor 0-2, sâmbătă, în prima manșă a primului baraj de promovare în Liga 2. Andrei Roșu (56) și Bogdan Vișa (82) au înscris golurile oaspeților într-o partidă influențată și de deciziile arbitrilor, mai exact neacordarea unui gol pentru Crișul (în imaginea atașată în articol se observă cum mingea a trecut cu toată circumferința de linia porții înainte să o prindă Vâtcă) și eliminarea destul de ușoară a lui Alin Ciornei (Crișul). Sub acuzație ”centralul” Sorin Vădana și asistentul Doru Claudiu Lucaciu, ambii din Cluj.

Interesant este că Vădana a mai avut probleme într-un meci la Chișineu Criș în urmă cu două sezoane. Arbitrul din Zalău a dictat destul de ușor un penalty pentru oaspeții de la Dumbrăvița în al patrulea minut de prelungire la scorul de 1-0 pentru echipa din județul Arad. După acel meci, Sorin Vădana chiar a fost auzit cum l-a provocat pe antrenorul Crișului, Adrian Abrudean (care a protestat îndelung), la un duel fizic unu la unu, care – bineînțeles – nu a avut loc.

Adrian Abrudean: ”Brigada de arbitri nu s-a ridicat la nivelul acestui joc”

Antrenorul Adrian Abrudean a fost extrem de afectat de eșecul echipei sale, cu atât mai mult cu cât s-a simțit nedreptățit de cavalerii fluierului. Iar echipa sa chiar merita mai mult din prima manșă cu sibienii, care acum au luat o serioasă opțiune pentru calificarea la cel de-al doilea baraj de promovare în Liga 2.

”Am început partida bine, a fost așa cum am anticipat, un joc echilibrat, dar, din păcate, un moment cheie a fost în acel minut în care Sabău, dintr-o poziție rarisimă, din 3 metri, dacă dădea gol cu capu… De fapt pe reluare și filmări se vede că mingea a intrat în poartă. Din păcate, scorul a rămas 0-0, iar în minutul următor am rămas în zece.

Din punctul meu de vedere, e impardonabil din partea arbitrului ca într-un meci de baraj să dea galben pentru o simulare, dacă a fost simulare, la centrul terenului. Din păcate, brigada de arbitri, nu o spun în nume de rău, nu s-a ridicat la nivelul acestui joc, nu a știut să gestioneze bine acele momente ale jocului.

Una peste alta, echipele și-au văzut de joc, ne-am pus probleme reciproc, nu îi acuz pe oaspeți de nimic, dar jocul a fost tranșat. Iar o echipă ca și adversara de astăzi a profitat de acest cadou primit. A fost suficient pentru ca balanța să se încline în favoarea lor. Îi felicit pe băieții mei pentru că nu e ușor să joci 70 de minute în inferioritate numerică, ne-am creat ocazii, am stat bine în teren, dar am luat două goluri foarte ușoare, care puteau fi evitate. Din păcate, nu am fost atenți la acele faze, adversarul a speculat acele momente. Am încercat până la final să revenim cu gol, nu am putut, am întâlnit totuși o echipă experimentată, o formație cu jucători de valoare, dar care, din punctul meu de vedere, nu ne-a surprins și nu și-au creat ocazii foarte mari. Au profitat de omul în plus, au ținut de minge, pentru noi era greu să gestionăm aceste momente. E greu să revii în inferioritate numerică împotriva unei formații bune. Băieții au încercat, s-au bătut pentru fiecare minge, nu le pot reproșa multe. Am atenționat la ședințele dinainte partidei că e important să nu avem eliminări, dar, din păcate, nu am putut să rezolvăm această problemă”, a declarat antrenorul Crișului la finalul primei manșe a barajului cu Șelimbăr.

Crișul nu depune armele, dar: ”Avem șanse mici”

Totuși, Crișul nu depune armele, mai ales că rezultatul nu e imposibil de întors.

„Vom încerca să pregătim meciul retur chiar dacă e greu. Avem șanse mici, nu dau pronosticuri, dar vom merge acolo să jucăm, să înscriem, să vedem ce reușim. Și în timpul campionatului am suferit când nu am reușit să înscriem din ocazile clare de gol, la astfel de meciuri dintr-o jumătate de ocazie trebuie să înscrii. Noi am făcut tot posiblul, dar nu am reușit să înscriem. Mi-era greu să îl scot pe Modan, având și om în minus, e un om important la faze fixe și jocul nu m-a pus în postura să îl introduc pe Velici. Dar, toți și-au făcut datoria, momentele psihologice au fost în defavoarea noastră și au înclinat balanța spre adversar”, mai consideră „Știli”.

Florin Maxim: ”Poate golul Crișului ne activa pe noi și câștigam cu 4-1”

Florin Maxim, antrenorul Viitorului Șelimbăr, și-a felicitat jucătorii pentru victorie, însă s-a abținut de la comentarii despre prestația brigăzii de arbitri.

”Noi știam că o să avem un meci dificil, cu o echipă care se organizează bine defensiv. Am avut începutul de joc mai greoi, am venit de la Sibiu, oboseala s-a acumulat și ea, noi am jucat cu același lot mereu. A intervenit și presiunea pe unii jucători tineri, mulți nu au arătat potențialul lor adevărat. Sunt fericit, am făcut un prim pas important în această dublă, ne-am atras spre noi 10 la sută, acum avem 60 la sută șanse, dar nu va fi ușor returul.

Nu comentez niciodată arbitrajul. Oricum, au stat bine în teren și în zece, e jocul lor. Rămânem să fim atenți fazele lor fixe și în retur, au executanți buni. Ne așteptam la o replică dură de la ei, despre arbitraj nu am ce să spun, așa a văzut arbitrul. Poate golul Crișului ne activa pe noi și câștigam cu 4-1, unii dintre jucătorii mei au început cu presiune. Avem un lot omogen, jucăm împreună de un an și jumătate, ei știu ce le cer și atunci când le vine șansa profită de ea. Pe Curtean sper să îl avem pentru meciul retur. Și echipe mari ratează mult într-un meci, depinde de forma de moment. Le spun jucătorilor că nu putem să înscriem la fiecare fază, că trebuie să absorbim și momentele de presiune la un moment dat. Noi așa ne-am structurat pregătirea, să fim bine la baraj, dar ce îți propui nu poate să rămână mereu așa, apar suspendări, accidentări…”, a punctat fostul fundaș stânga.

Returul partidei dintre Crișul Chișineu Chiș și Viitorul Șelimbăr va avea loc peste o săptămână, în 15 mai, pe terenul echipei sibiene, la Avrig, începând cu ora 17:30. Învingătoarea va întâlni în al doilea baraj, cel decisiv de promovare în Liga 2, câștigătoarea dintre Măgura Cisnădie și Șoimii Lipova, scor 2-1 în tur.

  • Crişul Chişineu Criş a terminat sezonul regular pe locul 2 în Seria 8 a Ligii 3, iar Șoimii Lipova a fost pe locul 1. Viitorul Șelimbăr a câștigat Seria a 7-a, iar Măgura Cisnădie s-a clasat pe locul 2.

TOATE REZULTATELE ÎNREGISTRATE ÎN MANȘA TUR A PRIMEI ETAPE A BARAJULUI DE PROMOVARE ÎN LIGA 2

CRIȘUL CHIȘINEU CRIȘ (2S8) – VIITORUL ȘELIMBĂR (1S7) 0-2

Andrei Roșu 56′, Bogdan Vișa 84′

Chișineu Criș: Rafael Zamfir – Andrei Haloș, Petru Sabău, Alexandru Nistor, Gabriel Siminic – Alin Pavel (cpt.)(Sebastian Budur 67′), Adrian Suslak (Liviu Busuioc 81′), Sebastian Susan – Daniel Clej (Ionel Mihuța 81′), Nicu Modan, Alin Ciornei
Rezerve neutilizate: Ionel Pășcălău – Alexandru Pătlăgică, Gelu Velici, Darius Cocriș
Antrenor: Adrian Abrudean
Eliminat: Alin Ciornei 22′ (cumul de cartonașe galbene)

Șelimbăr: Cosmin Vâtcă – George Monea, Ciprian Natea (Andrei Câmpean 78′), Bogdan Vișa (cpt.), Daniel Tătar (Sebastian Ignat 78′) – Claudiu Giura, Raul Drugă (Cătălin Tineiu 67′) – Alexandru Neacșa, Ioan Ciorlântă (Robert Moga 67′), Andrei Roșu – Adrian Cîrstean
Rezerve neutilizate: Tiberiu Matenciuc – Ruben Vecerdea, Andrei Pașca, George Badea, Alexandru Curtean
Antrenor: Florin Maxim

Stadion: Crişul (Chişineu Criş – Arad); Fără spectatori; Arbitru: Sorin Vadana (Cluj-Napoca); Asistenți: Doru Claudiu Lucaciu (Cluj-Napoca) și Marius Bălan (Dej); Rezervă: Narcis Bodocan (Cluj-Napoca); Observatori: Zaharia Ciev și Ionel Poclid (ambii din Timişoara).

Foto: Ciprian Petcuț / Sport Arad

https://liga2.prosport.ro/liga-3/zi-plina-cu-meciuri-de-baraj-pentru-promovarea-in-liga-2-mostistea-ulmu-steaua-se-joaca-de-la-ora-1130-ieri-s-a-disputat-prima-partida-19183362

https://liga2.prosport.ro/liga-4/frontiera-curtici-e-noua-regina-judeteana-a-aradului-dar-exista-cu-adevarat-intentii-de-promovare-in-orasul-de-la-granita-cu-ungaria-19183770

Călin MNERIE 09 May. 2021, 14:53 Liga 3
Pe aceeași temă