Președintele Combaterii Discriminării se implică în ”lupta” dintre Adrian Mititelu și Mihai Rotaru: ”Nu văd nicio justificare pentru introducerea clauzelor la stadionul Oblemenco!”

Daniel VLAD 03 Apr. 2020, 12:12 Liga 3
Președintele Combaterii Discriminării se implică în ”lupta” dintre Adrian Mititelu și Mihai Rotaru: ”Nu văd nicio justificare pentru introducerea clauzelor la stadionul Oblemenco!”

U Craiova 1948 SA, formația din Liga 3 pregătită de Eugen Trică și patronată de Adrian Mititelu, nu poate să joace pe stadionul „Ion Oblemenco”, chiar dacă finanțatorul liderului Seriei a 4-a s-a oferit public să achite în avans plata pe un an pentru disputarea meciurilor alb-albaștrilor pe arena din Bănie.

Consiliul Local Craiova a decis să îi acorde niște facilități actualei formații din Liga 1 a orașului, U Craiova, echipa lui Mihai Rotaru, cea care are exclusivitate pe arena ”Ion Oblemenco”, dar și la centrul de recuperare din Lunca Jiului.

Csaba Asztalos, președintele Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, a vorbit la RadioSport 1 despre ”FC U” și a mărturisit că instituția pe care o reprezintă poate să intervină oficial, ca să demareze o anchetă, doar dacă conducerea echipei lui Adrian Mititelu face o plângere.

Csaba Asztalos: „Știu ce orgoliu este la Craiova!”

Astalos a dezvăluit că doar judecătorul poate să intervină și să aibă ultimul cuvânt, dar asta doar în cazul în care dosarul este de descriminare, atunci îi va cere și Consiliului pe care îl reprezintă o informare consultativă.

„Orice limitare produsă trebuie să urmărească ceva. De ce au fost introduse acele clauze? Nu pot să indentific motivele, dar știu că este un orgoliu mare la Craiova. Însă, pentru mine nu este nicio justificare introducerea acestor clauze.

Conducerea clubului trebuie să atace în Instanță. Noi putem interveni doar dacă suntem sesizați printr-o plângere, iar apoi Instanța ne poate cere consultativ opinia despre problema respectivă. Dacă CSU ar retrograda în mod sigur se vor schimba criteriile de intrare pe Ion Oblemenco. Vă repet: Noi putem interveni ca să declanșăm procedurile doar dacă se va face o plângere, dar calea Instanței este cea mai scurtă cale”, a spus Asztolos.

U Craiova din Liga 1 joacă în play-off, pentru câștigarea campionatului, și se află pe locul 3, la egalitate cu FCSB, ambele cu 26 de puncte, în timp ce lider este CFR Cluj, cu 30 de puncte. U Craiova 1948 SA, din Liga 3, ocupă locul 1 în Seria a 4-a, cu 42 de puncte acumulate în 16 etape, având un avans de 13 puncte față de a doua clasată, Șoimii Lipova. Echipa lui Trică e ca și promovată în Liga 2.

 

Daniel VLAD 03 Apr. 2020, 12:12 Liga 3
Pe aceeași temă