CSM Reșița se pregătește pe toate planurile de promovarea în Liga 2. Dan Alexa, analiza barajului și situația viitoarelor lucrări de la stadion: ”Vor costa aproximativ 12 milioane de euro”

Răzvan STÎNGĂ 27 Apr. 2022, 18:13 Liga 3
CSM Reșița se pregătește pe toate planurile de promovarea în Liga 2. Dan Alexa, analiza barajului și situația viitoarelor lucrări de la stadion: ”Vor costa aproximativ 12 milioane de euro”

CSM Reșița e gata să atace ultima parte a sezonului de Liga 3, pentru promovarea în Liga 2. E pe primul loc în Seria 7, pe care cel mai probabil o va și câștiga, după care va intra în focul partidelor de baraj, moment în care va da și peste echipe pe care nu le-a întâlnit în acest campionat.

Dan Alexa e pregătit să o ducă pe CSM Reșița în Liga 2: ”Suntem în target, avem doar trei egaluri”

Dan Alexa, antrenorul reșițenilor, este gata de a patra promovare, până acum contribuind la ducerea a trei echipe din Liga 2 în Liga 1, ACS Poli Timișoara, Rapid și Dunărea Călărași. Proiectul îl face să spere cu șanse mari la îndeplinirea obiectivului, mai ales că formația din Reșița are un buget important, mult peste media din Liga 3, dar și un lot solid, cu fotbaliști cu experiență.

Alexa a făcut analiza ultimelor runde din play-off-ul Ligii 3, dar și ce va urma apoi, în barajul de promovare. Un lucru e cert, nu se ia în calcul altceva decât prezența în Liga 2 în sezonul care vine.

Avem 11 puncte față de locul 2 și 23 de locul 3. Suntem la baraj sută la sută. Dar, la Liga 3, știi cum e, mai sunt două meciuri de baraj… . Poți să câștigi toate jocurile în play-off și să nu promovezi. După play-off, se joacă cu echipe din altă serie, sunt două partide dificile. Suntem în target, avem doar trei egaluri în acest sezon, dar trebuie să fim foarte atenți până la final. E mai greu să ajungi în Liga 2 decât în Liga 1. Crede-mă, știu ce zic!

Pentru mine ar fi a patra promovare, după ce am dus ACS Poli Timișoara, Rapid și Dunărea Călărași în Liga 1. A fost multă muncă acolo, dar vreau să o reușesc și pe a patra. Targetul la Reșița e să promovăm în Liga 2 și apoi să încercăm să ajungem în Liga 1. Sper să și putem. Adică lucrurile care au mers până acum, să meargă și în sezonul viitor.

Am reușit să strângem jucători cu experiență la Reșița. Aceasta a fost una dintre condiții, când am acceptat oferta de la Reșița, să pot să aduce ce jucători mi-am dorit.  Am ales mulți fotbaliști cu care am lucrat, le cunosc potențialul, știu ce fel de caractere au. Până acum nu m-am înșelat, avem o echipă bună. Cred că avem cele mai multe puncte dintre echipele din Liga 3, la egalitate cu Hunedoara, dar avem avantaj la golaveraj”, a spus Dan Alexa la Pro Arena.

Dan Alexa, informații despre lucrările stadionului de la Reșița: ”Vor costa aproximativ 12 milioane de euro”

Dan Alexa a dat ceva informații despre proiectul de la CSM Reșița, care se va dezvolta și cu un stadion modern. Chiar dacă nu e vorba, în esență, de o nouă construcție, se dorește o îmbunătățire a condițiilor arenei din Valea Domanului, care va face ca prezența fanilor în tribune să fie una mai importantă. Lucrările ar putea începe, de ce nu, încă din acest an.

Se vorbește mult și de noul stadion, care va costa aproximativ 12 milioane de euro. Nu se face un stadion de la zero, se modifică și se modernizează cel actual. Se ridică tribunele, se adaugă multe facilități moderne. Am înțeles că e deja aprobat, e în stadiul final, s-a intrat în linie dreaptă înainte de demararea lucrărilor”, a mai spus Dan Alexa.

Pentru modernizarea arenei din Reșița e nevoie și de promovarea în Liga 2

Stadionul ”Mircea Chivu” din Reșița este de mai mult timp în planurile autorităților publice pentru a fi modernizat. Dorința este menținută și s-au făcut pași înainte, doar că primarul Ioan Popa a ridicat mai multe probleme în ceea ce privește discuțiile cu Compania Națională de Investiții.

Municipalitatea a trebuit să actualizeze studiul de fezabilitate, întrucât a trecut mai bine de jumătate de an de când a fost trimisă documentația. Un alt argument care poate duce la efectuarea lucrărilor cât mai curând este legat de echipa CSM Reșița.

Sper să promovăm cu echipa de fotbal în Liga 2. Eu le-am creat toate condițiile posibile, nu mi se poate reproșa ca municipalitate absolut nimic. Sper să se întâmple asta. Ținem legătura cu Compania Națională de Investiții. Trebuie să actualizăm studiul de fezabilitate la noul stadion, pentru că au trecut șase luni de când am depus documentația.

Încercăm să facem un stadion nou în Valea Domanului. Adevărat este că nici nu poți să ceri un stadion nou când tu ești în liga a treia. Trebuie să dovedești că îți vin oamenii la stadion și asta se va întâmpla în Liga 2”, spunea primarul Reșiței în februarie.

CSM Reșița, imbatabilă în acest sezon de Liga 3

CSM Reșița e imbatabilă în Seria 7 a Ligii a 3-a, având, după 18 etape din sezonul regular și în patru runde din play-off, 19 victorii și trei egaluri (60 de puncte). Sub ea se află CSM Deva, cu 49 de puncte. E adevărat că reșițenii erau mari favoriți încă de la începutul campionatului, ținând cont de mutările importante făcute în vară.

În lotul lui Dan Alexa se găsesc jucători importanți, precum Ștefan Bărboianu, Ionuț Cioinac, Amir Jorza, Călin Cristea, Marian Drăghiceanu, Valentin Munteanu sau Mediop Ndiaye, dar și în această iarnă au venit fotbaliști cu nume. Au mai ajuns, sub comanda lui Alexa, Cornel Ardei, Pedro Henrique și Valentin Lazăr.

Foto: CSM Reșița și Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sapte-cluburi-din-liga-3-sunt-calificate-matematic-in-mansa-semifinala-a-barajului-de-promovare-in-liga-2-cs-hunedoara-este-prima-din-cele-zece-campioane-ale-acestui-sezon-19228895

https://liga2.prosport.ro/liga-3/dan-stupar-s-a-despartit-de-unirea-ungheni-a-fost-un-divort-amiabil-obiectivul-stagional-il-atinsesem-deja-echipa-din-mures-e-antrenata-din-nou-de-presedintele-ei-19228722

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-hunedoara-prima-echipa-din-liga-3-care-si-a-asigurat-locul-1-in-play-off-echipa-lui-florin-maxim-gata-de-meciurile-de-foc-din-barajul-de-promovare-in-liga-2-19228695

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-gol-desprins-din-jocurile-video-in-liga-3-alexandru-giurgiu-reusita-de-la-punctul-de-la-mijlocul-terenului-in-cs-ocna-mures-sanatatea-cluj-19228689

 

Răzvan STÎNGĂ 27 Apr. 2022, 18:13 Liga 3
Pe aceeași temă