Dunărea Călărași se pregătește de sezonul următor al Ligii 3. Noul antrenor a făcut șase achiziții

Andrei PASCU 01 Aug. 2024, 19:09 Liga 3
Dunărea Călărași se pregătește de sezonul următor al Ligii 3. Noul antrenor a făcut șase achiziții

Dunărea Călărași face achiziții pentru noul sezon al Ligii 3, iar până acum a anunțat șase jucători noi, după ce l-a prezentat în poziția de antrenor principal pe Mircea Ștefan. Acesta a fost ”secundul” echipei Metalul Buzău campionatul trecut, dar a părăsit-o după promovarea în Liga 2.

Printre cei achiziționați de clubul din Călărași se numără și un fotbalist care s-a aflat în lotul Unirii Slobozia, promovată în prima divizie, dar și în lotul unei nou-promovate în Liga 2 în stagiunea trecută, la CS Afumați.

Dunărea Călărași are șase noi jucători în lot

L-a Dunărea Călărași au venit Rareș Toader (mijlocaș, 22 de ani, ex Înainte Modelu), Denis Milotin (mijlocaș, 18 ani, ex Unirea Slobozia, foto articol), Marian Tudor, Codruț Anghel (extremă, 30 de ani, ex CSU Alba Iulia), Cosmin Raduț (portar, 28 de ani, ex Dunărea Ciocănești), Marian Obedeanu (mijlocaș, 23 de ani, ex CS Afumați), după cum a transmis clubul pe pagina de Facebook.

În altă ordine de idei, au prelungit contracte și câțiva dintre jucătorii din stagiunea trecută, dar au fost promovați și câțiva tineri de la centrul de copii și juniori. Au fost convinși să rămână și să accepte acorduri noi Bogdan Vișan (fundaș, 22 de ani), Alexandru Costache (portar, 24 de ani), Nwankwo Jude (22 de ani), Robert Andreescu (fundaș lateral, 23 de ani).

Dunărea Călărași, amicalele verii

Dunărea Călărași s-a reunit pe 10 iulie, iar până acum a disputat și primele meciuri amicale sub comanda antrenorului Mircea Ștefan. Primul a fost cu Dunărea Călărași U19, dar clubul din Liga 3 nu a comunicat rezultatul întâlnirii.

Apoi, au urmat alte două întâlniri de verificare, cu Zarea Cuza Vodă (scor 6-1) și cu Gloria Băneasa (scor 1-3). Până la startul Ligii 3, Dunărea Călărași le va mai întâlni pe Sporting Liești (17 august) și Dunărea Giurgiu (24 august).

”Ultima dată am fost antrenor la Metalul Buzău, cu care am reușit o performanță, să zic așa, pentru acel club. Pentru prima dată a promovat în Liga a 2-a, în istoria de 80 de ani a clubului! Anterior am mai antrenat la Liga a 3-a, la CSM Fetești.

Am plecat de aici, de la grupe de copii și juniori, și am luat-o treptat, până la echipa mare. Nu am ars etapele, am mers cu licențele exact cum trebuie, de la licența B până la licența A, și, în sfârșit, sunt în fața dumneavoastră, acasă.

Am făcut o evaluare a echipei, în urma meciurilor pe care le-am văzut filmate. Din păcate, după evaluare, la unii jucători am renunțat din anumite motive, că așa e la fotbal. Vom face transferuri, pentru că avem nevoie de jucători și de un plus de valoare. Ne vom axa foarte mult pe jucătorii under din curtea clubului, nu vrem să aducem din alte părți, pentru că și noi, la Călărași, putem să creștem copii care să joace pentru acest club. Avem o strategie în privința transferurilor, am luat deja legătura cu unii dintre jucători.

Sunt și jucătorii de Liga a 2-a, și jucători de Liga a 3-a. Noi încercăm să ne acoperim cât mai bine posturile, vrem jucători în primul rând de caracter”, spunea antrenorul Mircea Ștefan în momentul prezentării la Dunărea Călărași.

Foto: Dunărea Călărași

Andrei PASCU 01 Aug. 2024, 19:09 Liga 3
Pe aceeași temă