Geta Onu mută la Tribunalul de Arbitraj Sportiv cazul ACU Arad – FC Bihor

25 Aug. 2009, 14:33 Liga 3
Geta Onu mută la Tribunalul de Arbitraj Sportiv** cazul ACU Arad - FC Bihor

 

Federația Română de fotbal a anunțat oficial, în cursul zilei de marți, decizia Comisiei de Recurs vizavi de memoriul depus de clubul ACU Vasile Goldiș Arad, ca urmare a faptului că echipa arădeană a fost retrimisă în Liga a III-a, cu o zi înainte de startul eșalonului secund. „Comisia de Recurs a Federației Române de Fotbal respinge ca nefondat recursul clubului ACU Vasile Goldiș Arad, făcut împotriva deciziei Comisiei de Disciplină din 14 august și menține în totalitate această hotărâre” – se arată în comunicat. Clubul ACU Arad are drept de recurs la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în termen de 21 de zile.

 

„Membrii comisiilor s-au luat după un rechizitoriu, care nu e dovadă de vinovăție. Asta o va stabili instanța, numai că eu n-am legătură cu cazul, n-am vorbit cu nimeni din conducerea celor de la FC Bihor sau cu jucătorii", a declarat Geta Onu.

Conform președintelui suspendat al ACU Vasile Goldiș, clubul arădean va apela la ultima cale de atac, urmând să depună un memoriu la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. „Mergem la TAS cu cazul nostru. Nici nu mă așteptam ca memoriul nostru să fie soluționat favorabil de către Comisia de Recurs, pentru că nu a dat niciodată o soluție împotriva Comisiei de Disciplină. Am respectat însă procedura și am apelat la Comisia de Recurs, pentru că altfel nu aveam cum să depunem actele la TAS”, explică Geta Onu.

Oficialul grupării arădene susține că retrogradarea ACU Arad în Liga a III-a și sancțiunile dictate de cele două comisii ale FRF împotriva sa – suspendare doi ani cu interdicție pe stadioane și amendă de 100.000 de lei – au fost luate fără o bază legală.

 

„Motivarea este de tot hazul, iar juristul care a făcut regulamentul a făcut facultatea 3 în 1, ca și Arielul. 3 în 1 a fost și sancțiunea dictată împotriva noastră (retrogradare, suspendarea mea și amendă), dar nu o să rămână așa. Am fost încadrați la articolul 60, dar nu s-a ținut cont că persoana care oferă sau promite avantaje nu sunt eu, ci altcineva. Sorin Cigan nu are nici o legătură cu clubul ACU și nu se poate aplica regulamentul pe el, ca cetățean simplu, dar s-a aplicat pe mine, care nu am nici o legătură cu meciul ACU – FC Bihor. N-am vorbit cu conducerea orădeană, n-am vorbit cu jucătorii, n-am avut nici un amestec și totuși eu am fost sancționată și prin mine clubul. Dacă eu promiteam bani celor de la Bihor și se demonstra asta, da, sancțiunea era corectă și regulamentară. Membrii comisiilor s-au luat însă după un rechizitoriu care sub aspect penal nu are nici o legătură cu cazul nostru. E un rechizitoriu, nu o dovadă de vinovăție, asta rămâne să o demonstreze instanța. Din punct de vedere sportiv, la meciul ACU – Bihor nu s-a întâmplat nimic, în rapoartele de observare, după care ar trebui să se ghideze comisiile, nu scrie nimic”, declară Geta Onu.

 

Ea susține că nu există comparație între cazul FC Argeș, echipă retrogradată în baza articolului 60, și ACU Arad: „La FC Argeș, Penescu era președintele clubului, deci o persoană oficială. La noi, Cigan era un simplu cetățean, fără legătură oficială sau nefoficială cu clubul”.

 

E convinsă la TAS va face dreptate
Geta Onu este convinsă că Tribunalul de Arbitraj Sportiv la care va apela va trece peste deciziile Comisiei de Disciplină și celei de Recurs. ACU Arad nu mai speră în readucerea echipei în Liga a II-a, ceea ce este imposibil, ci în repararea imaginii clubului și obținerea unor daune morale și materiale pentru președinte și club. „Vă asigur că vom câștiga la TAS, iar pentru modul pervers în care au judecat comisiile din țară, daunele pe care le vom solicita vor fi mari”, a încheiat Geta Onu.

 

Articol scris de: Sebastian Șiclovan

25 Aug. 2009, 14:33 Liga 3
Pe aceeași temă