Minaur Baia Mare așteaptă banii de la primărie! Ce sumă ar urma să primească din partea CL pentru 2024

Andrei PASCU 29 Feb. 2024, 17:38 Liga 3
Minaur Baia Mare așteaptă banii de la primărie! Ce sumă ar urma să primească din partea CL pentru 2024

Minaur Baia Mare nu va dispărea! Ultima clasată în Seria 10 din Liga 3 așteaptă banii de la autoritățile locale, iar primarul interimar al Municipiului Baia Mare, Doru Ioan Dăncuș, a anunțat că întreg clubul sportiv (format din mai multe secții, nu doar cea de fotbal) va primi 25 de milioane de lei la o eventuală rectificare bugetară în vară.

Echipa de fotbal nu își mai propune obiective mari din vara trecută, iar în stagiunea actuală dorește doar menținerea în Liga 3 și formarea unei echipe de viitor, pentru atacarea promovării în Liga 2 cel mai devreme în sezonul care va debuta în vara viitoare.

Minaur Baia Mare, ajutor financiar important din partea CL Baia Mare

Chiar dacă erau zvonuri locale conform cărora Minaur Baia Mare ar putea să se desființeze, Doru Ioan Dăncuș a dat asigurări că sportul va continua să fie o prioritate pentru municipiu. A declarat că vor fi alocați, pentru întreg clubul sportiv, 14 milioane de lei, iar, conform surselor Baia Mare Sport, echipa de fotbal va primi două milioane de lei din această sumă (aproximativ 400.000 de euro). Eventuala rectificare bugetară din vară ar putea crește bugetul total la 25 de milioane de lei.

Strategia maramureșenilor nu a fost prea bună după retrogradarea în Liga 3, iar ce au pus pe hârtie nu se răsfrânge asupra evoluțiilor din Seria 10 a Ligii 3. E ultima Minaur Baia Mare după 15 runde, cu numai 10 puncte (două victorii, patru egaluri și nouă eșecuri, cu 16 goluri marcate și 28 primite).

Cu toate acestea, CL Baia Mare va continua să finanțeze și echipa de fotbal și să îi ofere sprijin financiar destul de important pentru momentele prin care trece.

Oricât de mult ne dorim, nu putem să facem mai mult. Toți am dori să finanțăm mai mult emblema orașului nostru, Minaur. Să dăm mai mulți bani pentru anumite servicii, investiții în zona educațională, pentru cultură, sport, culte religioase și alte domenii importante pentru comunitate.

Realitatea este că suntem strâmtorați. Trebuie să ne axăm pe serviciile publice vitale pentru băimăreni, care au un impact major în calitatea vieții cetățenilor: infrastructura de drumuri, salubrizare, iluminat public, servicii sociale și subvenții pentru instituțiile și serviciile subordonate.

Nu putem să ne asumăm investiții care să includă proiecte pe care nu le putem realiza. Sunt porcăit public pentru că nu îmi asum să finanțez mai mult entități care nu sunt dispuse să facă reforma necesară. Care stau cu mâna întinsă la Consiliul Local pentru a primi finanțare. Oameni care țin de scaun, dar care se angajează în diverse cheltuieli din banul public care nu au nici aprobarea Consiliului de Administrație, nici a Consiliului Local.

Am pus la dispoziția aleșilor locali raportul de audit de la Minaur. Nimeni nu dorește distrugerea sportului din Baia Mare, mai ales a handbalului! Sunt momente în care trebuie să luăm, însă, niște decizii.

Consiliul Local cunoaște bine situația de la Minaur. Am fost toți de acord că aici lucrurile nu funcționează corect, asumat, transparent. Nu se merge spre credibilizarea clubului, nici spre eficientizare. Minaur a fost în ultimii ani un sac fără fund, fără cheltuieli asumate, fără bază legală. Așa cum reiese din raportul de audit. Până nu se schimbă acolo lucrurile, să fie transparenți, credibili, nu o să funcționeze cum ne dorim cu toții.

În bugetul adoptat am alocat sumele necesare astfel încât să putem să reducem decalajul dintre salarii, plata salariului la zi cu lunile întârziere. Facem asta deja din luna decembrie 2023. Prin bugetul aprobat astăzi, CS Minaur are momentan 14 milioane de lei. Acești bani ar trebui să fie mai mult decât suficienți, dacă se drămuiesc corect. La rectificare, cel târziu în vară, vom suplimenta. Estimez un buget total de 25 de milioane de lei în acest an pentru Minaur.

Nu putem lua bani de la reabilitarea drumurilor, iluminat, servicii sociale, să le canalizăm la echipe care nu respectă banul public! Acest club trebuie să fie așezat pe niște piloni serioși, care să vizeze obținerea performanțelor în concordanță cu bugetul pe care putem să-l alocăm.

Cei care ar trebui să fie azi manageri performanți, ar fi trebuit să vină cu o infuzie de capital extern. Să vină lângă Autoritatea locală să susțină sportul, nu să stea cu mâna întinsă și să facă presiuni prin diverse medii!, a transmis primarul interimar al Municipiului Baia Mare, conform sursei citate.

Florin Achim a adus la Minaur Baia Mare 12 jucători și a renunțat la 13

Din această iarnă, Minaur Baia Mare a numit un nou team manager. Născut la Baia Mare, Florin Achim, în vârstă de doar 32 de ani, a fost prezentat de formația maramureșeană în luna ianuarie.

Florin Achim și-a luat angajamentul să facă tot ce poate pentru a salva Minaur de la retrogradare, spunând, la întrebarea unui reporter prezent la conferința de presă, că va pleca dacă nu va îndeplini obiectivul

Team managerul a făcut, așa cum a promis, câteva achiziții pentru a salva echipa de la retrogradare. Au venit 12 jucători, Balazs Csiszer (fundaș dreapta, ex FK Miercurea Ciuc), Darius Mureșan (fundaș stânga, ex Minerul Ocna Dej), Raphael Stănescu (mijlocaș central, ex CSM Slatina), Adrian Șter (atacant, ex CSM Olimpia Satu Mare), Răzvan Lazăr (mijlocaș, ex CSM Olimpia Satu Mare), Paul Batin (atacant, ex Victoria Carei), Răzvan Tincu (fundaș, ex Poli Iași), Marco Toma (mijlocaș, ex CSM Sighetu Marmației), Darius Dobrean (mijlocaș, ex Jiul Petroșani), Bogdan Pop (atacant, ex Minerul Ocna), Remus Bratu (fundaș) și Raul Vitan (mijlocaș, ex Minerul Ocna Dej).

În același timp, au plecat 13 jucători de la Minaur Baia Mare.

Minaur Baia Mare ocupă ultima poziție în Seria 10 a Ligii 3

Minaur Baia Mare este ultima după 15 runde, la început de an, cu numai 10 puncte (două victorii, patru egaluri și nouă eșecuri, cu 16 goluri marcate și 28 primite). E la trei lungimi de locul 9, SC Olimpia MCMXXI Satu Mare și la cinci de clasata pe locul 8, Sănătatea Cluj, ultima poziție care asigură matematic menținerea în Liga 3. Sunt doar cinci puncte diferență, cu 13 etape rămase până la finalul sezonului, deci deloc greu de recuperat și depășit.

În etapa a 15-a din Liga 3, Minaur Baia Mare a întâlnit, pe teren advers, Minerul Ocna Dej, locul 7, 17 puncte, cu care a remizat, scor 1-1. În runda următoare, prima din 2024, Minaur va juca pe teren propriu cu liderul SCM Zalău.

Foto: Minaur Baia Mare

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-slatina-achizitie-din-liga-3-19301118

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-victorie-intr-un-meci-amical-cu-vointa-lupac-19301079

https://liga2.prosport.ro/liga-3/enrichi-finica-a-semnat-cu-stiinta-miroslava-19301037

https://liga2.prosport.ro/special/ciprian-petre-conducator-de-scoala-de-fotbal-19300942

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ceahlaul-a-jucat-un-amical-cu-fc-bacau-19300892

Andrei PASCU 29 Feb. 2024, 17:38 Liga 3
Pe aceeași temă