Lui Gabriel Mangalagiu i se pare normală varianta propusă de FRF pentru ”înghețarea” Ligii 3 și determinarea promovatelor: ”Nu se poate plânge nimeni. Este foarte bine şi să se dea baraje.” Echipa din Dăești va avea stadionul renovat când va reveni din ”vacanță”

Adrian MUJEA 09 May. 2020, 15:21 Liga 3

Antrenorul echipei Viitorul Dăeşti (locul 11 în Seria 4), Gabriel Mangalalgiu, a anticipat planul FRF pentru Liga 3, ca acolo unde lupta pentru promovare în Liga 2 este strânsă, mai mică sau egală cu trei puncte, să se ajungă la un baraj de departajare. Este cazul în Seriile 2, 3 și 5, în timp ce Aerostar Bacău (S1) și U Craiova 1948 SA (S4) erau detașate și vor promova direct.

Mangalagiu speră ca, în sezonul viitor, seriile să fie reorganizate mai judicios. În acest sezon, ambele echipe vâlcene, Viitorul Dăeşti şi Flacăra Horezu, au fost repartizate în Seria 4, de Vest, în care au fost obligate să facă drumuri foarte lungi spre Timişoara sau Arad.

”Ce s-a hotărât la Liga a 3-a mi se pare o decizie normală pentru situaţia actuală. Cred că nu se poate plânge nimeni. Este foarte bine şi să se dea baraje între echipele apropiate ca puncte, care vizează promovarea. Este important să avem o dată clară a începerii viitorului campionat, asta ne va orienta asupra pregătirii, mai ales după această pauză foarte lungă. Sper să se reorganizeze seriile şi distanţele să nu mai fie aşa mari, deşi cheltuielile nu trebuie să fie pe primul plan, când pleci la un drum, trebuie să fii în stare să duci la final competiţia”, spune Gabriel Mangalagiu pentru Liga2.ro.

Fostul atacant al Chimiei îşi monitorizează jucătorii prin intermediul unei aplicaţii instalată pe telefon. „Toţi jucătorii şi-au instalat pe telefon aplicaţia Strava. Prin intermediul ei, la finalul fiecărei zile, putem vedea ce distanţă a alergat fiecare jucător şi ce timpi a realizat. Băieţii abia aşteaptă să reîncepem pregătirea, ei au mai făcut individual, dar e greu să te antrenezi singur, fotbalul este sport de echipă şi implică mai multe persoane. Dacă autorităţile ne vor permite, vom mai face antrenamente de menţinere, asta dacă va fi permis cu grupuri mai mari, nu cu trei-patru jucători”, a spus Gabriel Managalagiu.

Renovări la Fedeleşoiu

Profitând de întreruperea campionatului, primăria Dăeşti a renovat stadionul de la Fedeleşoiu, acolo unde echipa Viitorul îşi dispută jocurile de acasă în Liga 3. Astfel, vestiarele au fost igienizate şi văruite în alb-albastru, terenul a fost cilindrat şi însămânţat în zonele unde lipsea iarbă, iar drenajul a fost refăcut. De asemenea, s-a turnat ciment de la accesul de la vestiare la teren.

În plus, prin fonduri europene, până în toamnă va fi gata un nou stadion în comună, la Valea Albă. Noul stadion va fi standarde europene, cu vestiare moderne, nocturnă, duşuri şi chiar un loc de joacă pentru copii. Din sezonul viitor, echipa unde vedetă este Florin Costea se va antrena la Valea Albă şi va disputa doar jocurile oficiale la Fedeleşoiu.

Adrian MUJEA 09 May. 2020, 15:21 Liga 3
Pe aceeași temă