Dorin Toma a reziliat contractul cu Sticla Arieșul Turda! UPDATE: Reacția antrenorului pentru Liga2.ro: ”Nu am fost dat afară, așa am hotărât eu după ce președintele a anunțat că pleacă”

Andrei PASCU 19 Apr. 2022, 16:10 Liga 3
Dorin Toma a reziliat contractul cu Sticla Arieșul Turda! UPDATE: Reacția antrenorului pentru Liga2.ro: ”Nu am fost dat afară, așa am hotărât eu după ce președintele a anunțat că pleacă”

UPDATE: Dorin Toma a discutat cu Liga2.ro despre modul în care s-a produs despărțirea de Sticla Arieșul Turda. Deși inițial s-a crezut că a fost dat afară, antrenorul a plecat ca urmare a unei decizii luate de președintele clubului, Florin Potora, care a hotărât să renunțe.

Astfel, apoi a avut loc o discuție între Potora și Dorin Toma, antrenorul decizând să părăsească și el echipa, considerând că așa e normal să procedeze chiar dacă fusese numit director tehnic recent. Contractul cu Sticla Arieșul Turda a fost încheiat pe cale amiabilă, iar alături de cei doi a părăsit echipa și Florin Pampea, ”principal” înainte de venirea lui Toma.

Am fost sunat de Florin Potora și m-a rugat să vin să îl ajut din poziția de antrenor-director tehnic. Am venit la rugămintea dânsului și am plecat la fel, după ce el a zis că nu mai continuă cu clubul. Ne-am înțeles pe cale amiabilă, a plecat dânsul, am plecat eu și a plecat și Florin Pampea. Nu am fost dat afară, a fost o discuție a mea cu Florin. Mi-a spus că nu mai e președinte și m-a întrebat ce fac dacă el pleacă.

I-am spus să ne înțelegem amiabil cu clubul și plecăm. Eu am venit cu el, a plecat el, am plecat și eu. Dacă el nu a mai rămas, ok, am decis să plec și eu”, a spus Dorin Toma în dialogul cu Liga2.ro.


Știrea inițială

E zarvă mare în Liga 3, la Sticla Arieșul Turda, ultima clasată în play-out-ul Seriei 9. Nici Dorin Toma nu a avut viață lungă în funcția de director tehnic în acte, antrenor în realitate, fiind înlocuit după numai două jocuri din grupa pentru evitarea retrogradării.

Dorin Toma a fost dat afară de la Sticla Arieșul Turda!

Pentru că a pregătit deja două echipe în acest sezon (Poli Timișoara și SCM Zalău), Dorin Toma a fost numit în funcția de director tehnic în acte la Sticla Arieșul Turda, dar în realitate a gestionat antrenamentele. A fost prezentat la începutul acestei luni, însă s-a decis rezilierea cu el din cauza rezultatelor nu foarte bune. De altfel, Sticla Arieșul Turda nu era ultima când a preluat Toma echipa, astfel că acesta a fost un motiv în plus să fie îndepărtat.

Sticla Arieșul Turda a luat o decizie cel puțin surprinzătoare acum, potrivit Turda News, noul ”principal” al echipei fiind Artur Podar, nimeni altul decât antrenorul cu care s-a și început sezonul, dar care după primele etape a fost înlocuit cu ”secundul” său, Florin Pampea.

Artur Podar, numit antrenor și președinte la Sticla Arieșul Turda

Interesant este faptul că Artur Podar (foto articol) nu va îndeplini doar funcția de antrenor principal, ci va fi, atenție, și președintele clubului! Decizia a fost luată de autoritățile locale, luni seară (18 aprilie) având loc o ședință de urgență la Primăria Turda.

Sticla Arieșul Turda, buget de 243.000 de euro de la autoritățile locale!

De ce a luat primăria această hotărâre? Motivul e unul cât se poate  de simplu. Se dorește cu orice preț salvarea de la retrogradare, pentru că altfel s-ar pune o pată urâtă pe autorități, care virează sume importante în conturile clubului. În ciuda rezultatelor modeste ale echipei, se ”mănâncă” bani importanți cu Sticla Arieșul Turda.

Conform sursei de mai sus, Turda News, clubul de fotbal primește 1.2 milioane de lei pe an (aproximativ 243.000 de euro) din bani publici! O sumă uriașă, în condițiile în care echipa riscă să pice în Liga 4.

Mai simplu, Sticla Arieșul Turda are, lunar, 20.000 de euro de cheltuit.

Sticla Arieșul Turda, ultima în play-out-ul Seriei 9 al Ligii 3

Sticla Arieșul Turda e pe locul 6, ultimul, în play-out-ul Seriei 9 din Liga 3, cu numai 15 puncte. E la egalitate cu locul 5, Unirea Alba Iulia, și are un minus de șase puncte în raport cu locul 4, Avântul Reghin.

În etapa a 3-a a play-out-ului, Sticla Arieșul Turda a cedat pe teren propriu, cu Avântul Reghin, scor 0-2.

Play-out-ul a fost început rău de Sticla Arieșul Turda, cu un eșec rușinos în fața Sănătății Cluj, scor 3-6, după care încă o înfrângere în runda a 2-a, 2-3 cu Unirea Alba Iulia.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/tiberiu-balan-antrenor-cu-ambitii-mari-vrea-promovarea-in-liga-2-dupa-ce-a-preluat-somesul-dej-am-venit-cu-speranta-voi-da-totul-vreau-sa-mi-expun-modul-de-munca-19227953

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-3-de-play-off-si-play-out-19227384

https://liga2.prosport.ro/liga-3/arogante-de-campioana-cfr-joaca-in-liga-3-la-satelit-cu-fotbalisti-de-peste-2-milioane-de-euro-dan-petrescu-asa-e-si-la-real-madrid-19227588

https://liga2.prosport.ro/liga-3/21-numar-cu-ghinion-pentru-progresul-spartac-s-a-rupt-seria-invincibilitatii-si-a-inregistrat-primul-esec-din-liga-3-andrei-erimia-analiza-infrangerii-cu-rapid-2-terenul-era-mai-apropiat-19227484

 

 

 

Andrei PASCU 19 Apr. 2022, 16:10 Liga 3
Pe aceeași temă