Echipa lui Bănel Nicoliță va relua campionatul cu mai puține puncte în clasament. Motivul pentru care a fost depunctată

Marius ANGHEL 15 Feb. 2021, 19:08 Liga 3
Echipa lui Bănel Nicoliță va relua campionatul cu mai puține puncte în clasament. Motivul pentru care a fost depunctată

CS Făurei, echipa manageriată de Bănel Nicoliță (36 de ani), unde fostul internațional încă activează ca jucător alături doi frați de-ai săi, va începe partea a doua a sezonului cu puncte în minus față de cum a intrat în vacanță anul trecut.

Dacă după zece meciuri disputate în prima parte a sezonului echipa din Făurei reușise să adune doar 7 puncte, în urma unei victorii, a patru egaluri și a cinci înfrângeri, anul 2021 o găsește cu mai puțin puncte în clasament, 5 la număr.

CS Făurei, sancționată cu două puncte și rămasă fără posibilitatea de a transfera sau legitima jucători

Din cauza unui litigiu pe care îl avea de un an de zile cu Dacia Unirea Brăila, Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis în ședința din 13 ianuarie să sancționeze clubul unde manager este Bănel Nicoliță cu 2 puncte în clasament, cât și cu interdicția de a transfera și/sau legitima jucători.

”În baza art. 85 din RD coroborat cu art. 24 lit. C pct. 1 lit. b din Regulamentul privind Statutul și Transferul Jucătorilor de Fotbal sancționarea CS Făurei cu interzicerea dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și scăderea de puncte asupra celor acumulate în campionat de echipa de categoria cea mai ridicată – depunctare 2 puncte pentru perioada 23.12.2020 – 06.01.2021.
Comisia a acordat termen în data de 27.01.2021, ora 15.00, dată la care clubul debitor să prezinte dovada plății față de creditorul ACS Dacia Unirea Brăila pentru a evita în continuare depunctarea”, a fost decizia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

Echipa lui Nicoliță a scăpat de interdicția la transferuri sau legitimări de jucători

Ulterior, până la ședința din 27 ianuarie, Făureiul și-a achitat datoria din litigiul cu Dacia Unirea, iar Comisia de Disciplină și Etică a FRF a decis să-i ridice interdicția de a transfera și/sau legitima jucători, însă i-a menținut-o pe cea cu punctele scăzute.

”Comisia a dispus încetarea executării și închiderea dosarului ca urmare a achitării debitului de către debitorul CS Făurei față de creditorul ACS Dacia Unirea Brăila.
Comisia a dispus ridicarea măsurii interzicerii dreptului de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar și menținerea măsurilor sancțiunilor aplicate asupra clubului debitor la termenele din 16.01.2020 și 13.01.2021 respectiv penalitatea de 3000 lei și depunctare 2 puncte”, a fost decizia comisiei.

Dacia Unirea Brăila a reclamat CS Făurei la FRF și în alt caz, astfel că litigiile dintre cele două cluburi nu s-au încheiat.

CS Făurei a picat o poziție în clasament și e la egalitate cu ultima clasată

Astfel, rămasă fără două dintre cele 7 puncte acumulate în 10 meciuri, CS Făurei a picat o poziție în clasamentul Seria a 2-a a Ligii 3, de pe 8 pe 9, acum fiind la egalitate cu ultima clasată, Sportul Chiscani, o altă echipă din județul Brăila prezentă în acest eșalon.

În schimb, gălățenii de la Avântul Valea Mărului, care au 7 puncte, au profitat de această situație și au urcat un loc, de pe 9 pe 8, fiind acum sub CSM Bacău (10 puncte). Lider în această serie este Dacia Unirea Brăila, cu 22 de puncte, la egalitate cu SC Oțelul Galați, care are un golaveraj mai slab.

În prima etapă programată în 2021 în Liga 3, a 11-a a sezonului, care are loc în jurul datei de 13 martie, CS Făurei trebuie să joace pe teren propriu cu Sporting Liești (locul 6, 16 puncte). Liderul Dacia Unirea Brăila urmează să joace în deplasare la Avântul Valea Mărului.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-bumbescu-vorbeste-despre-salariile-de-la-steaua-ca-sa-iei-jucatori-de-liga-1-trebuie-sa-platesti-bine-care-este-cel-mai-mare-contract-din-lotul-echipei-lider-in-liga-3-19169700

https://liga2.prosport.ro/liga-3/acs-poli-s-a-reunit-la-limita-subzistentei-clubul-timisorean-a-primit-interdictie-de-transferuri-de-la-fifa-silviu-balace-nu-dezarmam-facem-tot-ce-putem-face-19169693

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tutul-pentru-promovare-dacia-unirea-braila-l-a-transferat-pe-raphael-stanescu-fost-la-dinamo-sau-farul-mijlocasul-are-doua-trofee-in-palmares-cupa-romaniei-si-supercupa-romaniei-19167196

Marius ANGHEL 15 Feb. 2021, 19:08 Liga 3
Pe aceeași temă