În „C” după un secol

14 Jul. 2009, 12:41

Orășelul timișean cunoscut pentru cramele sale are și un club sportiv de soi, vechi de peste nouă decenii.

Înființată în anul 1917, echipa de fotbal a Recașului a evoluat până acum doar la nivel de județ. După dezamăgirea barajului pierdut în 1998, gruparea de tradiție a fost la un pas de colaps. Câțiva oameni sufletiști însă au continuat munca, apoi la club a venit ca finanțator Ioan Miculaș. „Când am ajuns aici, doream să schimb culorile în roșu-albastru, dar nu am fost «lăsat» de oamenii de aici, alb și verde fiind culorile tradiționale ale clubului, specificul local, culoarea frunzei de vie”, spune zâmbind Miculaș.

Acum doi ani la echipă a fost adus Cosmin Petruescu, cel mai tânăr antrenor din liga secundă pe când era la Auxerre Lugoj în anul 2005. Împreună cu acesta au venit și jucătorii care au obținut promovarea, iar unii dintre ei se confruntă acum cu problema joburilor de zi. De la agenți de vânzări, distribuitori sau chiar ingineri economiști, fotbaliștii vor fi nevoiți să acorde mai mult timp antrenamentelor. Mircea Șchiopu, golgheterul echipei, și-a mai trecut în cont o realizare, ajungând în finala turneului Pepsi Footvolley de la Mamaia.

Antrenamente în nocturnă

Performanța promovării a fost sărbătorită cu mult vin și nici primăria nu a rămas indiferentă, premiind jucătorii cu câte 1.500 de lei fiecare. Baza sportivă este și ea în renovare prin intermediul unui fond european, iar conducătorii au cerut sprijinul proprietarului unui teren de golf din vecinătat

14 Jul. 2009, 12:41
Pe aceeași temă